ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΗ: Γιατί δεν πάτε μια βόλτα στη Λευκάδα με τη μινιατούρα σας Κε Ζερβό;

12

Στην φωτό ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κος Ζερβός, σαν καλός οικολόγος των Αθηνών, χωρίς γραβάτα παίζει με τη μινιατούρα ανεμογεννήτρια του. Με αυτή τη φωτό, που ο ίδιος διοχετεύει στα μέσα, μάλλον κέρδισε και την εύνοια της κας Μπιρμπίλη.

Για πάμε λίγο πιο βαθειά.
Λάβαμε από αναγνώστες από την όμορφη Λευκάδα, τα παρακάτω, τα οποία δημοσιεύουμε χωρίς δικά μας σχόλια:

"Αγαπητό Καφενείο, μπράβο σου που έχεις αναδείξει, άγνωστα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, προβλήματα με τις καταπατήσεις εκτάσεων και τις αλητείες που γίνονται από εργολάβους αιολικών πάρκων και πολυεθνικές. Εμείς προσθέτουμε οτι καταπατάει και η ίδια η ΔΕΗ. Όπως ξέρεις η Λευκάδα, είναι 100% τουριστικό νησί με μοναδικές παραλίες. Μια απ’ αυτές είναι το Πόρτο Κατσίκι, επισήμως μια από τις ωραιότερες παραλίες του πλανήτη. Χωρίς να μας εξηγούν ποτέ το λόγο, τόσο η ΔΕΗ, όσο και μια αλήτικη ισπανική πολυεθνική που λέγεται Gamesa, θέλουν σώνει και καλά να βάλουν ανεμογεννήτριες και υποσταθμούς, στη νότιο Λευκάδα, ακριβώς πάνω από το Πόρτο Κατσίκι…για να στέλνουν ρεύμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από ότι έχουμε καταλάβει, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους-δυνάμεις του κακού για τον τουρισμό μας. Για να το πετύχουν κάνουν αλητείες, από καταπατήσεις ιδιωτικών εκτάσεων που τις μεθοδεύουν με το Δασάρχη δημόσιες, έως λαδώματα σε όποιον άλλο υπάλληλο ή Δήμαρχο βρουν μπόσικο. Στην εποχή των πατεράδων μας η ΔΕΗ έκανε κοινωνικό έργο, πηγαίνοντας ρεύμα στα απομακρυσμένα χωριά. Τότε όλες οι πόρτες άνοιγαν και οι κάτοικοι τους φίλευαν νερό, κολατσιό και κρασί. Στη δική μας εποχή, μας θεωρούν αποβλακωμένους μαλάκες και μας πιπιλίζουν ότι το αιολικό πάρκο είναι ωραίο θέαμα , που θα γίνει τουριστική ατραξιόν και θα θέλουν να βλέπουν και οι ξένοι τουρίστες! Βρε κερατάδες , γ@@@ τον Αι Γεράσιμό σας, έχουμε ρωτήσει πάνω από 500 Γερμανούς και Άγγλους τουρίστες και ούτε ένας δεν θέλει να τις βλέπει. Και όλοι λένε να μην καταστρέψουμε το όμορφο νησί μας με «γουιντμιλς» όπως τις λένε αυτοί. Για να μην σας κουράζουμε άλλο, σας ενημερώνουμε πως την περασμένη βδομάδα ήρθε στα μουλωχτά τοπογραφικό συνεργείο της ΔΕΗ να μετρήσει τα οικόπεδα (ποια οικόπεδα;) του αιολικού πάρκου, ενώ ξέρουν ότι η Λευκάδα αντιστέκεται , αφού τα είχαμε πει και στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ. Σαν καλοί Επτανήσιοι τους επαναλάβαμε τις απόψεις των πατεράδων μας για το αιολικό τους πάρκο στο Πόρτο Κατσίκι:




Μετά τους επαναλάβαμε και τις δικές απόψεις, που ταυτίζονται με των πατεράδων:



Πιστεύουμε πως το κατάλαβαν και τρέχουν να το πουν στα αφεντικά τους

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια
  1. ΤΑ ΙΔΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΒΡΗΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ "ΔΗΜΑΡΧΟ" ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΣΑΝ....ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΙΤΖΕΣ (ΤΟΠΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ), ΚΑΙ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ 1940 ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ!!!! Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΕΝΩΣΗΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.Η ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΟΙ "ΒΛΑΧΟΙ" ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eνα μεγάλο μπράβο στούς κατοίκους της Λευκάδας που αντιστέκονται σε κάθε είδος εκτρομα. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αγώνας μιας περιοχής ενάντια στις ανεμογεννήτριες

    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Μια επιστολή που βγήκε στο διαδίκτυο της τελευταίες ώρες απο έναν πολίτη που καταγγέλλει αυθαίρετη έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του κρύβει απο πίσω της μια ολόκληρη ιστορία. Μια ολόκληρη περιοχή στην Κρήτη παλεύει για να μην φτιαχτεί ένα πάρκο με ανεμογεννήτριες που εκτός της φυσικής καταστροφής φοβούνται οτι θα έχει κόστος και στην υγεία τους. Το project δυστυχώς ειναι τεράστιο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και όσο και να προσπαθούν οι κάτοικοι πολιτεία και αστυνομία ειναι πάντα εναντίον τους

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
    Διαβάστε την καταγγελια για την έφοδο στο σπίτι στο prezatv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ...ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ,ΕΙΣΒΑΛΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ!!!
    Επιστολή - Καταγγελία

    Χτές το βράδυ, (Πέμπτη 20-05-2010) αρκετή ώρα μετά τη δύση του ηλίου, ήρθε στην κατοικία μας ισχυρή αστυνομική δύναμη. Επικεφαλής ήταν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Βουκολιών, ο οποίος συνοδεία πολλών τζιπ με ΤΑΕ και πλήθους πάνοπλων αστυνομικών εισέβαλε στην αυλή και στο σπίτι μας, χωρίς κάποιο νομικό έγγραφο ή ένταλμα εισαγγελέα που να δικαιολογεί την ενέργεια του αυτή.

    Ο επικεφαλής διοικητής λοιπόν, μιλώντας ευθαρσώς και αρπάζοντας βίαια το κινητό τηλέφωνο από τα χέρια της μητέρας μου, απαιτούσε φωνάζοντας με την οπλισμένη ακολουθία του να πάμε στο τμήμα εγώ και ο αδερφός μου για να μας ανακρίνει, χωρίς να μας εξηγεί το λόγο.

    Στην ερώτηση μου αν έχουνε κάποιο νομικό έγγραφο να μου παραδώσουν, που να με καλεί νόμιμα να καταθέσω, για να μπορέσω να τους ακολουθήσω, απαντά ''όχι'' και με αυταρχικό ύφος δηλώνει πολλές φορές και ο διοικητής και αστυνομικός που τον συνοδεύει, ότι αν δεν τους ακολουθήσουμε θα μας πάνε μέσα με τη βία.

    Όταν τους είπα κατηγορηματικά ότι χωρίς τη νόμιμη διαδικασία, χωρίς παρουσία ή ένταλμα εισαγγελέα δέν μπορούν να εισέρχονται σε οικεία πολίτη, να καταργούν το άσυλο του σπιτιού και να τον παίρνουν βίαια για ανάκριση και ότι διαφυλάσσοντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μου, έχω δικαίωμα και καθήκον να αρνηθώ μια τέτοια αδικαιολόγητη προσαγωγή εμένα και του αδερφού μου, συνέβη το εξής ανατριχιαστικό.

    Ο αστυνομικός που συνοδεύει το διοικητή, απειλώντας με , “θα δεις τι θα σου κάνουμε'' με σπρώχνει χτυπώντας με δυνατά στο στήθος. Όταν διαμαρτυρήθηκα για την κατάχρηση εξουσίας και την άσκηση βίας πάνω μου, φωνάζει προκλητικά τους δεκάδες αστυνομικούς των ΤΑΕ λέγοντας “αντιστάθηκε, βάλτε του χειροπέδες , τώρα θα σε δέσουμε με τις χειροπέδες και θα έρθεις μέσα με τη βία γιατί αντιστάθηκες". Την ίδια στιγμή μου κάνουν επίθεση και με χτυπάνε μαζί με το διοικητή, προκειμένου να με ακινητοποιήσουν και να μου περάσουν χειροπέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ώρα που με χτυπάνε είναι παρόντες το ανήλικο αδερφάκι μου Αλέξανδρος Παναγιωτάκης ηλικίας 8 ετών, η αδερφή μου Κυριακή Παναγιωτάκη μαθήτρια τρίτης Λυκείου, ένας οικογενειακός φίλος με σοβαρό πρόβλημα υγείας, η μητέρα μου, ο ανάπηρος κατά 80% συνταξιούχος πατέρας μου και ο φοιτητής αδερφός μου Σπύρος Παναγιωτάκης. Δηλώνοντας τους ότι θα καταθέσω μήνυση εναντίον τους καταφέρνω να τους ξεφύγω και έπειτα από τη δήλωση μου αυτή, μας λένε ότι θα έρθουν με χαρτί σε ένα τέταρτο ή στις 4 τα μεσάνυχτα να μας πάνε μέσα.

    Σαν μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων Παλαιών Ρουμάτων για την διάσωση του Αποπηγαδιού και εγώ και ο αδερφός μου Σπύρος Παναγιωτάκης, εκτός από τους “υπαλλήλους” και τις πολλαπλές μηνύσεις της Αιολικής Μουσούρων ΑΕ., έχουμε επανειλημμένα υποστεί σωματική και ψυχολογική βία από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής. Θα πρέπει να μάθουν λοιπόν οι παραπάνω, ότι εμείς τον έντιμο αγώνα μας για τη διάσωση του Αποπηγαδιού θα τον συνεχίσουμε, παρά τις φασιστικές ταχτικές ορισμένων ένστολων και μη.

    Όσο για το διοικητή του τμήματος Βουκολιών και τον αστυνομικό που βιαιοπράγησαν εναντίον μου μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, αρμόδια είναι στο εξής τα ελληνικά δικαστήρια. Οι ενέργειες τους αντιβαίνουν εκτός των άλλων, στον άγραφο νόμο, στη λογική και στις παραδόσεις του τόπου μας. Κλείνοντας έχω να πω ότι το ανήλικο αδερφάκι μου υπέστη ισχυρό σοκ έκλαιγε και δε μπορεί να μιλήσει από τότε που είδε να χτυπάνε την οικογένεια του ενώ η αδερφή μου δεν μπόρεσε να δώσει την άλλη μέρα πανελλήνιες εξετάσεις καθώς δεν έκλεισε μάτι, έπειτα από όλη αυτή τη βία που ασκήθηκε στο σπίτι μας.

    Τα σπίτια των πολιτών όλου του κόσμου πρέπει να φυλάσσονται σαν χώροι ιεροί, από την εξουσία αυτών που δεν θέλω να χαρακτηρίσω.

    Λευτέρης Παναγιωτάκης
    Χημικός - Οινολόγος ΕΚΠΑ

    Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
    Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
    E-mail: stekichania@gmail.com
    Web: www.stekichania.gr

    ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πάει βόλτα στην Λευκάδα ο αλήτης γιατί θα φάει πολύ ξύλο. Σε λίγο όπου και να πάει θα τρώει ξύλο.

    Ο πουλημένος αλήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφηστε το νησί να ζήσει ρε πουστηδες!
    Να τις βαλετε αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ό,τι να΄ναι λέτε, κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να παράγει το 20% της ηλεκτρικής της ενέργειας από τις ΑΠΕ, (Κιότο) αν έχετε ακουστά.... Είναι καιρός και η Ελλάδα να συμβαδίσει με το πρωτόκολο επιτέλους και να σταματήσει να πληρώνει πρόστιμα στην ΕΕ λόγω αυξημένων ρύπων. Αν θίγονται οι περιουσίες σας ζητήστε αποζημίωση από τις εταιρίες. Αυτό το συνήθειο των Ελλήνων να θέλουν να είναι 1.000 χρόνια πίσω από τις άλλες χώρες δεν μπορώ να το καταλάβω... Φυσικά οι τουρίστες θα σου πουν ότι δε θέλουν να βλέπουν ανεμογενήτριες, (θέλουν να είσαι εξαρτημένος ενεργειακά μπας και αγοράσεις από αυτούς καμιά κιλοβατώρα....) Το ξέρετε ότι στο ορυχείο Μεγαλόπολης σχεδόν εξαντλήθηκε το κοίτασμα; Ο ΑΗΣ Μεγαλόπολης θα λειτουργήσει με φυσικό αέριο πλέον... Τα ορυχεία Πτολεμαϊδας θα εξαντηθούν σε 40 χρόνια..... Στην Ελασσόνα και στη Δράμα δεν άφησαν τη διάνοιξη νέων ορυχείων.... Αφήστε τη χώρα να μείνει πλήρως εξαρτημένη από τρίτες χώρες για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Αναρωτιέμαι αν θα σας αρέσει να παρακαλάτε και να υποκείπτετε στο μέλλον στις ορέξεις των χωρών που θα μας πουλούν το ρεύμα, και να το πληρώνετε και χρυσό; Αν θίγεστε τόσο πολύ σταματήστε να σπαταλάτε άσκοπα ενέργεια. Δε σας κόβει; Καθόλου; Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους τι μας συμφέρει και τι μας βλάπτει; Είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να σταματήσουμε να αναπαράγουμε ό,τι μπούρδα ακούσουμε.... Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δείτε πως επιβάλεται η πράσινη ανάπτυξη της χούντας των μεταλλαγμένων της Μπίλντελμπεργκ.

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=137834&cid=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ.

    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΥΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η Κα ΤΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΥς ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοιμήσου φίλτατε (@ 4:45 π.μ.)

    Το παν σε αυτή τη χώρα είναι η βλακεία και απόψεις σαν τις δικές σου.

    Γι αυτό και πάμε καταδιαόλου.

    Σκέψου... Ψήφισες τις προηγούμενες εκλογές;

    Εάν ψήφισες, μην ψάχνεσαι... ΕΣΥ φταις για το κατάντημα της χώρας μας και κανείς άλλος.

    Εάν θες τις ΑΠΕ ή όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να κρίνεις ανθρώπους που αγωνίζονται κατά αυτών.

    Πρώτα κρίνε τον εαυτό σου (με τη ψήφο σου) και μετά κρίνε τα τεκταινόμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου