Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Παριστάνουν ότι, κυβερνούν για να συσκέπτονται!...


Γράφει ο Καφενόβιος

Τι να τους πεις; Αφού έτσι κι αλλιώς απλώς παριστάνουν ότι κυβερνούν, πότε με τα ψέματα του Παπακωνσταντίνου, πότε με την ανυπαρξία των υπόλοιπων, πότε με τα καραγκιοζιλίκια του Λοβέρδου. Τώρα δε, που η τρόικα των ΔυΝασΤών θα κουβαλήσει και τους επιτηρητές, ανά υπουργείο, θα πέσουν εντελώς οι μάσκες.
Ωστόσο, θα εξακολουθήσουμε να έχουμε κυβέρνηση συσκέψεων! Καμιά άλλη κυβέρνηση δεν έκανε τόσες πολλές συσκέψεις καθημερινά. Υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, συνεργάτες του Πρωθυπουργού, κομματικοί παράγοντες, σύμβουλοι και ενίοτε κάποιοι ουρανοκατέβατοι διασταυρώνονται ακατάπαυστα σε μια αλυσίδα συσκέψεων.

Καμιά φορά δεν υπάρχει καν αντικείμενο και προετοιμασία. Π.χ., μπορεί να συγκληθεί μια σύσκεψη γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να πάρει μια απόφαση. Γιατί κάποιος που έχει το πάνω χέρι σε ένα εσωτερικό σύστημα εξουσίας δεν έχει .......
.τίποτε καλύτερο να κάνει. Και γιατί ορισμένοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι διατηρείται το πρεστίζ τους αν προεδρεύουν συνεχώς συσκέψεων.
Σε μια κυβέρνηση που δεν συγκαλείται ποτέ η Κυβερνητική Επιτροπή και φοριέται ο νεωτερισμός «άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο», οι συσκέψεις δεν αποτελούν απλώς τρόπο διακυβέρνησης. Αποτελούν τρόπο ζωής των κυβερνώντων.

Δεν συσκέπτονται για να κυβερνούν, κυβερνούν για να συσκέπτονται. Προς επιβεβαίωση της λαικής ρήσης ότι, όποιοι συσκέπτονται δεν σκέπτονται…
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.