Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!


Η κα Μπιρμπίλη συνέστησε την 4η/ΝΟΕ/2009 μια νέα Επιτροπή για Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις ΑΠΕ 2010-2020.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=297416&dt=04/11/2009

Στην επιτροπή συμμετέχει φυσικά ο σύμβουλος κύριος Ν. Βασιλάκος, με την ιδιότητα του….εκπροσώπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας παραγωγών ΑΠΕ! (παρ’ το αυγό και κούρευτο). (λινκ προηγούμενο άρθρo)

Μετά από πολλά emails που λάβαμε, αντιληφθήκαμε κι άλλα πράγματα: Από την Επιτροπή απουσιάζουν εντελώς οι σύλλογοι/φορείς Φωτοβολταικών. Και είναι περίεργο, μια που τα φωτοβολταικά έχουν μεγάλη δυναμική και ενδιαφέρον από αμέτρητους μικρομεσαίους επενδυτές, αλλά και συνδέσμους/φορείς (www.helapco.gr κ.λ.π.) με εκατοντάδες μέλη.

Αντιθέτως στην Επιτροπή συμμετέχουν δύο (2) παρακαλώ εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ ( Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Αιολικής Ενέργειας):

Ο κος Τσιπουρίδης, που είναι ............
εκδότης περιοδικών (Energypoint & Ανεμολόγια) και σύμβουλος του Υφυπουργού κου Μανιάτη και ο κος Παπασταματίου, που είναι μεγαλομέτοχος και Δ/ντης Ανάπτυξης της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΝΤΕΚΑ Α.Ε.
http://www.enteka.gr/gr/01_04.htm

Δείτε τώρα, ποιο είναι το σημερινό mega-project ΑΠΕ του κου Παπασταματίου: Τα τεράστια (333ΜW) αιολικά πάρκα της Σκύρου, σε κοινοπραξία με τη Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.

http://www.faltaits.gr/news/anem01.htm

Για τους νεότερους, η υπόθεση αυτή με τα Αιολικά Πάρκα της Μονής Μ. Λαύρας στη Σκύρο, αποκαλείται και «Βατοπέδι ΠΑΣΟΚ». Η Μονή κέρδισε, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, την ιδιοκτησία όλης της νοτίου Σκύρου (50% του εδάφους!!!) με… χρυσόβουλα! Εννοείται πως η Σκύρος βρίσκεται σήμερα σε εμπόλεμη κατάσταση, οι καλόγεροι δεν τολμούν να πατήσουν στο νησί, αλλά…οι business τρέχουν κανονικά! Και για να μείνετε με ανοιχτό το στόμα, μάθετε και πως σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της Μονής Κο Καραγιαννακίδη, ο εγκέφαλος του project με τα αιολικά πάρκα στη Σκύρο ήταν ο Υφυπουργός Κος Σαλαγκούδης (!) στις αρχές 2005 (βλεπε 10η παραγραφο http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=53223864 )

Ο Κος Σαλαγκούδης, παρέα με τον Ειδικό του Σύμβουλο…. κο Π. Παπασταματίου (!) (βλέπε 2η παράγραφο http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/GRAFEIO_TYPOY/DELTIA_TYPOY/Tab5478641/097620FC73D21F54E0440003BA2D133C),

αποπέμφθηκαν από το ΥΠΑΝ, από τον τότε Υπουργό κο Σιούφα, μετά από μερικούς μήνες!

Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα…του Αγίου Όρους, και πάνω που αναρωτιόμασταν γιατί οι κύριοι «εκπρόσωποι συλλόγων» δεν αναφέρονται με τις αληθινές τους ιδιότητες,….η κυρία Τίνα μας ξαναφήνει άφωνους:

Την περασμένη Πέμπτη 07/ΙΑΝ/2010 η κυρία Τίνα σύστησε μια νέα ομάδα εργασίας για τη «βελτίωση» του Χωροταξικού Πλαισίου των ΑΠΕ. (σ.σ. το Χωροταξικό ΑΠΕ τροποποιείται παράλληλα και στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο!)

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=118713

Ποιους ξαναέβαλε στην Ομάδα; Το σύμβουλο κο Ν. Βασιλάκο και…ξανά τον κο Π. Παπασταματίου. Και μη μας πει κανείς ότι ξανασυμμετέχει σαν εκπρόσωπος ΕΛΕΤΑΕΝ, αφού τοποθετήθηκε στην ίδια ομάδα κι άλλος από ΕΛΕΤΑΕΝ…ο κ. Π. Χαβιαρόπουλος (Μέλος Δ.Σ. ΕΛΕΤΑΕΝ & Δ/ντης Αιολικής Ενέργειας ΚΑΠΕ!).

Και ξανά…αποκλείστηκε οποιοσδήποτε εκπρόσωπος φορέων Φωτοβολταικών!

Για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτά αγαπητή κυρία Τίνα; Γιατί δείχνετε τέτοια προτίμηση σε λίγους και συγκεκριμένους επενδυτές αιολικών και απορρίπτετε τους πολλούς επενδυτές φωτοβολταικών; Μήπως επειδή οι κύριοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για φωτοβολταικά αλλά για τα αιολικά πάρκα και τα δεκάδες μεγάλα έργα τους; Μήπως επειδή το mega-project της ΕΝΤΕΚΑ Α.Ε. στη Σκύρο έχει Χωροταξικά προβλήματα;

Εν κατακλείδι, για να ξανα-αποδείξουμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη χώρα:

Ξέρετε (όλα τα έγγραφα στη διάθεσή μας) που συνεδριάζει η δήθεν «επιστημονική» οργάνωση ΕΛΕΤΑΕΝ;;; Στα γραφεία της εταιρείας ΕΝΤΕΚΑ Α.Ε. , Τύχης 2, Χαλάνδρι!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1: Κυρία Μπιρμπίλη, είτε κοροϊδεύετε τον Ελληνικό λαό με την πράσινη ανάπτυξη, που από κοινωνικό αγαθό (όπως τη λέγατε προεκλογικά) την προτιμάτε big business ημέτερων κατασκευαστών…, είτε έχουν αλώσει το Υπουργείο σας μεγαλοκατασκευαστές αιολικών πάρκων, αφού δεν έχετε συνειδητοποιήσει ακόμα την ευθύνη της θέσης σας ως Υπουργός.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Με το να χαϊδεύετε τη «δήθεν επιστημονική» ΕΛΕΤΑΕΝ και να εξαιρείτε από όλες τις Επιτροπές τους συλλόγους ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ, δεν εκδικείστε τη Ν.Δ. που προωθούσε έντονα τα φωτοβολταικά. Εκδικείστε την πληθώρα επιχειρηματιών & επιτηδευματιών ανά την Ελλάδα, που προσπαθούν να βρουν διέξοδο σε αυτό τον τομέα.

Υ.Γ. Δεν βάλουμε κατά της επαγγελματικής δραστηριότητας κανενός. Ωστόσο, θεωρούμε προσβολή της νοημοσύνης του Έλληνα φορολογούμενου το να αποκρύπτουν επιχειρηματίες και μεγαλοστελέχη ιδιωτικού τομέα την πραγματική τους (σημερινή και όχι παλαιά) ιδιότητα, ώστε να εισχωρούν σε Πολιτικά Γραφεία & Επιτροπές του Κράτους, παριστάνοντας τους υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος, για να προωθήσουν τις business τους.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny