ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ 70 ΜΑΣ


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ


Για να φαντασθούμε σε βάθος χρόνου εκεί γύρω στα 60 με 70 μας- για όσους δεν θα έχουμε δει τα ραδίκια ανάποδα- πώς θα είναι το τοπίο εργασίας μας. Διαστημικό τοπίο στο οποίο θα κινούνται άνθρωποι σαν ζόμπι;. Σαν εξωγήϊνοι;. Κοτσονάτοι;. Ντούροι;.Να δούμε όλες τις εκδοχές.

1. Ο Επίτιμος θα υπάρχει και τότε γιατί ακολουθεί Κρητική διατροφή που βασίζεται πρωτίστως στο λάδι. Γιατί δηλαδή να μην έχει και η πατρίδα μας τον Μαθουσάλα της;.

2. Εικόνες σαν από ετεροχθόνες του Άλφα Κενταύρου, που μετεγκατεστημένοι στη γη, θα κινούνται χάρη σε μια βιονική Duracell που θα τη .....δίνουν αφειδώς τα τότε –όποια θα έχουν επιβιώσει - Ασφαλιστικά ταμεία.

3. H Τηλεόραση θα συνεχίσει να δείχνει ελληνικές ταινίες του 40, 50, 60, 70, ειδικά την Αλίκη για να είναι το πρότυπο φρεσκάδας και νεότητας ανά τους αιώνες. And the Oscar goes to…Κάτι από φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο.

4. Η νηπιαγωγός του σήμερα στα 22 της- τότε θα έχει στην τάξη της τα εγγόνια – αν όχι και δισέγγονα- των τωρινών μαθητών της. Η ίδια στις αφηγήσεις της δε θα θυμάται και πολλά ή θα τα μπερδεύει με το παιχνίδι του Φωτεινού Παντογνώστη– είναι και η γεροντική άνοια στη μέση- οπότε θα παρεμβαίνει το πιτσιρίκι που θα την παρατηρεί ότι «τους λέει ψέματα» και θα λέει τα δικά του, όπως τα έχει ακούσει από την πρόγιαγια, γιαγιά, και μαμά του, που ήταν στην ίδια αίθουσα πριν από τον μαθητή. Ωραία βιώματα στο πρώτο εκπαιδευτικό σκίρτημα του παιδιού εν σχολείω...

5. Ο δάσκαλος και καθηγητής ως μπισμπίκηδες, με κομοδινί μαλλί και βιάγκρα κάτι σε ελληνική εκδοχή του Μπερλουσκόνι, θα παραβγαίνουν με τους τζόβανους μαθητές τους για τα μάτια των μαθητριών τους. Ο γυμναστής με την κοιλίτσα του θα δίνει κι’ αυτός τα ρέστα του ασμένων. Kama Sutra ala Pourogreca.

6. Οι κυρίες στο γραφείο σας θα ανασκαλεύουν τη μνήμη τους για να θυμηθούν τις παλιές τους δόξες, μυθοπλασία και πραγματικότητα με ολίγον από Αλτσχαϊμέρ.

7. Αν τώρα ο κόσμος μετά τα σαράντα κάτι του δεν μπορεί να βρει δουλειά λόγω του ηλικιακού ρατσισμού φαντασθείτε πόσα εκατομμύρια θα είναι άνεργοι, και πόσα περισσότερα θα βγάζουν οι λίγοι σε βάρος των πάρα πολλών, ενώ τους λίγους νέους που θα του έχουν στη δούλεψη τους, θα τους έχουν να εργάζονται σε συνθήκες κρεματορίου. Κι΄αν τολμούν να πουν το παραμικρό θα μπαίνουν στον μαυροπίνακα των αφεντάδων, που θα είναι ο νέος Τειρεσίας για τους εργαζόμενους. Ο κοινωνικός και εργασιακός αποκλεισμός στα ντουζένια του. Άλλωστε θα είναι τόσο λιγότεροι οι νέοι εργαζόμενοι που θα έχουν ένα τσούρμο από διαθέσιμους. Δε χρειάζεται να σας πούμε πόσο θα έχει πέσει το βιοτικό επίπεδο όλων μας. Σκηνές από Τρίτο και Τέταρτο Κόσμο, όταν τους πηγαίνουν ψωμί και γάλα. Έχει ήδη ξεκινήσει στη Γηραιά Ήπειρο όπου περίπου στο 10% ανέρχονται οι οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος. Οι ειδικοί μιλούν για «Τέταρτο Κόσμο» στα «σωθικά» της Ε.E.

8. O υπουργός Ανεργίας κ. Λοβέρδος είναι επικηρυγμένος από το 2010. Τον ψάχνουν για να του ευχηθούν εκτός από τους εργαζόμενους και οι σωματοφύλακες του.

9. Οι γνωστές πολιτικές οικογένειες θα έχουν φθάσει στην 7η και 8η Γενιά, θα έχει προστεθεί και η οικογένεια Καρατζαφέρη, θα έχει γίνει κάποια αλλαγή όχι στο λογότυπο, που θα παραμένει το ίδιο αλλά στις λέξεις: « Λαϊκός Ορθόδοξος Συμβιβασμός αντί για Συναγερμός». Συναγερμός είναι λέξη για ντελικανήδες και όχι για υπερήλικα κόμματα, που θέλουν να παίρνουν σύνταξη και συμβιβάζονται. Η καινοτομία του κόμματος θα συνίσταται στο ότι θα εκπέμπει από το διάστημα. Πάντα λέγαμε ότι εκπέμπει ουφολογίες, τελικά μας άκουσε και εκπέμπει από τον φυσικό του χώρο το διάστημα.

10. Πού να το πιστεύατε... Η Αλέκα θα έχει βάλει στη θέση της ως γραμματέα του ΚΚΕ τον ίδιο τον Στάλιν. Δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανένα άλλον μέσα από τους κόλπους του ΚΚΕ.

11. Οι Αμερικανοί θα ψάχνουν τον Μπιν Λάντεν υιό, γιατί ο πατέρας του θα έχει πεθάνει άπιαστος από τους Αμερικάνους.

12. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει φτιάξει από το DNA Tσίπρα κλώνους για αρχηγούς, βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόρους. Τέτοιο καλούπι αρχηγού δεν θα μπορούσαν να ξαναβρούν.