ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

44

Μετά την αποκάλυψή μας για το σκανδαλώδες “αντάλλαγμα του μελισσοκόμου” που πληρώνουν τα αιολικά πάρκα στο Δημόσιο, http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_1389.html έχουμε κατακλυστεί με emails από όλη την Ελλάδα. Πάρα πολλοί φίλοι μας ενημερώνετε για την περιβαλλοντική & κοινωνική ζημιά που δημιουργούν αιολικά πάρκα μεγάλης κλίμακας στις εστίες σας και για την αδιαφορία του κράτους των Αθηνών. Τα κείμενα που μας γράφετε είναι πολύ αναλυτικά και συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό.

Δεν μπορούμε να αναρτήσουμε άμεσα όλα τα μακροσκελή σας κείμενα. Άλλωστε οι πιο πολλές υποθέσεις είτε βρίσκονται ήδη στη δικαιοσύνη, είτε έχουν ήδη προβληθεί από αρκετά περιφερειακά μπλογκς. Σας υποσχόμαστε όμως, οτι θα τα προβάλουμε σταδιακά και θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις, μέχρι να χάσει τον ύπνο του ο κάθε «διεφθαρμένος» και ο κάθε «πολιτικός υπεύθυνος» ή συνυπεύθυνος για τα δεινά της χώρας μας. Δείτε φωτογραφίες από κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλαδα

...........











Δημοσίευση σχολίου

44Σχόλια
  1. ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ Η ΩΡΑΙΑ ΦΥΣΗ.
    ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ.
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΓΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΑΘΕ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

    ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι τρελλοι?
    θελουν να βάλουν 200 ανεμογεννητριες στα Κυθηρα?
    Δεν πάνε καλα οι άνθρωποι.

    Βάλτε τους σε ένα καραβι μαζι με τη Μπιρμπιλη και βουλιάξτε τους στον καβο-Μαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν η αυθαιρεσία γινεται νόμος, η αντισταση είναι καθήκον!

    Να ζήσουν τα Χανιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @11:31
    Δεν πας στο διάολο ρε αρχιραγιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφηστε να γινει και καμια επενδυση στη χωρα ρε καράβλαχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οσοι ειναι εναντίον των ανεμογεννητριών θα πρέπει να δεχτουν να τους φτιάξουν κοντά στο σπίτι τους ένα εργοστάσιο που να καίει κάρβουνο η πετρελαιο. Αυτά που λένε ότι κάνουν θόρυβο είναι μεγάλο ψέμα. Η Δανία η Γερμανία και άλλες χώρες φτιάχνουν συνέχεια ανεμογεννήτριες καιπαράγουν ρεύμα από τον αέρα και από τον ήλιο εμείς θέλουμε κάρβουνο. Εγώ στο χωριό μου κάθομε στο μπαλκόνι και με ευχαριστεί να τις βλέπω να παράγουν ρεύμα χωρίς καυσαέριο και χωρις να πληρώνουμε τους σείχηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ . ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα αιολικά παράγουν πανάκριβο ρεύμα, το παράγουν όταν φυσάει καί όχι όταν το χρειάζεται το δίκτυο,μ και μας κλειδώνουν σε αέριο και πετρέλαιο που είναι μιά χαρά για ισχύ αιχμή αλλά όχι για ισχύ βάσης. Η χώρα χρειάζεται ισχύ βάσης, και τα αιολικά μας απομακρύνουν από αυτό.

    Η Ελλάδα έχει μια βαριά βιομηχανία που λέγεται τουρισμός. Έχει, είχε και ωραία τοπία. (1) Θα πληρώνουμε το αιολικό ρεύμα 4 και 5 φορές πιο ακριβά και το συνολικά 2 φορές πιο ακριβά, και ρεύμα ΔΕΝ θα έχουμε. (2) Θα καταστρέψουμε ανεπιστρεπτί μοναδικά τοπία της πατρίδας ΜΑΣ (3) θα καταστρέψουμε τον τουρισμό ( ο τουρίστας έρχεται για την ψευδαίσθηση της ομορφιάς, και όχι για να βλέπει την Μπιρμπίλη και τα έργα της).

    Πολύ φασαρία για να κάνουμε ζημιά.

    xristos, λες τις γνωστές σου τρίχες. Να πας να ξαναδιαβάσεις τα περί Δανίας και Γερμανίας. Όλα τα αιολικά της Γερμανίας δεν έκλεισαν και δεν μείωσαν την χρήση σε ούτε ένα Γερμανικό εργοστάσιο κάρβουνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχω απορία:
    Όλες αυτές οι εταιρείες με τα αιολικά πάρκα, αφού είναι σοβαρές εταιρείες, και θέλουν να κάνουν σοβαρες επενδυσεις και οι επενδυσεις κάνουν καλό στον τόπο, γιατί δεν παρουσιάζονται ποτέ σε δημοτικό συμβούλιο, να ενημερώσουν τον κόσμο , αφού είναι όλα καλα?

    Αντιθέτως πάνε πάντα μουλωχτά και κρυφά και βγάζουν άδειες και οι ντόπιοι το μαθαίνουν τελευταίοι.
    Μόνο αυτοί με το αιολικά δουλευουν έτσι στα κρυφά. Μήπως είναι μεγάλοι αεριτζήδες, που βγάζουν άδειες για να τις πουλησουν σε ξένους και σε τραπεζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΧΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ
    τα MEGA κωλοχαΝΕΑ καιτα ΠΡΩΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

    να σας πουν την αλήθεια !
    ΟΤΙ ΠΑΜΕ....γιωργάκη ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ.
    Ολοταχώς προς την πτώχευση.

    Ολοταχώς προς την πτώχευση βαδίζει η Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο που θα δει συρρίκνωση των εισοδημάτων του και… βουλγαροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη είναι τόσο απογοητευτικά που είναι μάλλον χωρίς επιστροφή η χρεοκοπία. Και η κυβέρνηση δείχνει να μη συνειδητοποιεί που βρίσκεται. Χαμένη στους αριθμούς που λένε την αλήθεια και πιεζόμενη από την “απόβαση” των 50 στελεχών της Τρόικας που θα έλθουν από τις 15 του μήνα να πιουν το αίμα της χώρας. Έτσι όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτές τις ημέρες, είναι δύσκολο να πείσουμε το ΔΝΤ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, άρα αξίζουμε μιας δεύτερης ευκαιρίας, δηλαδή να συνεχίσουν να εκταμιεύουν χρήματα οι ξένοι. Οπότε, όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, αν όχι στην αξιολόγηση του Ιουνίου, σίγουρα τον Οκτώβριο, θα βρεθούμε μπροστά σε πλήρες αδιέξοδο που θα οδηγήσει αναγκαστικά προς την αναδιάρθρωση του χρέους και στην έξοδο από την Ευρωζώνη, πιθανόν και μέσα στο 2010.

    Τα στοιχεία είναι τραγικά:

    Ο τουρισμός πάει από το κακό στο χειρότερο και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απώλειες έως και 20% των τουριστικών εσόδων. Πάνω από 1 εκατ. ξένοι δεν θα προτιμήσουν φέτος τη χώρα μας ενώ και όσοι έλθουν μειώνουν στο ήμισυ την παραμονή τους, επομένως και τα χρήματα που σπαταλούν.

    Στο μέτωπο των εσόδων η κατάσταση είναι ακόμη πιο άσχημη. Η είσπραξη του ΦΠΑ το πρώτο τετράμηνο σημείωσε τεράστια αύξηση… 0,3% ενώ ο στόχος είναι 14,5%. Κάθε μήνα το κράτος θα πρέπει να εισπράττει πάνω από 1,5 δισ. για να βγει ο λογαριασμός.

    Τις επόμενες εβδομάδες το κράτος θα πρέπει να πληρώνει 450 εκατ. το μήνα για επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, σε αγρότες κ.λπ. Ήδη σε πολλές εφορίες θα υπάρξει στάση πληρωμών με εντολή του υπουργείο προκειμένου να μη διαλυθεί πλήρως το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

    Οι δαπάνες για φάρμακα έχουν εκτροχιαστεί και η κατάσταση δε μαζεύεται με τίποτε.

    Το ΕΣΠΑ βρίσκεται στα ταμεία των Βρυξελλών και περιμένει πότε θα αξιοποιηθεί.

    Η αγορά, δηλαδή το εμπόριο έχει καταστραφεί, πάνω από 20%-30% μείωση τζίρου με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα από φόρους.

    Η οικοδομή έχει καταρρεύσει με πτώση συναλλαγών πάνω από 50%, βουτιά των νέων οικοδομών πάνω από 40% και μεγάλη ανεργία. Τα έσοδα από ακίνητα έχουν μειωθεί σημαντικά, ούτε εισπράξεις από φόρους μεταβίβασης, ούτε από ΦΠΑ ενώ έχει καθυστερήσει πολύ η πληρωμή του ΕΤΑΚ 2008 και 2009 ενώ θα αργήσει και ο ΦΜΑΠ.

    Στο ασφαλιστικό τομέα, τα Ταμεία έχουν εισπράξει ακόμη και το 40%-50% της κρατικής βοήθειας κι έτσι όπως πάνε είτε θα σταματήσουν να πληρώνουν συντάξεις είτε θα πρέπει να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη το κράτος, διαλύοντας τον προϋπολογισμό.

    Η μαύρη τρύπα του ΟΣΕ και των άλλων ζημιογόνων εταιρειών μεγαλώνει και η κυβέρνηση απλά βλέπει τα… τρένα να περνούν.

    Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι είτε θα χρεοκοπήσουμε. είτε η ομάδα των 50 της Τρόικας θα απαιτήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα που φυσικά θα διαλύσουν την κοινωνία. Διότι μισθοί και επιδόματα στον ιδιωτικά τομέα έχουν προς ώρας γλιτώσει αλλά είναι σίγουρη η περικοπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΚΩΛΑΧΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ
    ΑΝΕΜΟΓΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
    ΤΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
    ΚΡΟΙΣΟΙ
    ΟΙ ΑΝΤΡΙΚΟS & ΝΙΚΟS PAPANDREOY
    ELLAS A.E.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οταν βλέπω το επίπεδο των ανθρώπων που δημοσιεύουν σχόλια σε blog, που υποτίθεται ότι είναι πάνω από τον μέσο όρο του πληθυσμού, να μιλούν με αυτόν τον τρόπο τότε είμαι σίγουρος οτι δεν υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα.
    Οι Δανοί, οι Ισπανοί, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί είναι όλοι ηλίθιοι που χρησιμοποιούν ανεμογεννήτριες και είσαστε εσείς οι έξυπνοι. Να σας χαίρονται αυτοί που σας μόρφωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 1.45, η κριτική της κριτικής, δεν είναι επιχείρημα. Να πας να διαβάσεις τι κάνουν, τι πουλάνε, τι ενέργεια χρησιμοποιούν οι Ολλανδοί και οι Δανοί και οι Ισπανοί και ελα μετά να πεις το ποίημα. Πες μας, πόση ενέργεια καταναλώνουν, τι ποσοστό είναι αιολικά, πόσοι εργάζονται σε εργοστάσια που τα φτιάχνουν, πόσα εξάγουν, τι ιδοκτησιακό καθεστώς ισχύει για τα αιολικά πάρκα (η Δανία είναι εξαιρετικό παράδειγμα), πώς επιδοτούνται (με φοροαπαλλαγές), πόσο τους κοστίζει η μεγαβατώρα... Δες και τι στοιχεία διαφθοράς έχει η Δανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ρομαντικός είσαι, αφού το
    μόνο που σου αρέσει να βλεπεις
    από το μπαλκόνι σου είναι οι
    ανεμογεννήτριες και τίποτε
    άλλο. Ίσως να σου αρέσει και ο
    θόρυβος και ας φύγουν κι όλα
    τα πουλιά. Εμένα μου αρέσουν να
    αγναντεύω τα όμορφα βουναλάκια απο το μπαλκόνι μου και τις ωραίες
    ακρογιαλιές. Εσύ κάνε μια αίτηση
    να τίς βάλουν καλύτερα μπροστά
    απο την πόρτα του σπιτιού σου
    για να τις απολαμβάνεις καλύτερα.
    Οι γιαγιάδες μας και οι παπούδες
    μας δεν πεθάνανε απο το κάρβουνο.
    Μην αφήσετε τίποτε όρθιο,
    ισοπεδώστε τα βουνά αν είναι
    δυνατόν, στήστε τις ανεμογγενήτριες γύρω-γύρω στίς
    παραλίες, κάφτε κι όλα τά δάση,οι πόλεις μας είναι πού είναι
    κατεστραμένες, τώρα ήλθε η ώρα και των νησιών.
    Τσιμέντο παντού. Δυστυχία μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΛΑΜΕΝΕ 1.45,
    ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ ΤΗΣ.

    ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΝΤΙΛΑ, ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

    ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΟΣΕΣ ΦΤΕΡΩΤΕΣ ΘΕΣ ΠΑΛΙΟΚΟΠΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε archaeopteryx κατά την γνώμη σου δηλαδή δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε ανανεώσιμες πηγές γιατί υπάρχει διαφθορά στη Ελλάδα;
    Δεν πρέπει να βάλουμε αιολικά γιατί δεν τα παράγουμε εδώ;
    Πως τα έχουμε καταφέρει να είμαστε πρώτοι σε ηλιακούς θερμοσίφωνες παγκοσμίως αλλά δεν μπορούμε στις ανανεώσιμες;
    Και στο κάτω κάτω δεν δέχομαι να καταναλώνω ενέργεια επιβαρύνοντας την υγεία των πολιτών της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαίδας για να μην βλέπεις εσύ ή οι τουρίστες τις ανεμογεννήτριες στις κορυφές των βουνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 2:44 ολοι αυτοί μπορεί να μην έχουν το φυσικό κάλλος της Ελλάδας, αλλά από που νομίζεις ότι προέρχεται το ρεύμα που και εσύ φαντάζομαι καταναλώνεις;
    Αν δεν καταναλώνεις και ζεις με κεριά σου βγάζω το καπέλλο αλλά αν καταναλώνεις είσαι και εσύ ένας υποκριτής και τσάμπα μάγκας. Πήγαινε να ζήσεις στημ Μεγαλόπολη ή στην Πτολεμαίδα και μετά μίολα εναντίον των ανανεώσιμων όσο θες.
    Και εγώ φιλαράκο φωράω παντελόνια και δεν σε βρίζω εκ του ασφαλούς. Έλα να με βρίσεις από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 2.54
    τα παντελονια που φορας στα αγοραζει ο Περιστερης ή ο Μπόμπολας?

    Βαρεθήκαμε να ακουμε γελοιους σαν εσενα΄, να θελουν να καταστρεψουν τα βουνα μας, εν ονοματι των κατοικων της Κοζανης που αναπνεουν λιγνίτη.
    Ας το ζητησουν οι ίδιοι και οχι ο καθε καραγκιοζης υπαλληλος μεγαλοεργολάβων.



    Πολύ σωστός ο 12:08. Φίλε λαμόγια είναι , τι περιμένεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 11:40 Οταν σου καταπατήσουν την περιουσία σου για να βάλουν κάποιες εταιρείες ανεμογεννήτριες, ή όταν τις βάλουν δίπλα στο σπίτι σου και δεν μπορείς να ησυχάσεις ή όταν υποβαθμιστεί η μικρή περιουσία σου γιατί δίπλα έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες και δεν μπορείς να την πουλήσεις, τότε σε θέλω να μας πείς για τις οικολογικές και εθνικές σου ευαισθησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. #3.15
    ποιες οικολογικες ευαισθησίες?
    Από ποτε οι κρατικοδίαιτοι εργολαβοι απέκτησαν ευαισθησίες?
    Πουλάνε και τη χώρα για πλάκα, προκειμένου να κονομησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΙΣΧΥΕΙ ΑΡΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΠΙΖΝΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ, ΤΟΤΕ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε παιδιά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι.
    Αν θέλουμε ενέργεια, υπάρχει κόστος.
    Αν θέλουμε χωματερές δεν πρέπει να είναι κοντά μας.
    Πάντα θα υπάρχουν θιγόμενοι. Το θέμα είναι αν ενδιαφερόμαστε για το σύνολο ή για τη πάρτη μας.
    Όλοι αυτοί που αντιδρούν για οτιδήποτε πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έχουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
    Ας πάμε να ζήσουμε από το κυνήγι και το ψάρεμα καίγοντας λάδι στα καντήλια και όλοι θα έιμαστε ευχαριστημένοι μετά.
    Εκτός από τον Μπόμπολα και ποιον άλλο είπε ο φίλος ΚΝΙΤΗΣ υπάρχουμε και οι πραγματικοί κάτοικοι, εργαζόμενοι σε αυτήν την χώρα. Και βλάκα ανώνυμε 2:54 είμαι κάτοικος Μεγαλόπολης και έλα να μας πεις τις ΚΝΙΤΙΚΕΣ μαλακίες σου εδώ.
    Φλούφληδες αριστεροί του Κολωνακίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 3:17 Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε. Οικολογική ευαισθησία αυτών των ατόμων, είναι η τσέπη τους και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καιεπειδή εσυ τρως τα σκατά της Μεγαλόπολης, πρεπει κι εμείς στην Πάτρα να φάμε τα σκατά των αιολικών πάρκων?
    Η μηπως νομιζεις οτι αμα μπουν αιολικά παρκα, θα κλείσουν οι μονάδες ΔΕΗ?
    ΜΙΑ ΤΡΎΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΌ-ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΙΟΛΙΚΆ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΗ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΕΥΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

    Aντε ρε σαχλαμαρα, προβοκάτορα, που εισαι απο τη Μεγαλόπολη, άσχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 3:24
    Ναι το γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει κόστος.
    Όμως το ξέρεις ότι οι εταιρείες αντί να ζητήσουν τις εκτάσεις από τους ιδιώτες στους οποίους ανήκουν και να τους τις πληρώσουν, καταφεύγουν ύπουλα στο κράτος το οποίο τις χαρακτηρίζει δασικές και τους τις δίνει αντί πινακίου φακής (ενοίκιο του μελισσοκόμου) και τους κάνει πλούσιους χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους;
    Θα άντεχες εσύ να έλθει ένας "ευεργέτης" Μπόμπολας και να αρπάξει την περιουσία του πατέρα σου και να ζημιώσει τα παιδιά σου,
    κουνώντας τη σημαία της δήθεν οικολογικής επανάστασης;
    Το θεωρείς δίκαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε ανώνυμε 3:29 έχω ζήσει 5 χρόνια στην Πάτρα που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και δεν έχει εργοστάσιο ΔΕΗ. Τα σκάτά των αιολικών πάρκων ποιά είναι; Έχεις δικιο ότι χρειάζεται παραγωγή αδιάλειπτη από άλλη πηγή αλλά αυτό που λες ότι χρειάζεται δίπλα εργοστάσιο ΔΕΗ δεν ισχύει. Μπορεί να πάρει ρεύμα από αλλου.
    Το μόνο θέμα είναι ότι θα ελαφρυνθούν οι κάτοικοι που είναι κοντα σε θερμοηλεκτρικά εργοστάσια.
    Επειδή είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε στην Μεγαλόπολη πρέπει να τρώμε τα σκατά της υπόλοιπης Ελλάδας για όλη την ζωή μας που θα είναι και πιο σύντομη από την δικιά σας;
    Λυπάμαι που οι συμπολίτες μου "Έλληνες" σκέφτονται έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 3.40 αντι να μας παριστανεις τη Μαρθα Βουρτση, να ζητησεις να αντικατασταθει η παλια μοναδα της Μεγαλοπολης με νεας αντιρυπαντικής τεχνολογιας και να μην κανεις το παπαγαλακι του Περιστερη που θελει να τσιμεντωσει τον κολπο του Μαραθωνα με τερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΡΕ.
    ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ Ως ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.
    ΡΕ ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠ ΑΚΡΗ Σ ΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ 3:37 όχι δεν το θεωρώ δίκαιο να χρησιμοποιούν την ιδιοκτησία κανενός χωρίς την συγκαταθεσή του, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τα αιολικά αλλά με την διαφθορά στη δημόσια διοιήκηση.
    Δηλαδή θες να πεις ότι όλες οι κορυφές των βουνών είναι κάποιου ιδιώτη; Γιατί από τις αντιδράσεις που βλέπω τόσα χρόνια έτσι φαίνεται.
    Στο κάτω κάτω ας υπάρχει μόνον δίκτυο ηλεκτροτροφοδότησης χωρίς συγκεντρωμένη παραγωγή και ας παράγει ο καθένας μας το ρευμα στην ιδιοκτησία του, αλλά ακόμα και εκεί είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν ενστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι ρε ολες οι βουνοκορφες δικές μας ειναι. Και θελουμε να τις βλεπουμε ομορφες, αθάνατες και ελευθερες να κανουμε πεζοπορεία, αντι να τις τσιμεντωσετε και να τις γεμισετε πυλωνες με επιδοτησεις και να σας πληρωνουμε και χρυσο το ρευμα απο πάνω, παλιοαλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 3:44 Για φωτισέ με λίγο. Τι είναι η αντιρυπαντική τεχνολογία που καίει λιγνίτη;
    Εγώ δεν την ξέρω. Εσύ που την ξέρεις κάνε μια αίτηση να σου φτιάξουν εργοστάσιο δίπλα στο σπίτι σου.
    Α, και τι ηλικία έχεις 15; Η λογική σου αυτό δείχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @3.54
    Την αντιρυπαντικη τεχνολογια δεν την ξερεις. Τα "καλούδια" των ανεμογεννητριών και το ιδιοκτησιακό των βουνών το ξέρεις κουφαλίτσα όμως εεεε?
    Αντε να σου πετάξει κανενα ξεροκομματο το αφεντικό σου ρεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΡΕ.
    ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ.
    ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ. ΤΟΣΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ 3:48

    Πράγματι δεν είναι όλες οι βουνοκορφές κάποιου ιδιώτη,(αν και όλες ανήκουν εξ ίσου σε όλους τους Έλληνες),οπότε θα μπορούσαμε να το δεχθούμε, αλλά το άσχημο είναι ότι δεν θα πάει ο καθε Μπόμπολας σε καθορίσμένες από το κράτος βουνοκορφές, μακριά από τον οικιστικό ιστό, αλλά όπου "γουστάρει" ο ίδιος, σύμφωνα με τα συμφέροντα του.

    Θα επιλέξει το ποιά περιοχή του αρέσει, πράγμα που καθιστά τους Έλληνες εν δυνάμει θύματα του.

    Εκτός και αν δεχθούμε ότι οι εν λογω επιχειρηματίες, ενδιαφέρονται μόνο για το καλό των Ελλήνων και όχι αποκλειστικά της τσέπης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έτσι, να ανησυχείτε δεκανίκια των εργολάβων που γράφετε ότι σαχλαμάρα σας κατέβει, περί Μεγαλόπολης και τέτοια, προσπαθώντας να πείσετε τα βόδια που μασάνε αέρα ότι η λύση στην ενέργεια είναι τα ΑΠΕ.

    Ούτε μία ανεμογεννήτρια στα βουνά και στα νησιά μας!!!

    Μολών λαβέ ρε καθίκια.
    Σας περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν είμαι αριστερός του Κολωνακίου (για φλούφλης δεν ορκίζομαι). Δεν θέλω αιολικά γιατί παράγουν ελάχιστο ρεύμα, όχι αναγκαστικά όταν το χρειάζομαι (αλλά όταν φυσάει), και το πληρώνω 3 και 4 φορές πάνω από το κανονικό.

    Ακόμα και στην Δανία και την Γερμανία, τα στοιχεία που έχω παραθέσει στο blog μου [δείτε το http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_02.html τον πίνακα που θες φακό για να δεις το wasser und windkraft χαχαχαχα]δείχνουν ότι η συμβολή των αιολικών είναι ελάχιστη (και εκεί επιδοτούν δικές τους θέσεις εργασίας, και τα κίνητρα είναι φοροαπαλλακτικά για τον καταναλωτή, και όχι φορομπηχτικά). Εδώ το μόνο που θα κάνουν είναι να ακριβύνουν το ρεύμα και να χαλάσουν το τοπίο. Η Μεγαλόπολη και η Πτολεμαϊδα ΔΕΝ θα μειωθούν από τα αιολικά. Ίσως μειωθούν από το αέριο. Οι καρκίνοι δεν θα θεραπευτούν από τα αιολικά, αλλά με φίλτρα θα μειωθούν για το μέλλον.

    Πολλά πεταμένα λεφτά για το τίποτα, με ζημιά στον τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιώργο Παπαντρέου, δεν μπορώ να στο πώ πιό απλά.
    Άει σιχτίρ.

    Βγαίνεις και φωνάζεις εναντίον του συστήματος Σημίτη που ήταν βουτηγμένο στη διαφθορά.
    ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΕ;
    Μας δουλεύεις;

    Για να δούμε τη δική σου κυβέρνηση λοιπόν.
    Από τους 35 υπουργούς και υφυπουργούς οι 11 ήταν υπουργοί η υφυπουργοί στις κυβερνήσεις Σημίτη, οι 6 ήταν γενικοί γραμματείς υπουργείων στις κυβερνήσεις Σημίτη, οι 6 ήταν σύμβουλοι δυο στον Σημίτη, τρεις σε σένα και ένας στο ΥΠΕΧ., (2 υφυπουργοί σου ήταν Γ. Γ. στο υπουργείο Μεταφορών επί εποχή Μαντέλη).
    Δηλαδή Γιώργο Παπανδρέου 23 άτομα από τη σημερινή κυβέρνηση υπηρέτησαν στις κυβερνήσεις Σημίτη όπως και εσύ.

    Πως είναι δυνατόν να μας λές τώρα ότι ΕΣΥ ψάχνεις για τη διαφάνεια;
    Είσαι ο ορισμός της πολιτικής υποκρισίας.

    Πάρε και ένα νόμπελ από μένα (με ανοικτές και τις δύο παλάμες).
    Βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα σε αυτή τη χώρα να καταδικάσουν τις οποιοσδήποτε ΑΠΕ ειναι οι κάτοικοι της Πτολεμαιδας και των γύρο περιοχών που πεθαίνουν από καρκίνο εδω και δεκαετίες για να νομίζουμε όλοι οι υπόλοιποι πως το ρεύμα βγαίνει από την μπρίζα.

    Όποιος δεν θέλει φωτοβολταικά ή ανεμογεννητριες στο χωριό του, ας του στείλουμε ένα εργοστάσιο λιγνίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να ξαναπαραθέσω το εξής: "Πως τα έχουμε καταφέρει να είμαστε πρώτοι σε ηλιακούς θερμοσίφωνες παγκοσμίως αλλά δεν μπορούμε στις ανανεώσιμες;" γιατί πραγματικά είναι άξιο που έχουμε τέτοια πρωτιά.

    Επίσης συμφωνώ με το τελευταίο μήνυμα. Μένωντας στον Ν. Κοζάνης χαίρομαι αφάνταστα το περιβάλλον όταν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού εκτός από το ρεύμα που παράγουν, φτιάχνουν και ωραία σύννεφα στον καταγάλανο ουρανό μας... και είμαι σε απόσταση 30 χμ από τα εργοστάσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΕΓΩ ΛΕΩ ΑΝ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ θΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΑΙ?ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΖΗΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ .ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ(ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΤΕ)ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΠΕΡΙΝΒΑΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ !!!ΑΚΟΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σ’ ότι αφορά την πράσινη, μπλέ ή κάθε άλλου είδους βουκολική οικονομική ανάπτυξη, έτσι που προτείνεται κατά καιρούς, δεν αποτελεί δα και το ιδεώδες της ανθρώπινης ύπαρξης. Να ζούμε, δηλαδή, ανάμεσα σε δάση από ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και ηλεκτρικά σύρματα (παρόλο που τα ονομάζουμε «Πάρκα», όπως και τα βιομηχανικά «Πάρκα», σαν να θέλουμε να εξορκίσουμε το κακό) μόνο και μόνο για χάρη της λειτουργίας των κλιματιστικών στις βίλες μας, ή για τα ηλεκτρικά παράθυρα των σπιτιών ή για τη θέρμανση της πισίνας μας ή την κάθε φωτορύπανση ή τον ακατάσχετο καταναλωτισμό μας κ.λ.π.
    Έχει δε καταντήσει να φαίνεται σαν ‘προσβολή απέναντι στο ανθρώπινο είδος’ το να υπάρχει έστω και μια βουνοκορφή, υψηλότερη απ΄ τα ‘επιτεύγματα ’ που αυτό κατασκευάζει, είτε είναι αυτά κεραίες τηλεφωνίας, είτε ανεμογεννήτριες, είτε καλώδια, ή οτιδήποτε άλλο, εκτός από φυσικό περιβάλλον.
    Όλη αυτή η λεγόμενη πράσινη (η οτιδήποτε παρεμφερές) φιλοσοφία έχει νόημα μόνο σε μια κοινωνία όπου η συνεχής μεγέθυνση πλούτου και η απεριόριστη κατανάλωση δεν θα έχουν θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολιτης του κοσμου9 Ιουνίου 2010 στις 9:28 μ.μ.

    Πρωτα, τηρωντας τους κανονες του ιστολογιου, ας διαγραφουν τα προσβλητικα λογια, απ' οπου κι' αν προερχονται. Υστερα, η παγιδα ειναι να μετακινηθει η συζητηση απο τον προβληματισμο πανω στο θεμα, σε διαπροσωπικες αντιπαραθεσεις απο εγωϊσμο. Ο εγωϊσμος προκαλει απο μονος του επισης μολυνση του (ανθρωπινου) περιβαλλοντος.
    Τελος, δεν τεκμηριωνονται οι αποψεις των συνομιλητων. Διαβαζει κανεις αυθαιρετες τοποθετησεις χωρις καμμια επιχειρηματολογια. Ας μην ξαχνιεται πως το προβλημα των εκπομπων διοξειδιου του ανθρακα ειναι παγκοσμιο, δηλαδη η καυση του ανθρακα σε ενα τοπο επηρεαζει το κλιμα σε πλανητικη κλιμακα, γι' αυτο και οι τοπικες κοινωνιες δεν κοπτονται και πολυ για τις ΑΠΕ. Αυτο ομως δηλωνει και τα ορια της ευαισθησιας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου