Αρχισαν οι εξαιρέσεις σε γιατρούς και δικηγόρους στο φορολογικό

10

ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρών έναντι της αρχικής πρόθεσης για υποχρέωση γιατρών και δικηγόρων να εκδίδουν αποδείξεις ανά επίσκεψη κάνει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πλέον αναγνωρίζεται ότι «σε πολλούς επαγγελματίες όπως σε έναν οδοντίατρο ή σε έναν δικηγόρο, κάποιος δεν πληρώνει κάθε φορά και πληρώνει στο τέλος», όπως είπε ο υπουργός. Βέβαια είχε αναγνωρίσει ότι «πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γιατροί για παράδειγμα, όταν ελέγχονται προβάλλουν μονίμως τη δικαιολογία ότι “ξέρετε, δεν έκοψα απόδειξη γιατί θα ξανάρθει”». Το υπουργείο βρίσκεται σε αναζήτηση εναλλακτικής φόρμουλας ώστε να μπορεί να ελέγχει αυτούς τους επαγγελματίες για την έκδοση αποδείξεων, χωρίς όμως να τους υποχρεώσει να κόβουν αποδείξεις ανά επίσκεψη όπως είχε ανακοινώσει αρχικά.

Νερό στο κρασί του βάζει το υπουργείο Οικονομικών και στο θέμα της φορολόγησης των μπόνους τραπεζικών στελεχών με συντελεστή 90%, όπου πλέον εξετάζεται η καθιέρωση κλίμακας για να μην ακυρώνονται οι εξτρά αμοιβές σε χαμηλόμισθους υπαλλήλους που δεν έχουν σχέση με τα λεγόμενα γκόλντεν μπόις.

Παράλληλα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από την υποχρέωση τήρησης ταμειακών μηχανών οι μικροί εποχικοί ........
παραγωγοί ανάλογα με τα γεωγραφικά όρια του νομού, ενώ επανεξετάζεται η καθιέρωση παρακράτησης φόρου με συντελεστή 8% στο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις για την παροχή κάθε είδους υπηρεσιών άνω των 300 ευρώ.
Τα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια
  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΕ 'ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ' ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ.ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΚΑΤΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πήγα στο φαρμακείο για τις ισνουλίνες μου.
    Μου ειπε να τα καταβάλω τοις μετρητοίς και να μου τα δωσει το ταμείο.
    Ποιοί καριόληδες πολιτικοι απατεωνες καταντησαν το ταμείο μου,να μη μπορεί να πληρωσει τα φαρμακεία?
    Εγω πάντως δεν έχω λεφτά να πληρώσω τοις μετρητοίς και έτσι ή θα πρέπει ν αυτοκτονήσω,ή να την στησω σε κανενα φανάρι.
    Η συνταξη μου ειναι 770 ευρώ και δίνω για νοικι 350
    ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ-ΚΛΕΦΤΕΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΤΕ !

    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο στο… sex δεν έβαλαν τεκμήρια

    Ότι κινείται και αναπνέει θα φορολογείται. Αυτό είναι το δόγμα του ΠΑΣΟΚ και το κάνει πράξη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα.

    Τα τεκμήρια διαβίωσης απλώνονται παντού και δεν θα υπάρχει Έλληνας που δεν θα πρέπει να δικαιολογεί ότι έχει. Μόνο στο… sex δεν έβαλαν τεκμήρια αλλά, όπως αντιλαμβανόμαστε τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους λοιπούς υπουργούς, δεν θα αργήσει κι αυτό το μέτρο.

    Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο είναι πολλές και καθημερινές με το νέο «φρούτο» να ακούει στο όνομα τεκμήρια και στους συνταξιούχους ηλικίας έως 60 -65 ετών. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να δείξουν πόσο φιλολαϊκό προφίλ έχουν δήλωσαν εξοργισμένοι που θα την γλιτώσουν όσοι εργαζόμενοι πήραν σύνταξη στα 45-50 έτη με εθελούσια έξοδο και πρέπει τώρα να τους τσιμπήσει η εφορία Σύμφωνα με το σχέδιο, στην παγίδα των τεκμηρίων θα πιάνονται και οι συνταξιούχοι ηλικίας έως 60 ή 65 ετών οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί με την αρχική ρύθμιση. Σκοπός είναι να τεκμαίρουν τον τρόπο που διαβιούν έτσι ώστε αν η σύνταξή τους δεν δικαιολογεί τις δαπάνες να παρεμβαίνει η εφορία για να τσιμπήσει την «μαύρη» εργασία. Ουσιαστικά έρχεται το υπουργείο τώρα και λέει στους συνταξιούχους να μη δουλεύουν χωρίς να δηλώνουν τα χρήματα που παίρνουν.

    ΧΕ..ΧΕ....ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ.
    ΖΙΩΓΑΣ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΔΡΟΥΤΣΑΣ
    και οι άλλες αγαπούλες, θα το απολαυάνουν τζάμα.
    ΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΑΣΟΚ - ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ..ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ
    οΜΩς ΚΥΡΙΕ νΙΚΟ11¨41
    νΗ ΛΕΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
    εΛΕΟς
    οΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΔΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑς
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΑΛΛΩΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ
    μΗΠΩς ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑς??
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΖΩΗ ΜΑς
    δΕΝ ΘΑ ΜΑςΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΟΥΝ,....
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ εΛΛΗΝΕςΕΙΧΑΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΚΑΤΟΧΗ...ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ
    ΕΖΗΣΑΝ
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙς
    Καλο Πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κόψτε τις επιχορηγήσεις από τα ινστιτούτα και κλείστε τα

    Καλά έκανε και έγινε αντιπρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ ο αδερφός του πρωθυπουργού, ο Νίκος Παπανδρέου. Μόνο επιχορηγήσεις να μην παίρνουν από το κράτος τα ιδρύματα.

    Το...πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι να μην εκμεταλλευθεί κάποιος την σχέση που υπάρχει και μοιράζει αβέρτα τα χρήματα στο Ινστιτούτο.
    Ουδείς ασχολείται με αυτά εκτός από τους ίδιους.

    Άκου εδώ, το ΙΣΤΑΜΕ του Ανδρέα Παπανδρέου λειτουργεί ως σύγχρονο κέντρο προβληματισμού.. $$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    Μας δουλεύουν δηλαδή οι άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Σκίζουν τα πτυχία τους οι οικονομολόγοι "

    "Ο ένας μετά τον άλλον οι οικονομολόγοι σκίζουν τα πτυχία τους έχοντας ακούσει τον Παπακωνσταντίνου στη Βουλή σήμερα να προσπαθεί να «εξομαλύνει» την αποτυχία των δύο τελευταίων δημοπρασιών.

    Είπε ο υπουργός Οικονομικών:
    «Η συγκεκριμένη αγορά ομολόγων, η επταετής, έχει ειδικό κοινό, που...
    είναι επενδυτικά ταμεία, είναι ειδικοί άνθρωποι και άρα δεν έχει ποτέ την υπερκάλυψη που έχουν άλλες διάρκειες, πενταετίας, δεκαετίας. Δανειστήκαμε κάτω από 6%.

    Ήταν μια σημαντική βελτίωση από προηγούμενες φορές και είναι μεγάλο λάθος, όσοι νομίζουν πως η τεχνική έκδοση που έκανε χτες η Ελληνική Δημοκρατία, που είχε να κάνει με το άνοιγμα ενός ομολόγου εικοσαετίας, με το οποίο δανείστηκε για 12,5 χρόνια σε 5,9%, που είναι ένα εξαιρετικό επιτόκιο, αυτό καθ' οιονδήποτε τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί ως μη υπερκάλυψη αυτού που ζητήσαμε»!

    Πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ δηλαδή που δανειστήκαμε με 6% στα 7ετή αφού αν βγαίναμε στα 10ετή δεν θα αγόραζε κανένας, ενώ ανάλογο ευχαριστώ πρέπει να πούμε και για το ότι ζητήσαμε 1 δις ευρώ στα 20ετή και μας δόθηκαν μόλις 390 εκατ. ευρώ!
    Πετάξτε στη θάλασσα τα πτυχία."

    ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ
    ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΜΑΛΑΚΑΣ..ΜΑΛΑΚΑΣ..ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και οι εξαιρέσεις συνεχίζονται ...με ιπταμένους και διπλωματικούς υπαλλήλους!!!!

    Τι λέει ο Υπουργός που είναι αρμόδιος να αποφασίσει!
    "...Άλλο οι ιπτάμενοι και οι διπλωματικοί υπάλληλοι..."

    Oι ιπτάμενοι και οι διπλωματικοί υπάλληλοι φορολογούνταν μέχρι σήμερα αυτοτελώς για πολύ σωστούς λόγους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι για ...συντεχνιακούς!

    Γι' αυτό "...στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, με διορθωτικές κινήσεις θα καλύψουμε ένα μέρος των απωλειών..." λέει ο Υπουργός!

    Διαβάστε σχετικά
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1122192&lngDtrID=244

    Αντιρρήσεις εκφράστηκαν από βουλευτές και για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης για ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως οι διπλωματικοί υπάλληλοι ή οι ιπτάμενοι, όπου δημιουργούνται οφθαλμοφανείς αδικίες. Ο υπουργός απάντησε ότι αυτές οι περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν μέσω του ενιαίου μισθολογίου.
    «Βασικό για μας είναι να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλους και να μην χρησιμοποιείται το φορολογικό νομοσχέδιο για να δώσει προνόμια, ή πράγματα που η ίδια η πολιτεία δεν θέλησε να κάνει με πιο ευθύ τρόπο». ανέφερε ο υπουργός.
    «Έχουμε σήμερα φοροαπαλλαγές και αυτοτελείς φορολογήσεις, άλλες για πολύ σωστούς λόγους και άλλες για συντεχνιακές διεκδικήσεις. Η λογική μας εδώ είναι πως, είτε για τους ιπτάμενους, είτε για τους διπλωμάτες, θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος αύξησης των αμοιβών και όχι μέσω αυτοτελούς φορολόγησης» σημείωσε.

    «Και εγώ έλαβα από πιλότο F-16 μια συγκινητική επιστολή. Θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, όχι όμως με επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης, αλλά στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, ώστε με διορθωτικές κινήσεις να καλύψουμε ένα μέρος των απωλειών» συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Σταύρος Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενώ λίγο αργότερα -μετά τη σφοδρή αντίδραση του Προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου- προκύπτει και ...νέα εξαίρεση, για τους επιχειρηματίες!!!
    Όπως θα διαπιστώσετε, από τη ...νέα εξαίρεση, ωφελούνται κυρίως οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι!
    ...Λέτε να "βγάζουν" λίγα σήμερα?

    Διαβάστε στη συνέχεια:
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1122248

    "...Σε επανεξέταση της διάταξης με την οποία επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 8% σε όλα τα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ, που εκδίδουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών από την 1η Ιουλίου 2010 οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών μετά τις έντονες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο.
    «Το 8% ίσχυε ήδη για τις δοσοληψίες των επιχειρήσεων με το δημόσιο, προτείνεται να ισχύσει ευρύτερα, αντιλαμβανόμαστε όμως ότι υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα το συζητήσουμε και θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή» δήλωσε o κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση του Σκάι.
    Νωρίτερα την απόσυρση της διάταξης, η οποία περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
    «Με την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, στην κυριολεξία θα στεγνώσει η αγορά, καθώς οι χιλιάδες επιχειρήσεις στον ευρύτερο τομέα παροχής υπηρεσιών, θα αποστερηθούν σημαντικής ρευστότητας, και μάλιστα σε μια περίοδο χαμηλών κύκλων εργασιών και μεγάλης κρίσης, με δυσμενέστατες συνέπειες για την επιχειρηματική τους δράση» αναφέρει ο κ. Μίχαλος.
    Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από τον ξενοδοχειακό κλάδο.
    Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Γέώργιος Τσακίρης ζήτησε επίσης την απόσυρση της επίμαχης διάταξης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα περιορίσει δραματικά τη ρευστότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που συνεργάζονται, ως επί το πλείστον με ημεδαπές εταιρείες, θα τις οδηγήσει σε ταμειακό αδιέξοδο, λόγω και του ετεροχρονισμού στην εξόφληση των τιμολογίων».
    Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), επίσης, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που για κάθε συναλλαγή μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων θα πρέπει να αποδίδεται το 8%, ενώ, αντίθετα, αυτό δε θα συμβαίνει με απευθείας συναλλαγές με επιχειρήσεις του εξωτερικού, είναι βέβαιο ότι τα τουριστικά γραφεία της χώρας θα τεθούν στο περιθώριο της αγοράς με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και την απασχόληση...»

    Σταύρος Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ά, να μην ξεχάσουμε και την εκκλησία!!!
    Και αυτή θα εξαιρεθεί, αφού μάλλον μετάνοιωσαν όσοι έλεγαν ότι θα φορολογήσουν με δίκαιο τρόπο την περιουσία και τις δραστηριότητές της
    Αφού, από ότι φαίνεται... άλλα έγραφε το προσχέδιο του νομοσχεδίου και εντελώς άλλα θα προκύψουν κατά τη συζήτηση στη Βουλή!
    Τα κατάφεραν πάλι, να πληρώσουν λιγότερα...

    Διαβάστε περισσότερα:
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1121909

    Αναμένονται νέες αλλαγές
    Επιφυλάξεις και ενστάσεις εξέφρασαν οι κοινωνικοί φορείς για το νέο φορολογικό

    «Μύθος, το ανεξέλεγκτο της Εκκλησίας»

    Πρώτος προσκεκλημένος της Επιτροπής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Ελασσόνας, Βασίλειος, υποστήριξε πως αποτελεί μύθο το ανεξέλεγκτο της Εκκλησίας, καθώς έλεγχος επί των οικονομικών της γίνεται με παραστατικά - ενώ και όλα τα ακίνητα που βρίσκονταν στο Ταμείο Ασφαλίσεως Κληρικών Ελλάδος, παραδόθηκαν στο Δημόσιο.

    Ο κύριος Βασίλειος αρνήθηκε τις πληροφορίες που θέλουν επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Εκκλησία και το υπουργείο Οικονομικών και ανέφερε πως η Εκκλησία δεν ζητά προνομιακή μεταχείριση από το κράτος, αλλά ίση μεταχείριση με τα υπόλοιπα ΝΠΔΔ (ΕΤΑΚ 1 τοις χιλίοις αντί του 3 τοις χιλίοις που προβλέπει το νομοσχέδιο).

    «Η Εκκλησία ζητά αυτή τη μείωση του φόρου, για να μπορεί να κάνει το κοινωφελές έργο της. Όχι να το καρπωθεί και να κάνει κάποια εκμετάλλευση. Είναι σωστό να φορολογούμαστε για μια ιδιοκτησία που δεν εκμεταλλευόμαστε; Έχουμε μιαν αίθουσα στην Ελασσόνα, που παραχωρούμε σε άλλους για εκδηλώσεις. Να φορολογηθεί; Να φορολογηθούν τα ιδιοχρησιμοποιούμενα κτήριά μας, τα γραφεία της Μητροπόλεως; Ο ιδιώτης μπορεί να νοικιάσει ένα κτήμα εκτός οικισμού σύμφωνα με την αγορά, ενώ εμείς όχι. Συμφωνούμε να ελέγχονται πού πάνε τα έσοδα ενός κοινωφελούς ιδρύματος - αλλά τα έσοδα δεν τα καρπωνόμαστε εμείς, αφού πηγαίνουν στους τροφίμους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Βασίλειος.

    Σταύρος Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου