Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ICTY: Πλυντήριο Νατοϊκών εγκλημάτων

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Ιδού οι πατριώτες. Λόγω και έργω. «Θα υπερασπιστώ το έθνος και την υπόθεσή του γιατί είναι δίκαιη και ιερή» δήλωσε ενώπιον των «ιεροεξεταστών» του ο Ράντοβαν Κάραζίτς πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας. Οι εναντίον του κατηγορίες βαρύτατες. Γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου αλλά και κατά της ανθρωπότητας. Διατυπώθηκαν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο για να τύχουν πηχιαίων τίτλων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Και να καταδικαστεί στις συνειδήσεις μας πριν καν δικαστεί. Έτσι ώστε ο απόηχος της απαγγελίας της προειλημμένης ποινής του να βρει ευήκοα ώτα για να εφαρμοστεί. Μόνο που αποφάσισε να μιλήσει και τους χάλασε την σούπα. «Οι Σέρβοι στην Βοσνία τόνισε, το μόνο που οφείλαμε εκ του συντάγματος μας να πράξουμε, ήταν να αμυνθούμε εναντίον των εθνοκεντρικών στόχων των Φράνιο Τούστμαν και Αλίγια Ιζεμπέκοβιτς σκοπός των οποίων ήταν η φυσική εξόντωση των Σέρβων για την δημιουργία ενός κράτους δικού τους. Απόδειξη πως αρνήθηκαν κατηγορηματικά την συνδιοίκηση που τους είχαμε προτείνει και πήραν τα όπλα διατάσσοντας πρώτοι εκείνοι το .......
πυρ, πρόσθεσε σε ώτα μη ακουόντων. Όσο για τους 8000 νεκρούς της Σρεμπρένιτσα πρόκειται για μια Νατοϊκή επινόηση αφού συμπεριελήφθησαν σε αυτούς στρατιώτες αλλά και άμαχοι που έπεσαν από φίλια πυρά!»

Επικάλυψαν οι Νατοϊκοί (του Σημιτιστάν μη εξαιρουμένου) την αυτοάμυνα ενός λαού με τόνους προπαγανδιστικής λάσπης μόνο και μόνο για να σύρουν σιδηροδέσμιο στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον 64χρονο πια ήρωά του, προς επίδειξη ισχύος και παραδειγματισμού! Ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Η ιστορία ουδέν τους έχει διδάξει. Συσσωρεύουν στα Βαλκάνια μίσος, σμιλεύοντας ωστόσο έναν ακόμη μάρτυρα που αν όχι αυτοί, οι απόγονοί τους θα τον βρουν εμπρός τους ως εξ ουρανού τιμωρό. Επειδή το μίσος είναι σαν την σπλήνα. Αν και όποτε τρυπηθεί ρέει το αίμα σαν καταρράκτης. Πως το επιτυγχάνουν; Με ό,τι διαδραματίζεται σήμερα στο ICTY (Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης) και περικλείεται στην εξής φράση. «Στο πρόσωπο του Κάραζιτς επιχειρούν οι Νατοϊκοί να ξεπλύνουν τα κατά των Σέρβων στυγερά εγκλήματά τους.» Κι αντί να έχουν επικηρυχτεί αυτοί καταδιωκόταν επί μια δεκαετία ένας θρύλος. Να γιατί αδυνατούσαν να τον συλλάβουν τόσα χρόνια. Κι ας είχαν στην διάθεσή τους τα πάντα. Τεχνολογία και εξωμότες. Γιατί οι θρύλοι δεν συλλαμβάνονται. Μα ούτε και φυλακίζονται. Στέκουν καλά προφυλαγμένοι στους ανθρώπινες νόες και αναπαράγονται. Δεν είναι «υπολογιστικοί» ιοί για να εξαχθούν ή να σβηστούν. Φωλιάζουν στο μητρώο των λαών ως σύμφυσή του. Ας μην διαμαρτύρονται λοιπόν που από την εκκλησία ως τις μυστικές υπηρεσίες είχε υψωθεί ένα τείχος προστασίας γύρω του.

Και το αποδεικτικό επιμύθιο. Αυτοδιαψεύδονται τώρα πανικόβλητοι εμπρός στην γενική κατακραυγή οι Αμερικανοί. Οι προχθεσινοί New York Times επιβεβαιώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς του Κάραζιτς σε σχέση με τις ανακολουθίες του Χόλμπρουκ απέναντι στην κατά το 1997 υπόσχεσή του, ότι αν αποσυρόταν της πολιτικής θα τύχαινε αμνηστίας. Το δηλώνουν όχι ένας αλλά τρεις πανεπιστημιακοί ιστορικοί μεταξύ των οποίων και ο Charles W. Ingrao. Για να εισπράξει ο Κάραζιτς τον εξής ιμπεριαλιστικό κυνισμό. «Πως ακόμη κι αν έτσι έχουν τα πράγματα συμφωνίες αυτού του τύπου δεν είναι έγκυρες ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης!» και να αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία της παραπομπής του που δεν είναι άλλη από την δομική ταύτισή του με τον λαό του σε συνδυασμό με την εναντίωσή του απέναντι στα θέλω τους!!! Κάτι σαν το χουντικό-δικό μας. Δεν συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις! Γεράκια!!!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.