Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε κατά του συνοικιακού τζόγου . για να δούμε

Γράφει ο Μικρός ήρωας

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη πιθανότητα να επανέλθουν τα φρουτάκια και τα σενάρια διαψεύστηκαν χθες από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και αρμόδιου για φορολογικά θέματα Δημήτρη Γεωργακόπουλο. Στη πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" o Οικονομέας ρώτησε τον Γ.Γ. αν η κυβέρνηση έχει σκοπό να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο καζίνο για να λάβει την απάντηση ότι η χώρα μας πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα στην Ε.Ε. γιατί δεν επιτρέπονται τα τεχνικά παιχνίδια και όχι τα τυχερά. Κατά συνέπια πρέπει να επιτραπούν και πάλι τα τεχνικά παιχνίδια για να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία της χώρας άνευ λόγου. Οι δημοσιογράφοι πίεσαν τον κ. Γεωργακόπουλο θυμίζοντας του την περίοδο που τα φρουτάκια ήταν ελεύθερα αλλά αυτός δεσμεύτηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπούν και πάλι τα τυχερά παιχνίδια.


Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές αυτές οι δεσμεύσεις μετά από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και ελπίζω να τηρηθούν κατά γράμμα. Θα ήταν ντροπή να ξαναγίνει η Ελλάδα ένα "Μανάβικο" από το ΠΑΣΟΚ. Να θυμίσω ότι ...........
στελέχη της σημερινής κυβέρνησης ήταν που πρώτα είχαν αντιδράσει σε σχέδια επαναφοράς τον κουλοχέρηδων. Η Νέα Δημοκρατία σκέφτηκε τις κοινωνικές συνέπιες και δεν προχώρησε στη .............
νομιμοποίηση των κουλοχέρηδων αλλά δεν έδωσε και μια λύση στο πρόβλημα της απαγόρευσης των ψυχαγωγικών - τεχνικών παιχνιδιών. Αν τώρα η διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών επαναφέρει τα τεχνικά παιχνίδια με κλειδωμένο λογισμικό ώστε να μην μπορούν να μετατρέπονται σε τυχερά όπως δεσμεύτηκε ο κ. Γεωργακόπουλος τότε όχι απλά γλυτώνει την χώρα από τα πρόστιμα αλλά δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθεί και πάλι η βιομηχανία των νόμιμων παιχνιδιών που φυτοζωούσε μετά την καθολική απαγόρευση.


Μια τέτοια εξέλιξη θα ευνοήσει την οικονομία και τον κλάδο της διασκέδασης χωρίς να έχει κανέναν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία, Οι μόνοι χαμένοι θα είναι όσοι ήθελαν να στήσουν τις "λέσχες" τους και κάποιοι πράκτορες του ΟΠΑΠ που ήθελαν να προσθέσουν και κουλοχέρηδες στη γκάμα υπηρεσιών τους..


Αρκεί να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να μην μας εμφανίσουν τα φρουτάκια "χαμηλού κέρδους" για . τεχνικά παιχνίδια.


Μικρός Ήρωας