Ισλαμικός φονταμενταλισμός

11
Αντιγράφουμε από The New York Times

Αναμφίβολα, το πλέον σημαντικό, ενδιαφέρον και πραγματικά ηρωικό πρόσωπο του δράματος της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης κατά της πτήσης της Νόρθουεστ ανήμερα των Χριστουγέννων είναι ο πατέρας του επίδοξου βομβιστή, ο Νιγηριανός τραπεζικός υπάλληλος Αλχατζί Ουμάρου Μουταλάμπ. Ο τελευταίος έκανε κάτι που κανένας πατέρας βομβιστή αυτοκτονίας, απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, δεν έχει τολμήσει να κάνει: Προσέγγισε το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Νιγηρία και τους ενημέρωσε ότι τα μηνύματα που λάμβανε στο κινητό του τηλέφωνο από τον γιο του καθιστούσαν σαφές πως βρισκόταν στην Υεμένη και ότι είχε εξελιχθεί σε έναν φανατικό και πιθανότατα επικίνδυνο ισλαμιστή.

Οι Αμερικανοί διεξάγουν έρευνες και επιρρίπτουν ευθύνες αναφορικά με την κατάρρευση του συστήματος - χωρίς αυτήν ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Την ίδια ώρα, όμως, ο πατέρας του νεαρού τρομοκράτη μας έλεγε κάτι άλλο: «Το οικογενειακό μας σύστημα, επίσης, κατέρρευσε όταν το παιδί μου προσχώρησε στην τζιχαδιστική εκδοχή του Ισλάμ, την οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζω, αλλά και φοβάμαι». Επικαλούμενοι συγγενή του Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» υποστηρίζουν ότι ο..........
γιος έστειλε στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα του μήνυμα με το οποίο ενημέρωνε την οικογένειά του ότι είχε ανακαλύψει «μια νέα θρησκεία, αυτή του πραγματικού Ισλάμ».

Η αναζήτηση ανθρώπων με το ψυχικό σθένος να αντιμετωπίσουν την «κατάρρευση» -εκείνη που παρασύρει τους νεαρούς μουσουλμάνους στο σκοτάδι του τζιχαδισμού και της διάθεσης να συμπαρασύρουν στον θάνατο αθώους- έχει τώρα τη μεγαλύτερη σημασία. Ναι, η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα των υπηρεσιών ασφαλείας. Ναι, οι Αμερικανοί οφείλουν να φανούν αντάξιοι των ιδανικών τους και να κλείσουν τη φυλακή του Γκουαντάναμο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν να εξελιχθεί η μεγάλη τους πατρίδα σε Ηνωμένες Πολιτείες του Πολέμου Κατά της Τρομοκρατίας. Οσα «τείχη», όμως και αν χτίσουν οι Αμερικανοί, η απειλή θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι την ώρα που οι μουσουλμανικές κοινωνίες θα αρχίσουν, επιτέλους, να χαρακτηρίζουν τις ενέργειες των βομβιστών αυτοκτονίας «δολοφονικές» και όχι «μαρτυρικές».

Ο πατέρας του Μουταλάμπ αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας, η οποία μοιράζεται τις ίδιες αρχές και γι’ αυτό ακριβώς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Μόνο όταν οι γονείς των μουσουλμάνων και οι πνευματικοί τους ηγέτες αρχίσουν να καταδικάζουν δημόσια τις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον πολιτών το αποτρόπαιο αυτό φαινόμενο θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν. Πολλές φορές, δε, οι κυβερνήσεις των μουσουλμανικών κρατών συλλαμβάνουν τους τζιχαδιστές και αρκούνται να τους καταδικάσουν κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συνομιλιών με Δυτικούς αξιωματούχους. Ποτέ δημόσια.

Κάθε θρησκευτικό δόγμα έχει και μια εξτρεμιστική εκδοχή. Το θέμα είναι πώς το κέντρο αντιμετωπίζει τον εξτρεμισμό. Τον ανέχεται; Τον απομονώνει; Τον ντροπιάζει; Οι τζιχαδιστές αποτελούν ένα πρόβλημα για την ασφάλεια των Δυτικών. Για τους Αραβες και τους Μουσουλμάνους, ωστόσο, αποτελούν ένα ηθικό και πολιτικό πρόβλημα. Αν δεν θέλουν να διευθετήσουν το πρόβλημα για μας, ας το κάνουν για τους εαυτούς τους. Στο τέλος εμείς θα βρούμε τρόπους για να τους κρατήσουμε μακριά από τα αεροπλάνα μας, αλλά εκείνοι θα πρέπει να ζήσουν μαζί τους.

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
  1. FUCK USA, FUCK NATO, FUCK WEST, FUCK GLADIO, FUCK CAPITALISM, FUCK FUCK FUCK!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "FUCK CAPITALISM"
    ΔΗΛΑΔΗ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ;
    ΧΑΝ.ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΤΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΑΛΑΛΑ ΚΑ ΚΑΥΜΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΚΙΑ.
    ΦΑΤΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΓΑΜΗΣΙ ΜΕ ΓΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟ
    ΦΑΤΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΠΟΤΑ
    ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΑΣΟΚΙΑ ΦΤΟΥ
    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΕΓΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΝΟΟΥΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΣΟΣΙΛΗΣΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΝΤΟ ΓΙΝΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΙ ΛΙΓΟ.

    ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΙ ΣΥΓΓΕΝΙΣ
    ΜΑΣ ΙΝΤΟ.
    ΚΑΙ ΚΑΝΟΜΙ ΠΟΛΑ ΠΙΝΤΙΑ ΜΙΤΑ.

    ΙΝΕ ΟΡΕΑ ΙΝΤΟ ΕΛΑΝΤΑ.

    ΠΣΙΦΙΣΟ ΣΥΡΙΖΑ ΙΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΦΑΝΑΤΙΛΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΝΑ ΖΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΟΓΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ Η ΔΥΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ
    ΒΛΑΜΜΕΝΗ "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ.
    ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥ ΗΣΥΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την έντονη ανησυχία της για τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός «κυνηγιού μεταναστών» στην πόλη Ροζάρνο της Καλαβρίας, στη Νότια Ιταλία, εξέφρασε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

    Αφορμή στάθηκαν τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδήλωσης μεταναστών στην περιοχή, με κύριο αίτημα την βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσής τους στην πόλη Ροζάρνο.

    Η εκπρόσωπος της HCR, Λόρα Μπολντρίνι, δήλωσε σχετικά: «Ανησυχούμε πάρα πολύ από την κατάσταση στο Ροζάρνο και από το γεγονός ότι παραμένει και σήμερα πολύ τεταμένη» και αποκάλυψε, ότι ο φόβος γενίκευσης των επεισοδίων και στοχοποίησης των μεταναστών, υποχρέωσε την HCR να αποφασίσει την αποστολή ομάδας επιτήρησης αύριο στην περιοχή.

    Στη χθεσινή διαδήλωση, πολλοί μετανάστες πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση εναντίον τους από άγνωστους με αεροβόλα όπλα.

    Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα, με περίπου 2.000 μετανάστες να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο του Ροζάρνο, ενώ περίπου δέκα κάτοικοι είχαν μπλοκάρει την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και άλλοι είχαν καταλάβει το δημαρχείο ζητώντας την απομάκρυνση των μεταναστών από την πόλη.



    ante na etoimazeste..

    alla prota tha sfaksoume kai tha kapsoume otidipote exei sxesi me syriza, etsi gia tin tsatila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δεξιά πολυκατοικία έχει δίκιο στο θέμα αυτό, αλλά δεν βλέπω ακόμα ούτε καμμιά πορεία, ούτε τίποτα.
    Έτσι, ακόμα και οι διστακτικοί του ΠΑΣΟΚ (ως προς τις τυχόν ελληνοποιήσεις και το συνεπακόλουθο ογκώδες κόστος) δεν τολμούμε να ορθώσουμε γνώμη εντος του κινήματος. Αναμένουμε κάποια ογκώδη πορεία της πολυκατοικίας. Τι περιμένουν;
    Ανδρέας ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ, ΦΙΛΑΡΑΚΟ, ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ;
    ΙΩΝ, ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΛΑΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΕ ΦΑΚ ΔΕ ΣΟΒΙΕΤ ΚΟΥΒΑ ΚΙΝΑ ΚΛΠ ΔΕΕΕΕΕΕΝΝΝΝ ΓΡΑΦΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΙΝΤΟ ΙΛΑΝΤΑ ΜΙ ΑΡΕΣΙ

    ΦΕΡΙ ΙΝΤΟ ΟΛΙ ΚΟΓΕΝΙΑ
    ΚΑΝΟ ΠΟΛΛΑ ΠΙΝΤΙΑ

    ΣΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΜΙ ΙΜΙΣ ΚΟΜΑΝΤΟ
    ΙΝΤΟ, ΚΙ ΕΝΟΘΟΥΜΕ ΜΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙ

    ΨΗΦΙΣΟ ΣΥΡΙΖΑ ΙΚΛΟΓΕΣ

    ΙΜΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΨΕΥΤΟΠΑΚΙΣΤΑΝΕ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΚΟΥΣ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ?
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΜΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου