ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΑΛΛΟΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ»

5
Γράφει ο Εγνατιάκιας

Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία το δύσκολο έργο της κατασκευής της Εγνατίας οδού, συνδέοντας την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους, η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε φάση παρακμής και διάλυσης.
Κανένα νέο έργο δεν έχει ξεκινήσει ούτε προβλέπεται να δημοπρατηθεί μέσα στο έτος, ενώ η εκμετάλλευση της οδού περνάει οριστικά στα χέρια των μεγαλοεργολάβων που εισπράττουν τα διόδια της Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η θυγατρική εταιρία που ιδρύθηκε το 2009, με σκοπό την αυτοδύναμη εκμετάλλευση των διοδίων και των ΣΕΑ από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, είναι πλέον παρελθόν, μια και το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει επιλέξει την ιδιωτικοποίηση τους.
Από το 2010 η Εταιρία ανήκει στην επιρροή του Γενικού Γραμματέα Συγχρηματοδοτήσεων (έργων παραχώρησης) Σέργιου Λαμπρόπουλου, που ελέγχει απόλυτα το νέο ΔΣ μέσω του Προέδρου καθ. Α. Μουρατίδη, αλλά κυρίως μέσα από τους δυο Εντεταλμένους Συμβούλους (πρόκειται για συνταξιούχους, παλιούς υπαλλήλους της Εταιρίας) που ανακλήθηκαν από την εφεδρεία προκειμένου να στελεχώσουν το ..........
νέο ΔΣ. Ο Γ. Τσιτουρίδης (συγγενή του τέως υπουργού) και ο υπέργηρος Κ. Καραδήμος, μαζί με τον διευθυντή της νομικής, είναι οι άνθρωποι που εκτελούν τις εντολές του Γ. Γ. και αποφασίζουν για όλα.
Σημειώνεται ότι ο Σ. Λαμπρόπουλος, μέχρι πρότινος υψηλόβαθμο στέλεχος της Κοινοπραξίας που προεισπράττει τα διόδια του ΠΑΘΕ, ανέλαβε αρχικά γενικός διευθυντής στην Εγνατία το 1996 και παρέμεινε και μετά το 2004 επί ΝΔ για ενάμισι χρόνο, εισπράττοντας άνω των 300,000 € ετησίως. Μετά την αποχώρηση του από την Εγνατία ΑΕ, το 2006, προσλήφθηκε από γνωστούς εργολαβικούς ομίλους και τελικά επέστρεψε το 2010 επί ΠΑΣΟΚ, ως ο πράσινος Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ. Αν και εμφανίζεται ως τεχνοκράτης ουδέτερος πολιτικά, είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τους μεγαλοεργολάβους και έχει αναλάβει να εφαρμόσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα δημόσια έργα: (βλέπε http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_527.html).
Την εικόνα του ΔΣ της Εταιρίας συμπληρώνουν ο τέως βουλευτής Καβάλας Ι. Τσακλίδης, ως Αντιπρόεδρος και ο εξ απορρήτων του ΓΓ Λαμπρόπουλου νομικός σύμβουλος της Εγνατίας και πολυθεσίτης Ζ. Χατζηχαλκιάς, που διορίστηκε πρόσφατα και σύμβουλος στο ΥΠΟΜΕΔΙ.
Η επιλογές της νέας ηγετικής ομάδας είναι να δοθούν με παραχώρηση τα διόδια και τα ΣΕΑ στους εργολάβους, να μην δημοπρατηθεί φέτος κανένα έργο και ιδιαίτερα η περιφερειακή Θεσσαλονίκης, που τόσο προβλήθηκε στις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε προετοιμαστεί από την περασμένη διοίκηση, και να απολυθεί σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος από τους υπαλλήλους της Εταιρίας. Ήδη το αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό της Εταιρίας απομακρύνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για περαιτέρω συρρίκνωση προσωπικού αλλά και αρμοδιοτήτων με την μεταφορά τους στην ΓΓ συγχρηματοδοτήσεων στην Αθήνα.
Ενώ το έμπειρο τεχνικό δυναμικό οδεύει στην ανεργία, συνταξιούχοι του δημοσίου, διπλοθεσίτες, υπέργηροι άνω των 70 και διπλοαμοιβώμενοι του κράτους, όλοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι, και όψιμα πράσινοι, απολαμβάνουν την εύνοια της νέας διοίκησης, που συντάσσει λίστες διώξεων, μέσα σε κλίμα γενικευμένης φοβίας. Οι εκβιασμοί για απολύσεις ή μεταθέσεις σε διάφορα νησιά είναι καθημερινές, παράλληλα με την ομαδική διαθεσιμότητα πολλών εργαζόμενων σε θέσεις ψυγείων.
Όσον αφορά την πολυδιαφημισμένη από το ΠΑΣΟΚ διαφάνεια στα δημόσια έργα και ιδιαίτερα τις εξαγγελίες του κ. Ρέππα περί έρευνας και απονομής δικαιοσύνης, είναι γεγονός ότι ήδη πέρασε στην ιστορία η διερεύνηση για δήθεν σκάνδαλα της προηγούμενης διοίκησης στις αναθέσεις έργων. Τίποτα μεμπτό δεν βρέθηκε, αλλά και αν ακόμη υπήρξε οτιδήποτε, είναι δεδομένη η αναφορά και σύνδεσή του με τους ίδιους κρίκους διαπλοκής που ελέγχουν και σήμερα, όπως και στο παρελθόν, την Εγνατία ΑΕ.
Η εικόνα διάλυσης είναι ολοφάνερη στην ψυχολογία όλου του προσωπικού που ήλπιζε στην αξιοποίηση της Εταιρίας προς όφελος της ανάπτυξης της Β. Ελλάδας. Σήμερα διαπιστώνει, την πρόθεση για ξεπούλημα της Εγνατίας στους μεγαλοεργολάβους, παράλληλα με την ανικανότητα μιας σπάταλης διοίκησης, που αριθμεί τρεις εντεταλμένους συμβούλους και έναν πρόεδρο και διευθύνοντα και μάλιστα σε εποχές λιτότητας, άγριας περικοπής των αποδοχών τους και ανυπαρξίας έργων.

ΜΑΙΟΣ 2010
Ο ΕΓΝΑΤΙΑΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. ΑΦΟΠΥ ΦΑΓΑΝΕ...ΦΑΓΑΝΕ...ΦΑΓΑΝΕ
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΑΓΑΝΕ...ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΑΓΑΝΕ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΑΓΑΝΕ....
    7 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΕΕ..ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΗ..ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ..
    ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΤΣΟΛΙΑ.
    ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΔ.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσεχετε τι γραφετε...Η εξωτ. περιφ. Θεσ/νικης κοστιζει τουλαχιστον 1.5 δισ ευρω, και περικυκλωνει ολο το σει-σου, περνα κατω απο σπιτια σε Πευκα, Πανορμα κτλ...και ολα αυτα για να συνεχισουμε να χρησιμοποιουμε το αυτοκινητο με 1.5 ευρω βενζινη....Μην προωθουμε εργα αχρηστα γιατι πρεπει να εχουν δουλεια οι λιγοι μηχανικοι της εταιρειας και οι πολλοι εργολαβοι...Λιγη προσοχη...θυμιζω την ματαιωση της υποθαλασσιας...Α...και η εξωτ. περιφερειακη θα εχει και διοδια ενω η καλη εταιρεια εξακολουθει να αρνειται να δημοσιευσει τους χαρτες και τον λεπτομερη σχεδιασμο της εξωτ. περιφερειακης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ 12:42. Θαπρεπε να ξέρεις ότι έχουμε πληρώσει αρκετά εκκατομυριάκια ώς μελέτη και αρκετά εκατομμυριάκια ώς ρήτρα, για την κατασκευή της υποθαλάσσιας οδού στην Θεσσαλονίκη, η οποία ΔΕΝ έχει γίνει. Μπορεί κάποιος να βρεί στοιχεία?
    Επίσης μήπως θάπρεπε να θυμήσουμε που ανήκει η εκμετάλλευση διοδίων της Εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης? Μήπως στο συκρότημα ΜΠΟΜΠΟΛΑ-MEGA Channel?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΟΚ!!! Στρος-Καν: Το πρόγραμμα λιτότητας επεβλήθη από την Ελληνική κυβέρνηση κι όχι από το ΔΝΤ!...
    ...και η Τρέμη "κόβει" στον αέρα τον Μιχάλη Ιγνατίου που αποκάλυψε τη δήλωση του ισχυρού άντρα του ΔΝΤ. Λογικά, αυτή η δήλωση θα έπρεπε να "παίζει" ολημερίς κι ολονυχτίς σε ΟΛΑ τα κανάλια. Ανάθεμα στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία...http://www.youtube.com/v/sWIGP7a3N28&hl=el_GR&fs=1&http://www.youtube.com/v/sWIGP7a3N28&hl=el_GR&fs=1&Και η σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Ν. ΝικολόπουλουΑπό το on-line press: Άμεση αντίδραση του βουλευτή Αχαίας της Νέας Δημοκρατία Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Στρος Καν σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μιχαλη Ιγνατίου για λογαριασμό του Mega και στην οποία συνέντευξη αναφέρει (αντίθετα με αυτό που δηλώθηκε στη βουλή των Ελλήνων) ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ) με τα πιο επώδυνα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ σε ευρωπαική χώρα , το συνέταξε μόνη της η ελληνική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην είστε παράλογοι βρε παιδιά.
    ΚΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ;
    Κλέφτης να γίνει;
    (καλό έ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου