Δεν είναι ντροπή..Υπάλληλοι είμαστε όλοι!

8
Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Στρατιωτικός σύνδεσμος, φιλελεύθεροι, Γιάνναρος, Γ. Πωπ, Γ.Βλαχος, Ανδρέας Καβαφακης…..Τους γνωριζετε;;;ΟΧΙ;;;;

Είναι οι εκδότες των αρχών του 20ου αιώνα (συγχαρητήρια μπράβο μόλις κερδίσατε ένα dvd ή μήπως θέλετε πετσέτα;;)


Ε λοιπόν η απόσταση που χωρίζει τη σημερινή δημοσιογραφία της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και του πολιτικού, καταναλωτικού κλπ marketing από την δημοσιογραφία των αρχών του 20ου αιώνα είναι εκείνη που χωρίζει τους εκδότες των πρώτων εφημερίδων από τους τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβους, πολυεθνικούς ομίλους και λοιπούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ των αρχών του 21ου .

Οι πρώτοι εκινούντο συνήθως από πολιτικά κίνητρα στράτευσης σε μια εποχή που η Ελλάδα ήταν χωρισμένη σε δυο αντίθετα στρατόπεδα (βενιζελικοι-βασιλόφρονες) ενώ οι δεύτεροι ενδιαφέρονται ως άνθρωποι της αγοράς για οικονομικές συμφωνίες, κέρδη, deals,προώθηση των προϊόντων τους κλπ.

Δεν είναι κακό! Αυτή είναι η εποχή μας.........
. και λέγεται καπιταλισμός της αγοράς(και μάλιστα turbo!)

Κακό, άχρηστο ,επιζήμιο και μεσαιωνικά σκοταδιστικό είναι να καταναλώνεται ο μισός δημοσιογραφικός λόγος και χρόνος για να πειστούμε ότι ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας του ΜΜΕ η γνώμη του δημοσιογράφου είναι πάντα το ίδιο αντικειμενική και ανεξάρτητη, μια παράλογη αφαίρεση που οδηγεί σε δυο εξίσου παράλογα συμπεράσματα:

-ή ότι βρήκαμε την ομάδα εκείνη των πολιτών στους οποίους θα πρέπει άμεσα να αναθέσουμε όλα τα δημόσια αξιώματα μιας και παρά τον μισθό τους από εταιρείες και τα τυχερά από χορηγίες και διαφημίσεις διατηρούν πάντα την ανεξαρτησία της γνώμης τους

-ή ότι μπορούμε εξίσου να αναθέσουμε τη μισθοδοσία βουλευτών, δικαστών, δημοσίων λειτουργών σε εταιρείες και χορηγούς (νομίζετε δεν θα βρίσκαμε;;;;) απαλλάσσοντας το δημόσιο ταμείο και από τα προκλητικά τους έξοδα (άλλωστε γιατί να τα παίρνουν μαύρα;;; και υπό το φόβο της διαπόμπευσης;;;) βέβαιοι ότι όπως και οι δημοσιογράφοι θα διατηρούν την ελευθερογνωμια τους και την αδέκαστη κρίση τους παρά την μισθολογική τους εξάρτηση….

ΠΑΡΑΛΟΓΟ;;;;Μαλλον!!!!

Ως εκ τούτου αγαπητοί δημοσιογράφοι:

-Μην ντρέπεστε που είστε υπάλληλοι!

Ζούμε στο καπιταλισμό(όσο κι αν -ή δεν -αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του), όλοι χτυπάμε τη πόρτα μιας εταιρείας για να δουλέψουμε, να βγάλουμε το μεροκάματο ή και το παντεσπάνι μας και να αποφέρουμε κέρδη σε κάποιον εργοδότη. Στο ΜΜΕ που εργάζεστε υπάλληλος είναι και ο τεχνικός, ο ταμίας ή ο κλητήρας που πληρώνεται για να εξυπηρετεί το συμφέρον του εργοδότη του. Δεν είναι ούτε ανέντιμο ούτε ντροπή (για τα καπιταλιστικά ήθη)-και μονό κάποιοι ηλίθιοι πιστεύουν ότι θα ανατρέψουν το καπιταλισμό σκοτώνοντας τους υπαλλήλους! (κρετίνε σεχταριστή είναι 10 εκατομμύρια μονό στην Ελλάδα!).

- Ξεκολλήστε από συμπλέγματα του παρελθόντος!

Άλλωστε η δίκια σας μεταπολίτευση τελείωσε πριν από 20 χρόνια όταν οι εφημερίδες άρχισαν να πουλάνε σπίτια και πετσέτες και οι επιχειρηματίες-εργοδότες σας, σε μια έξαρση επαναστατικού(ή μήπως πραξικοπηματικού) οίστρου, κατέλαβαν τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες τζάμπα και εν μια νυκτι σε μια επένδυση μηδενικού κόστους και τεράστιων κερδών.

-Κι επιτέλους ξεκαθαρίστε μέσα σας (αυτό που πολλοί από εμάς έχουν ξεκαθαρίσει για εσάς και τον εαυτό μας) ότι όταν χτυπάς τη πόρτα του τραπεζίτη, του εφοπλιστή ή του εργολάβου θα δουλέψεις ως διαμορφωτής της κοινής γνώμης, μισθοφόρος προπαγανδιστής, διασκευαστής και σκηνοθέτης της ενημέρωσης, κράχτης διαφημίσεων και χορηγιών δηλαδή θα είσαι ένας ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του συγκεκριμένου ανθρώπου προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του….

Αν τώρα έχεις απωθημένα ανεξαρτησίας μπορείς να γίνεις blogger ή αν θες να υπερασπιστείς τη δημοκρατία μπορείς να αναλάβεις εκπρόσωπος τύπου ενός κόμματος ή ενός συλλόγου

ή τέλος αν οραματίζεσαι την υπεράσπιση τη λαϊκής τάξης ψάξε για εργοδότες οικοδόμους, εργάτες, αγρότες και λοιπούς βιοπαλαιστές.

Πάντως μην επιμένετε σε ένα παραμύθι που πρώτον είμαι σίγουρος ότι ούτε και οι ίδιοι το πιστευτε (κι αυτό πιστέψτε με φαίνεται), δεύτερον σας φορτώνει με τις ευθύνες των αφεντικών σας που έτσι μένουν στο παρασκήνιο (ενώ είναι οι κύριοι φορείς της εξουσίας) και τρίτον σας στοχοποιει στα μυαλά ανόητων εγκληματιών που πιστεύουν στα παραμύθια (αν δεν είναι προβοκάτορες).

Αποδώστε στον εαυτό σας τις πραγματικές του διαστάσεις και τότε θα δείτε ότι ο λόγος σας κι ο ρόλος σας θα πάρει την άξια που του αναλογεί… Εκείνης ενός υπαλλήλου!

Δεν είναι ντροπή….Υπάλληλοι είμαστε όλοι! –



ΥΓ Και μη φοβάστε όπως ο κόσμος δεν σταμάτησε να θρησκεύει από τη στιγμή που επαψε να πιστεύει ότι όποτε και για οτιδήποτε μιλαει ο παπάς μιλαει ο θεός, έτσι και τώρα δεν θα σταματήσει να σας ακούει και να σας διαβάζει επειδή αυτό θα γίνεται υπό το πρίσμα της υπαλληλικής σας σχέσης. Κι όχι η δημοκρατία δεν θα καταστραφεί ίσα-ισα που θα ενισχυθεί και θα ανακαμψει.Αυτο δεν θέλετε;

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. Έίδα πριν λίγο το ΓΑΠ, να καταθέτει στεφάνι στο μουσείο του Ολοκαυτώμτος, στο Ισραήλ.
    Φορούσε στι κεφάλι το γνωστό καπελάκι των Εβραίων.

    Ερώτηση:
    Έπιβάλεται σε όποιο επισκέπτεται το μουσείο να φορά το καπελάκι;
    Το καπελάκι, δεν το φορούν μόνο οι θρησκευόμενοι Εβραίοι;
    Το καπελάκι, δεν είναι διακριτικό των Εβραίων;
    Μήπως είναι ένα θέμα αβρότητος των επισκεπτών και τίποτε περισσότερο;
    Τελικά τι θέλει να μας πει ο ποιητής;;
    Όποιος γνωρίζει, ας με διαφωτίσει….
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~-------------
    αφού τόσο φτηνά ..δέχτηκαν οι νοικοκύρηδες ..το συγνώμη του εγγονού ..εμάς δεν μας πέφτει ο λόγος.
    ----------------------------------
    Το καπελλάκι το φόρεσε και ο Fini, διάδοχος του Αlmirante.
    Απλώς, κάποιοι το φορούν…αναγκαστικά και κάποιοι…μετά χαράς!
    Τοποθετείστε τον ΓΑΠ στην οικεία θέση…δεν είναι δά και δύσκολο!

    Υ.Γ Ο Ανδρέας Παπανδρέου ούτε πήγε, ούτε θα το φόραγε ποτέ,
    believe it or not!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπαρια ΜΥΘΟΣ ητανε τοσα χρονια ο τεραστιος αριθμος των δημοσιων υπαλληλων.

    Ευτυχως που εγινε τελικα η απογραφη! και κατερρευσε αυτο το στημενο απο τους πολιτικους και εκδοτες παραμυθι.

    Αν αφαιρεσεις και τον Στρατό και την Αστυνομία που ειναι μεσα στην απογραφή,
    οι δημοσιοι υπαλληλοι συνολικα ειναι γυρω στους 490.000 για μια χωρα 11 εκατομυριων.

    Ισως να μπορουσε να ειναι και μικροτερος ο αριθμος αλλα σιγουρα δεν ειναι και απίστευτος ή παγκόσμια πρωτοτυπία ή εξωφρενικός.

    ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ.

    Τα λεφτά που λείπουνε να τα βρείτε στις τσέπες των:

    - ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    - ΕΚΔΟΤΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
    - ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
    - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ
    - ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
    - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗ,
    Ή ΑΛΛΙΩΣ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΟΡΝΙΟ
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
    ΟΤΑ.ΣΤΡΑΤΑ.ΜΠΑΤΣΙΑ............ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ BRIC, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

    Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ, ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.
    ΠΡΩΤΟΝ ΤΑ ΑΦΘΟΝΑ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ.

    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΑΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΕΝΝΑΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΠΩΣ ΤΑΣΣΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ..

    ΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ;

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ; ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ;

    ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου