Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

31

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Πολιτικός Επιστήμων

Σε κάθε ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα νομοθετήματα όπως το προτεινόμενο περί μαζικής ελληνοποιήσεως μεταναστών καθώς και η τοποθέτηση σε δημόσιες θέσεις προσώπων που αμφισβητούν την ιστορική συνέχεια του έθνους, θα προκαλούσαν μία ζωντανή συζήτηση με πολλές και διαφορετικές απόψεις. Στη χώρα μας, όμως, ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» προσπαθούν να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή χαρακτηρίζοντας τις αντιρρήσεις σαν ακροδεξιές και ρατσιστικές τοποθετήσεις. Οι διανοούμενοι αυτοί προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δημοκρατία, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση, την οποία υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν.

Τα θέματα που άπτονται της εθνικής ταυτότητας και της πολιτιστικής ιδιοπροσωπίας κάθε λαού πρέπει να συζητούνται δημοσίως χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ιδεολογική τρομοκρατία. Γι’ αυτό θεωρώ εξόχως χρήσιμη και κρίσιμη την παρέμβαση του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, η οποία εγράφη στις 21-12-2009 και διαδόθηκε μέσω του Διαδικτύου σε όλο τον Ελληνισμό. Ο Μίκης παρεμβαίνει για να αφυπνίσει τους Έλληνες σε τρεις τομείς: Στο Κυπριακό, στο Μακεδονικό και στην καταγγελία εκείνων που θέλουν να κατεδαφίσουν την ελληνικότητά μας.

Στο Κυπριακό ο Μ. Θεοδωράκης εκφράζει την αντίθεσή του στην προσπάθεια νέας επιβολής του ..........
.Σχεδίου Ανάν, το οποίο θεωρεί αντίθετο προς τα συμφέροντα της Κύπρου και του Ελληνικού Έθνους. Στο ζήτημα των Σκοπίων καταγγέλλει το προσβλητικό κατά της χώρας μας παραλήρημα της σκοπιανής ηγεσίας και απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία, διότι τελικά αυτό που θα μείνει είναι το όνομα «Μακεδονία». Στον ζωτικό και πολυσυζητημένο τομέα της εθνικής μας ταυτότητας ο Θεοδωράκης καταγγέλλει διεθνείς οργανώσεις, οι οποίες προωθούν τη Μεγάλη Αλβανία και τη «Μακεδονία του Αιγαίου» εις βάρος της Ελλάδος. Επιμένει πολύ στο θέμα της παιδείας στηλιτεύοντας όσους κτυπούν την ελληνικότητα, παραμορφώνουν τη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία μας και θέλουν να εξαλείψουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Σε μία εποχή κατά την οποία ορισμένοι επιχειρούν σχεδόν να μας απαγορεύσουν να προβάλλουμε το έθνος, την εθνική συνείδηση και τη συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η θαρραλέα φωνή του Μίκη Θεοδωράκη δίνει μία αγωνιστική μαρτυρία υπέρ της πραγματικής δημοκρατίας και του γνήσιου πατριωτισμού.


Πηγή:

http://resaltomag.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

31Σχόλια
  1. μιά λέξη κάνει όλο το κείμενο σκουπίδι:"ελληνικότητα".Για να μού πει ο κύριος πολιτικός επιστήμων,ποιά είναι η "αγγλικότητα" ,η "σουηδικότητα",η "γαλλικότητα",η "νιγεριότητα>" κ.ο.κ.
    Γιά τον Μίκη τον αγαπάμε πολύ ως συνθέτη,σαν πολιτικό πρόσωπο όμως να τον χαιρόσαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ .
    ΑΔΕΛΦΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγόρι μου εξυπνο-εκσυγχρονιστή μου,
    λάβε υπόψιν σου και τα ακόλουθα:
    α)υπάρχουν έθνη και έθνη, δεν φαντάζομαι να μας συγκρίνεις με τους μάο-μάο η τους....Σουηδούς (μάλλον το φαντάζομαι..).
    β)αν οι ... φίλοι σου πχ οι Σουηδοί δεν έχουν εθνική συνείδηση (λέω αν) δεν φταίμε εμείς οι Έλληνες, για να τους επικαλείσαι σαν παράδειγμα....
    γ)Φυσικά και υπάρχει ορισμός της Σουηδικότητας, Οι Σουηδοί , κατά μεγάλη σου ατυχία είναι Σκανδιναυοί-Βϊκινγκς ιδιαιτέρως περίφανοι και ολίγον ...φευγάτοι για το παρελθόν τους, ομιλούν μία γλώσσα Σκανδιναυϊκή, απόγονος της γλώσσας των Βίκινγκς και να μην το συννεχίζουμε (είναι ψηλοί-ξανθοί κλπ).
    Φυσικά υπάρχει ορισμός της Σουηδικότητας, απλά μισήτε τόσο πολύ τον τόπο σας που θέλετε να ισχύει το ίδιο και για τους άλλους τόπους.
    Και τα κόλπα περί συνθέτη και πολιτικού Θεωδωράκη να σας λείπουν, για τους Έλληνες, το Ον είναι ένα και το αυτό, είτε σας αρέσει είτε όχι.
    Κουλτουριαρουά και μαλακουά που λένε και στον Πειραιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλώς τούς υπερπατριώτες.Βρίστε,βρίστε είναι προνόμιό σας.Να μάς πείτε "ανθέλληνες","προδότες","ξεπουλημένους" και λοιπό λεξιλογιό σας...επειδή και μόνον έχουμε διαφορετική άποψη.
    Πώς,επ' ευκαιρία,δεν βρίσατε και την Δραγώνα,την Ρεπούση,ευκαιρία ήταν...
    Διότι ίσως σάς διαβάζει ο αρχηγός σας..ξέρετε,ξέρετε, ποιόν εννοώ...
    Υ.Γ."περήφανοι" θέλει ήτα."συνεχίζουμε" θέλει ένα νι."μισείτε" θέλει ει."Θεοδωράκης" θέλει όμικρον το Θεό- .Λίγη ορθογραφία κύριε γνήσιε απόγονε των αρχαίων Ελλήνων.Α!κούνια που σε κούναγε κακομοίρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ελληνικότητα".Για να μού πει ο κύριος πολιτικός επιστήμων,ποιά είναι η "αγγλικότητα"
    To θάμα φιλαράκι, είναι ότι ο δικός μας πολιτισμός είναι αποδεδειγμένα ο ανώτερος πολιτισμός που ανέδειξε η ανθρωπότητα. Οι μεγαλύτεροι των φιλοσόφων, η ίδια η γλώσσα μας με την μαθηματική δομή της (καμμία άλλη δεν έχει), ο Καρθεοδωρή με την αποτύωση της θεωρίας της σχετικότητας. Το αλφάβητο (ελληνικό ΚΑΙ λατινικό) είναι δικά μας. Οι λεγόμενοι "αραβικοί" αριθμοί είναι ελληνικοί (οι άραβες δεν γράφουν προς τα δεξιά, ούτε χρησιμοποιούν σήμερα αυτούς τους αριθμούς - έχουν δικούς τους). Οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν με βάση την δομή της ελληνικής γλώσσας. Ε, ναι λοιπόν: Όταν οι άλλοι κατέβαιναν από τα δέντρα, εμεις είχαμε χοληστερίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΣ; ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ; ΤΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΟΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ; ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ; ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ; ΜΕΓΑΛΕ, ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εσύ 12.39 πήγαινε να δεις τον Παναθηναϊκό,την ΑΕΚ,τον Ολυμπιακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ρε παιδιά, υπάρχουν έλληνες που μισούν την Ελλάδα; Και το παίζουν και τάχαμου αριστεροί; Δηλαδή οι αριστεροί ρώσσοι μισούσαν την Ρωσία; Οι αριστεροί σέρβοι μισούσαν την Σερβία; Οι αριστεροί αιγύπτιοι μισούν την Αίγυπτο και γυρνάνε στις ξένες πρωτεύουσες και λένε ότι το Σουέζ δεν είναι αιγυπτιακό, αλλά εγγλέζικο; Ε, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νά σού πώ έγώ τί είναι Ελληνικότητα, πού ημουνα όδηγός στόν Ηλεκτρικό Αθηνών Πειραιώς. Είναι αίσθημα πού δέν τό νοιώθεις, λυπάμαι, είναι ένα σύνολο ίδεών καί πράξεων μέσα στούς αίώνες τής πολυτάραχης άλλά καί ένδοξης ζωής τού έθνους μας, είναι ό πολιτισμός τού σημερινού κόσμου, οί πρόγονοί μας τόν έφτιαξαν, είναι πού οί πρόγονοί μας άντάμωσαν μιά εύλογημένη ώρα τόν άληθινό Θεό καί άβίαστα όπως ταιριάζει σέ πολιτισμένους, τόν άποδέχθηκαν. Είναι ή χιλιόχρονη Βυζαντινή Αύτοκρατορία, είναι οί βασιλείς Αύτοκράτορες πού τιμούν τό Άγιολόγιό μας. Καί σού λέω καί πάλι, άν αύτά δέν τά αίσθάνεσαι λυπάμαι, αλλά δέν θά σκάσω κιόλας, πάντα ύπήρχαν καί θά ύπάρχουν άνθρωποι σάν κι έσένα. Εμείς όμως ό Μίκης, ό κ. Χολέβας κι άλλοι έπωνυμοι, αλλά κυρίως οί άνώνυμοι σάν κι έμένα, θά συνεχίσουμε τό ταξίδι τής Έλλάδας μας στό χρόνο στούς αίώνες τών αίώνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Θεοδωράκης μπορεί να θεωρηθεί ως ο πνευματικός αρχηγός της αριστεράς. Όσοι δεν έχουν iq να τον καταλάβουν, λένε τις σαχλαμάρες του πρώτου σχολιάσαντα. Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να μισούν τους προγόνους τους και τον ίδιο τον εαυό τους. Μια επίσκεψη στον ψυχίατρο, ίσως τους βοηθούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 100 ημέρες με πολλά λόγια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και λίγα από εμάς
    Έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν. Τώρα λένε ότι δεν υπάρχουν.
    Έλεγαν ότι θα διεκδικήσουν από την Ευρώπη υποστήριξη και θα κάνουν κοινωνική πολιτική, έσπερναν ελπίδες στον ελληνικό λαό για καλύτερη ζωή. Τώρα δεν μπορούν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της Ελλάδος και των Ελλήνων. Σέρνονται στα ποδιά των Ευρωπαίων γραφειοκρατών, ζητώντας ελεημοσύνη, αλλά και εκεί δεν μπορούν να διευκρινίσουν τι θέλουν.
    Κανένα σοβαρό μέτρο για την ανάπτυξη και ενίσχυση οικονομικής δραστηριότητας, μείωσης ανεργίας. Αλλάζοντας καθημερινά τις προτάσεις της κυβέρνησης, κατασκευάζοντας νέους φόρους, βομβαρδίζουν ψυχολογικά τους Έλληνες και σπέρνουν αβεβαιότητα, πνίγοντας κάθε δυνατότητα επενδυτικής δραστηριότητας και ζωντανεύσης της αγοράς.
    Λένε πολλά για την πράσινη ανάπτυξη, αλλά καμία διευκρίνηση τι είναι αυτό, που, πως και πότε θα γίνει, και ιδιαίτερα πόσο θα κοστίσει. Έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να επενδύσουμε στην πράσινη δηλαδή ποιοτική ανάπτυξη, όταν πνιγόμαστε ?.
    Για την αντιμετώπιση της σπάταλης στο δημόσιο κάνουν πρόταση για μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων κατά 5%, αντί κατά 50% σε όλους βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς, ειδικούς γραμματείς, σύμβουλους, προέδρους των ΔΕΚΟ, υπέρογκη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων των πρώην πρωθυπουργών κ.τ.λ.π. που είναι υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση της χώρας μας αλλά συνεχίζουν να έχουν μεγάλες αμοιβές (100-200-500 χιλιάδες ετήσιος). Για να κόψουν κάθε σπάταλη πρέπει να κάνουν σοβαρές ρίξεις με το σάπιο δημιουργία τους και όχι να κοροϊδεύουν τους Έλληνες με τεχνάσματα με μείωση 5% στα άδικα αμειβομένων βολεμένων και με την επιβάρυνση των πραγματικά εργαζόμενων, που με τον κόπο και ιδρώτα προσπαθούν να επιβιώσουν με σχετική ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
    Λένε για «εγκλήματα» των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά δεν θέλουν να καταδικασθεί κανείς για τα εγκλήματα αυτά. Δεν κατήργησαν τον νόμο περί «ανευθυνότητας» υπουργών και μείωσαν της ποινές μεγαλέμπορων ναρκωτικών.

    Αντί να περνούν σοβαρά, αναγκαία και δίκαια μέτρα αντιμετωπίσεις δημιουργημένης απ΄ αυτούς οικονομικής κρίσης, έχουν στην πρώτη προτεραιότητα το να δώσουν ιθαγένεια στους μετανάστες και να αλλάξουν διοικητικά την Ελλάδα.
    Αυτά τα ζητήματα είναι για να ασχοληθούμε σήμερα όταν «καίγεται» το σπίτι μας?
    Για να ξέρει ο κόσμος ότι οι αλλοδαποί με την ισχύουσα νομοθεσία έχουν δικαιώματα να πολιτογραφηθούν μετά της 10 έτη νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα όπως σε όλα τα οργανωμένα Κράτη . Το ίδιο ισχύει και για τα παιδία τους. Τι θα κάνουν την ελληνική ιθαγένεια τα γεννημένα στην Ελλάδα ξένα, μη ομογενής παιδιά? Μήπως να βοηθήσουν στους γονείς τους, που θα γίνουν ως γονείς του έλληνα πολίτη και θα έχουν νόμιμο δικαίωμα για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας ?
    Γιατί τόση βιασύνη να δώσουν στους παράνομα νομιμοποιημένους αλλογενείς την ελληνική ιθαγένεια σε 5 χρόνια παραμονής με μειωμένο παράβολο και γιατί να περνούν μέρος στις τοπικές εκλογές και αύριο στη βουλή οι αλλοδαποί που δεν έχουν πολιτογραφηθεί ?.
    Γιατί τόση βιασύνη με την διοικητική διαίρεση της Ελλάδος τώρα που έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουμε ?. Δεν ξέρουν ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα απομακρύνει τον πολίτη από την τοπική εξουσία, θα μας απασχολήσει μέχρι το φθινόπωρο, θα κοστίσει 4-5 δισεκατομμύρια και με αυτήν την βιασύνη σίγουρα θα έχει πολλές ατέλειες?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίος ο τελευταίος. Δεν αναλύεις όμως πόσο μας στοιχίζει η συντήρηση των εκατομμυρίων αλλοδαπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ Γερμανοτσολιάδες ΠΑΣΟΚ.

    Η κουλτούρασ του ΠΑΣΟΚ (και δεν εννοώ τον αγνό κόσμο που παραπλανείται χρόνια τώρα) “νόμιμα” διαχέεται στην κοινωνία για να την εμποτίσει μέχρι το μεδούλι.

    Όλη η σαπίλα, η καραξεφτίλα, η κουλτούρα του τίποτε, των εξαρτημένων, των ψωριλογιάπηδων, των βυσμάτων, των ζουρλόχαρτων, που θέλει να κάνει τους Έλληνες σαν τα μούτρα τους.

    Και αν νομίζουν ότι το χαφιεδιλίκι είναι ευρωπαϊκή συνείδηση απατώνται και κοροϊδεύουν συνάμα όλη την επικράτεια.
    Γιατί χαφιεδιλίκι είναι η συμπεριφορά κάποιων που μισούν τους άλλους.

    Μια παντιέρα μίσους σήκωσαν όλοι όσοι μισούν πρώτα από όλα τους Έλληνες. Από ανίκανους όμως δεν περιμένεις κάτι καλύτερο. Την δουλειά δεν την γνώρισαν αλλά την εχθρεύονται γιατί με αυτή γνωρίσαν προκοπή κάποιοι ενώ οι ίδιοι όχι.

    Μόνο εφαρμόζοντας την τακτική του Εφιάλτη χόρτασαν λίγο οι ψωρίλες.

    και τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ τους ΚΡΕΜΑΝΕ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καποτε πρεπει να δουμε και αυτην την κωλοφαρα τους δικαστες και τους εισσαγγελεις.

    παιρνουν χοντρους μισθους, τα αρπαζουν και για λαδωματα, δεν τους ακουμπα κανενας και το παιζουν και μεγαλες προσωπικοτητες.

    κατα τα αλλα δεν ακουμπανε ποτε κανεναν πολιτικο αλλα μονο τον αδυνατο λαουτζικο, και δεν ακυρωνουν ποτε κανεναν παραλογο η αντισυνταγματικο νομο.

    για να μην τους κοψουνε τα χιλιαδες ευρω αναδρομικα που αρπαζουνε καθε τοσο.
    ο ενας βοηθαει τον αλλο δηλαδη,
    πολιτικοι-δικαστικοι.

    πρεπει επιτελους να συμμαζευτει και αυτη η πορνοφαρα συντομα.

    εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης για τα σημερινα μας χαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε όποιον από εσάς αμφιβάλει ότι υπάρχει ελληνικότητα:

    Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια
    για όλου του κόσμου το ψωμί το φως και το τραγούδι

    Κάτω απ' τη γλώσσα του κρατεί τους βόγγους και τα ζήτω
    κι αν κάνει πως τα τραγουδεί ραγίζουν τα λιθάρια

    Σίγουρα κάποιος ακροδεξιός εθνικόφρων, Ελληναράς το έγραψε, και ο Μίκης δεν έχει καμμία σχέση με το ότι κανείς δεν το θυμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο Μ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. άφωνος έμεινα απο τους υπερασπιστές του εθνομηδενισμού!!!

    επικαλούνται την έλλειψη σουηδικόητας ή αγγλικότητας ή γαλλικότητας, όταν:

    οι σουδηδοί χρόνια τώρα βρίσκονται σε άγρια πολιτιστική ρήξη με τους Ρώσσους επειδή οι τελευταίοι αρνούνται να αποδεχτούν την ιστορικη τους καταβολή. Πως είναι είναι Σουηδοί δηλαδή!!!

    οι άγγλοι εξακολουθούν να σε περιφρονούν ως του σήμείου πλήρους απόρριψής σου αν κάνεις το λάθος και δεν αποκαλέσεις το κράτος τους Μεγάλη Βρεττανία!!

    οι γάλλοι δια του σαρκοζί συσπειρώθηκαν πρόσφατα πίσω από το εξής σύνθημα: προωθήστε την γαλλική μας ταυτότητα με τις αξίες της σε όλη την ευρώπη!!!

    ακόμη και λαοί φυλάρχων εξουσιαστών που αγνοούν γραφή και ανάγνωση συντάσσονται πίσω από τον μάγο τους που κατ' αυτούς είναι ο πολιτισμιακός τους φορέας.

    όλοι εκτός των δικών μας εκσυγχρονισθέντων χλεχλέδων εξυφαίνουν δίχτυ προστασίας των ιστορικών και πολιτιστικών τους αξιών.. γιατί και αν ακόμη δεν καταγόμαστε ευθέως εκείνων που δημιούργησαν αυτόν τον υπεριστορικό πολιτισμό και μόνο το γεγονός ότι μας παραδόθηκε ως θείο δώρο η φύλαξή του αρκεί να μας υψώσει στο έβερεστ των εκλεκτών του πλανήτη..

    ευγ.ανδρικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το έλεγε ο συχωρεμένος Ραφαηλίδης:το ΠΑΣΟΚ συμμάζεψε ένα κομμάτι-από το φασιστικό κομμάτι τού λαού-και το μετέτρεψε σε σοσιαλιστές.
    Αυτά επί Ανδρέα.Δεν γνωρίζω ακόμη αν αυτός ο ισχυρισμός είναι αλήθεια.Εσείς κ.Ευγ.Ανδρικ. που καθυβρίζετε τις αντίθετες με τα πιστεύω σας απόψεις τι λέτε, γι' αυτό που έλεγε ο Ραφαηλίδης; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Καταλαβαίνετε βέβαια γιατί σάς ρωτάω...Γάντι η άποψη με εσάς...για τούς γνωρίζοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εδωσαν το επίδομα αλληλεγγύης σε 22.000 λαθρομετανάστες «σκηνίτες»!

    18 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ «ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ» ΜΕ ΑΦΜ

    Επίδομα αλληλεγγύης πήραν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα 22.000 «σκηνίτες» και «δενδρίτες»!
    Στην αγωνία της να δείξει κοινωνικό πρόσωπο, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διασταύρωση στοιχείων, αλλά θεώρησε ως δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ όλους τους χαμηλόμισθους που είχαν ΑΦΜ...

    Με τον τρόπο αυτό, όμως, δεν ελήφθη υπόψη ότι οι λαθρομετανάστες -στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πράσινη κάρτα- είχαν νωρίτερα προχωρήσει σε έκδοση ΑΦΜ, με αποτέλεσμα οι κατά τόπους Εφορίες να τους αναζητούν για να τους δώσουν την πρώτη δόση του επιδόματος (400 ευρώ) σε
    σκηνές ή και σε δέντρα! Με άλλα λόγια, την ώρα που η χώρα διέρχεται τη χειρότερη οικονομική κρίση, μοιράζουμε 18 εκατ. ευρώ σε λαθρομετανάστες…

    ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-1-2010 ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΝΕΤ ΩΡΑ 13:00 (?)ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ

    Η συμμορια ειναι πιο μεγαλη κ. Θεοδωρακη!!

    αργα ανακαλυψατε την Δραγωνα και την συμμορια αφελληνισμου!!!
    Εχουν κανει και αλλα που δεν τα φανταζεστε!!

    1. ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΩΜΑΣΣΩΝΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ


    2.Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (!)

    ΟΤΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΥΤΗ

    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ

    2. ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΑΙΔΑ
    3. ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝ
    4. Η ΕΚΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ
    5. ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΓΩΝΑ: ΕΙΜΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥ (ΔΙΔΑΣΚΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΚΕΙ)!!

    2. ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ
    - ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ?
    - ΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ

    - ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ Η ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ?
    ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ!!

    3. Ο ιδιος ο δρ Κουτσουκος πηγε με τον φακελο ασπαιτε στο γραφειο της Δραγωνα πριν ενα χρονο ....και ζητησε να τον δεχτει για να μιλησουν για το σκανδαλο Ασπαιτε κλπ...ακομα περιμεναι την συναντηση

    4. Η Δραγωνα ειναι φιλη της Δαμανακη, Βασιλη Κουλαιδη κλπ...ολοι μια παρεα ειναι και συνεργαζοντουσαν με την Ευη Μποτσαρη της ΝΔ !! Η συμμορια ειναι πιο μεγαλη κ. Θεοδωρακη!!

    6.Ο αφελληνισμος δεν είναι τίποτα μπροστα στην "σκοπιμη καταστροφη της συνεχειας των ελληνων" με ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

    7. ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ!!

    8. Το σχεδιο της "συγχρονης γεννοκτονιας των ελληνων" με την "μη υπαρξη απογονων" και ταχεια αντικατασταση αυτων με μεταναστες ειναι σε πληρη εξελιξη ...

    9. το καταστροφικο ανθελληνικο σχεδιο της "δημογραφικης υποχωρησης- εκμηδενησης" των ελληνων (μεσω διαζυγιων, επιορκων δικηγορων, σκοπιμης στερησης μητροτητας κλπ..)ειναι σε εφαρμογη αλλα δεν μπορειτε να το σκεφτειτε ...

    10. Αν δεν ηταν ο Θεοδωρακης οποισδηποτε τα εβαζε με την συμμορια θα τον βγαζαν τρελλο, παρανοικο κλπ... Τον Θεοδωρακη δεν μπορουν να τον αντιμετωπισουν ετσι και γιαυτο θα τον "περιποιηθουν μελλοντικα".

    11. Τον Τασσο Παπαδοπουλο των εβγαλαν απο τον ταφο του!! Σκεφτετε τι μπορουν να κανουν σε οπιον δεν θελει να υποχωρησει!!

    12. το ανθελληνικο σχεδιο της μεγαλης συμμοριας-μαφιας διακομματικου μεγεθους ειναι τοσο διοβολικο που μονο ανθελληνικοι εγκεφαλοι μπορουν να το επιβαλλουν !!


    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και της διακκοματικης συμμοριας-μαφιας!!

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

    ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 8.41

    θα ήθελα να μου υποδείξετε έστω μια γραμμή κειμένου μου κατά το οποίο "καθυβρίζω" αντίθετες απόψεις των δικών μου.. έστω μια γραμμή!

    δεν χρειαζόμουν την ραφαηλίδεια παρέμβαση για να γνωρίζω καλά ποιοι και υπό ποιες πολιτικές συνθήκες πλαισίωσαν το πασοκ ως κυβερνών κόμμα..

    άλλωστε οι περισσότεροι είναι σε όλους γνωστοί. αυτό δεν απαλλάσσει την ηγεσία του από νεοφιλελεύθερες επιλογές. αλλά το γράψει ξανά. ο σοσιαλισμός των ελλήνων είναι ένα σύστημα που αφορά τους άλλους και όχι εμάς!!!

    ευγ.ανδρικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κ.Ευγ.Ανδρ.το "εκσυγχρονισθέντων χλεχλέδων" τι είναι; κολακεία; Και επ' ευκαιρία:μπορείτε να μού πείτε,σάς παρακαλώ,την ξένη,αντίστοιχη λέξη,που χρησιμοποιούν(που δεν!),οι ανάλογοι ξένοι όπως "σουηδικότητα" στα σουηδικά,"γαλλικότητα"στα γαλλικά,"νιγεριότητα" στα αφρικανικά κ.ο.κ.;Φυσικά,με την μεταφυσική έννοια που δίνουμε εμείς στην ανύπαρκτη ουσίας "ελληνικότητα".Καταλαβαίνω την αγανάκτησή και τον προβληματισμός σας για τα (πολύ)κακώς κείμενα τού νεοελληνικού κράτους,αλλά αφήστε κι εμάς(εμένα,εκπροσωπώ μόνον τον εαυτό μου)να έχουμε άλλη κριτική στάση για το μέγιστα προβλήματα,στην αναγνώριση των οποίων μάλλον συμπίπτουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 2.06
    η διαφορετικής αφετηρίας προσέγγιση στην αντιμετώπιση της ζοφερής μας κατάστασης κατά την άποψή μου δεν είναι αλλη από την ανίχνευση και στην συνέχεια καταπολέμηση των αιτίων της σήψης. αλλιώς αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα και όχι την ασθένεια.

    όσο για την σουηδικότητα και άλλες παρόμοιες λεκτικές εφευρέσεις σας βεβιώ πως ο γενήτορά τους δεν είμαι εγώ. ρίξτε μια ματιά παραπάνω και θα τις δείτε να φαντάζουν παρδαλές στα μάτια σας μπροστά.

    ευγ. ανδρικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. δεν καταλάβατε καλά κ.Ευγ.Ανδρ.,ΕΓΩ έγραψα το "σουηδικότητα" και τις λοιπές ,προσπαθώντας να αποδείξω πόσο πομπώδης,κενή ουσίας και περιεχομένου είναι η "ελληνικότητα".Το να είμαι Έλληνας είναι αυτονόητο ισχύει ,άνευ πομπωδών και ανασφαλών υποστηριγμάτων τού τύπου "ελληνικότητα".Γνωρίζω την Ιστορία μας,αγαπάω τή Γλώσσα και την Γραμματική της,ξέρω τα καλά επιτεύγματα τού λαού μας και υπηρέτησα την πατρίδα όποτε και όπου μού εζητήθη.Θλίβομαι,όμως,γιά το μίζερο,κακομοίρικο παρόν της και στεναχωριέμαι βαθέως.Τούτο,όμως,δεν με οδηγεί σε ακροδεξιά καραγκιοζιλίκια(δεν εννοώ ότι εσείς το κάνετε).Γιατί τα φασιστοειδή το έχουν σύστημα να ψαρεύουν σε θολά νερά.Κι αν κάποιος διατυπώσει διαφορετική άποψη(όντας πλήρως Έλληνας!) τον καθυβρίζουν με αισχρές εκφράσεις τού τύπου:είσαι ανθέλλην,μειωμένου πατριωτισμού,πληρωμένος,καθήκι,βλαξ,ηλίθιος,σκουπίδι και άλλα ,για να μην αναφέρω τα πιό χοντρά... Από την άλλη θα συμφωνήσω μαζί σας γιά κάποιους ζαβλακωμένους "προοδευτικούς" οι οποίοι ζώντας στα βόρεια προάστια(εγώ είμαι φτωχός),κανονίζουν πώς και με ποιούς θα ζουν οι κάτοικοι τού Αγίου Παντελεήμονα π.χ. Κι αυτοί επίσης μού είναι λίαν αντιπαθείς.Ούτε οι ακροδεξιοί ,ούτε αυτοί!Αυτός ο δρόμος είναι ο δυσκολώτερος,πιστέψτε με....
    Νά'στε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ

    ΑΛΛΗΛΟΥΙΑΑ, ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ
    ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ
    ΕΙΠΕ Ο ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
    …..
    ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ
    ΑΛΛΗΛΟΥΙΑΑ, ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΠΑΣΟΚΟΜΑΡΤΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
    ΕΙΠΕ Ο ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου