Αερα!Αερα! Ντουμανι τα φουμαρα!

4
Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Κάθε βράδυ στις 8 ανάβουν οι «φωτιές» της επικοινωνίας. Μην φανταστείτε τίποτα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά συστήματα, κλασικά σήματα καπνού με το παλιό ινδιάνικο τρόπο.

Καταρχήν ο κ. Σαμαράς από το παραγώνι της Νέας Δημοκρατίας ανάβει τη δική του «φωτιά»( για τη σωτηρία του δικομματισμού ρε γαμώτο).

Πετάει πάνω της το προεκλογικό πρόγραμμα λιτότητας, 2-3 κούτσουρα- βαρίδια ξόανα της πολιτικής παραγεμισμένα με χαρτονομίσματα για γρήγορη καύση, και στο τέλος έμπλεος οργής το πολύτομο μνημόνιο των αγορών.

Κορώνει η φωτιά, πυκνώνει το φούμαρο (το γνωστό επί μια εικοσαετία) της «κοινωνικά ευαίσθητης» αντιπολίτευσης που βέβαια «στέκεται στο πλευρό των μη προνομιούχων» κι υψώνει σημαία αντίστασης μέχρι που το πολύχρωμο κι ελπιδοφόρο βαρκάκι της συγκρούεται, ως κυβέρνηση πια, με το παγόβουνο της «δεξιάς» πραγματικότητας, «των θυμωμένων αγορών», «του Μάαστριχτ, των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον», «των απαιτήσεων της ΕΕ», «των υποχρεώσεων μας έναντι των εταίρων», «του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας» στην εξαθλίωση…Έργο δηλ. χιλιοπαιγμένο με πλήθος κομπάρσων-δημαγωγών που αναλαμβάνουν την σωτηρία του .........
δικομματισμού και που η επιτυχία του πια δεν στηρίζεται ούτε στην πρωτοτυπία του σεναρίου ούτε στην διανομή των ρόλων ( δεξιά κυβέρνηση- «κόκκινη» αντιπολίτευση και τούμπαλιν) αλλά γιατί ο θεατής-λαός παραζαλισμένος από το φούμαρο…. κοιμααααται!(ΞΥΠΝΑ! Το έργο τέλειωσε!)

Απ την άλλη στο Πασοκ με τις περγαμηνές της ιστορικής ιντελιγκέντσιας ανά χείρας το παιχνίδι με τη φωτιά γίνεται πιο περίπλοκο, εκλεπτυσμένο και σχιζοφρενικα διαστροφικό.

Εκεί επί μήνες σιγοκαίει η «φωτιά» για τη «σωτηρία της πατρίδας» κι ελλείψη καυσίμων πετάνε πάνω της όλα τα καλά κοψίδια ( μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κλπ.).

Με πόνο ψυχής ο πρωθυπουργός κι οι υπουργοί βγάζουν από την «κατάψυξη» όλα τα «κεκτημένα» φθάνοντας ως άλλοι «ανθρακωρύχοι της καταστροφής» σε μεγάλο βάθος ( βρισκόμαστε ήδη στις κατακτήσεις της εποχής του Σόλωνα). Κι αφού καθείς εφ ω ( απ την τρόικα ) ετάχθη χρυσάφι πιάνουν κάρβουνο γίνεται….Κι εκεί που όλα μαυρίζουν και καρβουνιάζουν πετάγονται κάποιοι σύντροφοι με νεροπίστολα και καταβρεχτήρια κι άλλοι με χέρια γυμνά( ήρωες! ήρωες!) και δίνουν αγώνα τιτάνιο (σοσιαλιστικό), βάζουν κόκκινες γραμμές, υπερασπίζονται το σύνταγμα, υπενθυμίζουν την κοινοβουλευτική τάξη, και προσπαθούν οι γίγαντες ( της δημοκρατίας) να σώσουν ότι μπορούν από την πυρά…( για την δημοκρατία και το σοσιαλισμό πάντα!). Από κάτω παρ όλα αυτά δουλεύει ακατάπαυστα το τούρμπο- φυσερό του μνημονίου που οι ίδιοι ψήφισαν…

Κι απλώνει το φούμαρο, ντουμανιάζει ο τόπος, καίει το στήθος, δακρύζουν τα μάτια….κι ελάτε όλοι να σηκώσουμε τον ήλιο!( το πράσινο του δολαρίου).

Και τέλος ο κ. Πρωθυπουργός από την «παραλία» της Ν.Υορκης ανάβει με τα άλλα «παιδάκια» της σοσιαλιστικής διεθνούς την δική του «φωτιά».

Με πλήρη αντισυστημική εξάρτηση ( ξέρετε μαγιό, σαγιονάρα, κουβαδάκι) σκάβει μανιωδώς στην άμμο της κεφαλαιοκρατίας μπας και βρει το θαμμένο τσεκούρι της σοσιαλιστικής αντεπίθεσης, το ακονισμένο από τον Μαρξ και το Λένιν, με κορώνες περί αντίστασης στις αγορές και ενίσχυσης του συνδικαλισμού, για να το βάλει δίπλα στο τσιμπούκι και το ζιβάγκο του μπαμπά ( είναι λένε συλλέκτης σοσιαλιστικών κειμηλίων).

Τι να κάνει κι αυτό το καημένο τόσους μήνες προσοχή ( στις εντολές των αγορών) και μελέτη (του τοκογλυφικού δικαίου) κουράστηκε! Ας πάει να παίξει λίγο (τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς) να ξεσκάσει….

Τώρα γι αυτό το φούμαρο τι να πεις! Το παράλογο δεν απαντά οπότε γίνεται λογικό!

Πάντως μ αυτά και μ αυτά, φουμαρο στο φούμαρο, ντουμάνι στο ντουμάνι τα επίπεδα CO στο σταθμό (ΝΕΤ…ΑΝΤ1…MEGASTARALTERALPHA δεν θυμάμαι που γίνονται ρε παιδιά οι μετρήσεις;) έχουν φθάσει σε τοξικά επίπεδα.

Ατροφεί το μυαλό, παραλύει το σώμα κι ως άλλο υπέργηρο ραμολιμέντο είσαι έτοιμος (για άλλη μια φορά) να σε πάει ο δικομματισμός «γραμμή» για την κάλπη (καθηλωμένο στο καροτσάκι και με το ψηφοδέλτιο σταυρωμένο).

Άντε να ρθει ο Αύγουστος να φυσήξει το μελτέμι να σκορπίσουν τα φούμαρα γιατί έρχονται χειμώνας κι εκλογές μπας και ξεστραβωθούμε ( τα ντουμανιασμένα!) -Νικολόπουλος Βασιλης.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. Παρακαλώ πολύ κόψτε τα εμφυλιοπολεμικά ,το ΠΑΣΟΚ αυτό περιμένει για να κάνει ότι θέλει .

    Ολοι την τρίτη στο σύνταγμα ,
    να μην φύγουμε από εκεί άν δεν αποσύρει η κυβέρνηση το εργασιακό και ασφαλιστικό.
    Δεν είναι κακό ΚΑΙ οι δεξιοί να κατέβουν μαζικά στο πεζοδρόμιο ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά.

    Το πρόβλημα στην παρούσα φάση δεν είναι να αναλωθούμε σε τσακωμούς μεταξύ μας γύρω από θέματα που ούτε η ιστορία δεν έλυσε ακόμα.

    Εδώ ο ΓΑΠ και το κοπάδι των βουλευτών του σαρώνουν και τα τελευταία εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

    Μην ακούτε για δήθεν διαφωνίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ίσως καταψηφίσουν τα μέτρα και άλλα τέτοια φαιδρά,όλοι τους έκαναν τους τζάμπα μάγκες όσο φαντάζονταν ότι θα περναγαν τα μέτρα με προεδρικό διάταγμα,
    τώρα όμως που θα έρθουν στη Βουλή θα είναι κότες με ή χωρίς ανταλλάγματα και θα τα ψηφίσουν.

    Όλοι την Τρίτη, 29/6, στην απεργία και την πορεία στη Βουλή, να φύγει νύχτα ο αμερικανοθρεμμένος ΓΑΠ κυνηγημένος με ελικόπτερο, όπως έκανε και ο Ντε Λα Ρούα στην Αργεντινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIAOYR-IA AKOYTE TA KANALIA STO YOUNANISTAN POY SAS GEMIZOYN APLOXERA ME AISIODOKSIA, MIA XARA TI NA PO! WRE! YPOLOGIZOYN TA GOMARIA ; TOSO 8A PAREIS AN DOYLEPSEIS 28 .XRONIA, AN 8A FIGEIS TWRA, TI 8A XASEIS, POSA-ISWS TOSA. TAMAM NA SE TRELANOYN WRE! NA BGEIS NA KSESKASEIS . BRE! ANTE TA XAMPERIA MOY..TON ABGOYSTO MPANIO, GIA LIGO AI SIXTIR OLA, KANTA SEX WRE.GAMW!!!!!!!! MHPWS DEN EISTA MALAKES, YPARXH KAI AFTH H PERIPTOSARA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ , Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
    ( ΒΑΡΕΑ - ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ).
    ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    Ο ΚΑΦΡΟΣ 28 Ιουνίου 2010 9:02 μ.μ.
    ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ.

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΙΣΛΑΗΣΤΙΚΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΔΙΑ
    ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ
    ΑΠΟΒΛΗΤΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

    ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΚΤΡΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου