Καταγγελία κατά της Υπουργού κ. Κατσέλη .

Από την Eir Skev

Μια περίοδο που το νέο ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως υπέρμαχο της αξιοκρατίας και της τήρησης των νόμων, προς απογοήτευσή μας βλέπουμε ακόμη κατάλοιπα του παλαιού του εαυτού, και μάλιστα από υπουργικές θέσεις να δρουν ανεξέλεγκτα καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας ˙ ο λόγος φυσικά για την Υπουργό κ. Κατσέλη.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διευθυντή στη Σχολή Μηχανικών της ΑΕΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ,σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις οποίες αποφοιτούν στελέχη Εμπορικών Πλοίων) Ασπροπύργου.

Υποψηφιότητα είχαν θέσει δύο καθηγητές ,εκ των οποίων ο ένας απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ,και τελικά εξελέγη ο έτερος υποψήφιος, Δρ. Α. Βλάχος με συντριπτική πλειοψηφία.

Η πρόταση του εκπαιδευτικού συμβουλίου και του Διοικητού των ΑΕΝ, οι οποίες σεβόμενες τις δημοκρατικές διαδικασίες που προηγήθηκαν, πρότειναν αμφότερες τον Δρ. Α. Βλάχο για τη θέση του Διευθυντή, προωθήθηκαν στην .......ιεραρχία και συγκεκριμένα στην αρμόδια Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ,κ. Λούκα Κατσέλη προκειμένου να υπογράψει τον διορισμό του νέου Διευθυντή .

Πέρασαν πέντε μήνες. Σε αυτό το μεταξύ διάστημα έγιναν οι παρεμβάσεις των :

Α) Αντώνη Τσιμπλάκη με δημοσίευμά του στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ στις 29 Μαρτίου 2010 με τίτλο «H Σχολή Μηχανικών Ασπροπύργου ,παραμένει χωρίς Διευθυντή ………» . http://www.naftemporiki.gr/news/pstory.asp?id=1795456

B) Γιώργου Σταματόπουλου με δημοσίευμά του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 7 και 15 Απριλίου με τίτλο «Αναζητώντας την αξιοκρατία» http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=151650 ο οποίος ,μάλιστα, έγραφε μεταξύ άλλων «……..Εκτός εάν κάποιοι άλλοι στο γραφείο (της κ.Κατσέλη) δεν προωθούν τον διορισμό ( του κ. Βλάχου )επιδιώκοντας άλλα οφέλη, για δικούς τους ανθρώπους…».

Ωστόσο στις 7/5/2010 ,πραξικοπηματικά , η κ. Κατσέλη υπέγραψε το διορισμό του κ. Αντωνάτου ως Διευθυντή στη Σχολή Μηχανικών ,ο οποίος δεν είχε καν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου 2009. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των σχολών Ναυτικής εκπαίδευσης. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, ο νόμος 2638/98 λέει ότι η Υπουργός μπορεί να επιλέξει κάποιον μεταξύ των υποψηφίων καθηγητών οι οποίοι είχαν θέσει τον εαυτό τους στην κρίση των συναδέλφων τους στις εκλογές, παρ’ όλο που μέχρι σήμερα οι ορισμοί των διευθυντών των σχολών από όλους τους διατελέσαντες υπουργούς Ναυτιλίας ήταν σύμφωνες με την πλειοψηφική πρόταση των εκπαιδευτικών συμβουλίων, ασχέτως αριθμού υποψηφίων. Τι ισχυρότερο προσόν διαθέτει ο κ. Αντωνάτος από τον Δρ.Βλάχο; Ο πρώτος ιδεολογικά ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και δεν το έκρυψε ποτέ, όχι ότι θα έπρεπε να το κρύψει. Γι’ αυτό η κ. Κατσέλη καταπάτησε τις δημοκρατικές διαδικασίες ενός θεσμικού οργάνου, αδιαφορώντας για την επιθυμία του 80% των καθηγητών. Έτσι εννοούν τη δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ.

Γιατί όμως ο κ. Αντωνάτος , δεν τόλμησε να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές ;

A) Στις 26/4/2010 υπερψηφίστηκε πόρισμα στο εκπαιδευτικό συμβούλιο των καθηγητών ,αφού συστάθηκε επιτροπή από ειδικούς καθηγητές, ύστερα από καταγγελία τριών φοιτητών της σχολής Μηχανικών, ότι ο εν λόγω κύριος, διόρθωσε τα γραπτά τους , στο μάθημα της Θερμοδυναμικής, κατά τρόπο μεροληπτικό και αντικανονικό .

B) Σύμφωνα με τον Ν. 2638/98 για να ανελιχθεί κάποιος από τη βαθμίδα του Επίκουρου καθηγητή στη βαθμίδα του Καθηγητή απαιτούντο 18 χρόνια. Ο κ. Αντωνάτος είναι γραμμένος στην επετηρίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ,με έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας το έτος 1998. Αν σε αυτό το έτος προσθέσει κάποιος το 18 ,θα πάρει το έτος 2006. Η τότε δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον έκανε καθηγητή το 2002 και αυτό είναι γνωστό στους κύκλους των καθηγητών!!!

Συμπέρασμα : Η «δημοκρατική» Υπουργός επέβαλε αντιδημοκρατικά το «πράσινο παιδί» συνθλίβοντας τους θεσμούς, αφενός για να κουκουλώσει τις επιλήψιμες πράξεις του κ Αντωνάτου και αφετέρου για να υπηρετήσει την παγιωμένη και κατεστημένη αναξιοκρατία που διέπει τη δράση του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια.¨