Ο ...¨ Καπιταλίστας¨ λαουτζίκος

Γράφει ο Λυσίας

Λέγανε οι παλαιότεροι ότι τα θαύματα στην Ελλάδα κρατάνε μια εβδομάδα….

Να που η κυβέρνηση ήρθε να διαψεύσει και αυτό.

Διότι το δικό της «θαύμα» κράτησε μόνο μια ημέρα.

Αφού μόνο την πρώτη, την ημέρα παραλαβής των υπουργείων τους, οι νέοι Υπουργοί, για να πάνε, δανείστηκαν από όπου και από όποιον μπορούσαν, απλά, ταπεινά αυτοκινητάκια, από αυτά που χρησιμοποιεί ο λαουτζίκος, για να κάνουν την «πασαρέλα» τους, μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες…

Αυτά την πρώτη ημέρα.

Γιατί μετά το σκηνικό άλλαξε. Ξαναμπήκαν μπροστά οι αστραφτερές λιμουζίνες των πολλών κυβικών και της μεγάλης χλιδής…

Και φυσικό είναι ρε παιδιά… Αλλάζει ο Μανωλιός;

Μέχρι και ο πολύς, ο Paul ( Γερουλάνος ) την πρώτη ημέρα πήγε με Mini Cooper.

Ενώ την επόμενη, άρχισε να πηγαίνει, καθώς λένε .........
ενημερωμένες πηγές, με
Ferrari και με Maserati

Όχι παίζουμε. Σοσιαλισμός με σφικτό ζωνάρι, είναι σαν τη σκορδαλιά δίχως σκόρδο… Το σφικτό ζωνάρι, είναι για όλους εμάς, τους… καπιταλιστές, που θα πρέπει να πληρώνουμε τα πανάκριβα διόδια, που δεν τα κατήργησε ο Γιωργάκης, για να μην χαλάσει τη μανέστρα με την εταιρεία : « ΝΕΑ ΟΔΟΣ » ( του Μπομπολιστάν )… Για μας τους καπιταλιστές, που κληθήκαμε να πληρώσουμε τα υπέροχα Τέλη Κυκλοφορίας. Τους φόρους και τα χαράτσια για να μπορεί η… σοσιαλιστική κυβέρνηση να κάνει κι αυτή την πολιτική της.

Για να μπορούν οι Υπουργοί να πληρώνουν τις στρατιές των συμβούλων τους. Σαράντα ο ένας. Εξήντα ο άλλος. Εβδομήντα ο τρίτος..

Για να μπορούν να διατηρούν την αιώνια αργομισθία των λογίς παρατρεχάμενων. Για να μπορούν να διάγουν τον πολυτελή τους βίο.

Με αποχρώσεις της ..σοσιαλίζουσας Πράσινης Ανάπτυξης και των κολοκυθιών τούμπανο...

Α ρε λαουτζίκε... «καπιταλίστα», που αντέχεις ακόμα και ελπίζεις, για ένα καλύτερο αύριο... Όταν ετοιμάζονται να σε συνταξιοδοτήσουν στα ..τριήμερα της αποδημίας σου προς τον Κύριο...

Μας δουλεύουν.. σοσιαλιστικά. Με μεθόδους Made in U.S.A.

Βρήκαν λέει, ταμεία άδεια.

Και πασχίζουν να τα γεμίσουν από τις δικές μας, τελευταίες πια, σταγόνες αίματος. Αντί να ανεβάσουν τα.. μανίκια και να δουλέψουν, όπως έλεγαν προεκλογικά, κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα επιδεικτικά και φορτώνουν τα γραφεία τους με ένα σωρό αργόμισθους. Όταν έξω τα παιδιά μας, οι νέοι επιστήμονες, σε κάθε τους βήμα σκοντάφτουν πάνω στον εφιαλτικό τοίχο της ανεργίας... Όταν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι κατάντησαν να ζουν με δανεικά.

Όταν όλα πια μπροστά μας αποκτούν το γκρίζο χρώμα της απόγνωσης...

Οι σοσιαλισταράδες μας επιμένουν στο ροζ της καλοπέρασής τους.

Και τα παίρνουν από μας, τον λαουτζίκο, για να μην χαλάσουν τη γαλήνη της παρεούλας τους. Των μεγαλομετόχων και των πλουσίων, που για μια ακόμα φορά μένουν στο απυρόβλητο..

Για μια ακόμα φορά, μένουν στη σιγουριά της υπερκερδοφορίας τους.

Και ναι, έτσι θα πρέπει να είναι..

Για να είσαι στο.. club πρέπει να τηρείς και τους όρους του. Αλλιώς, θα σε αποβάλλουν από αυτό. Και θα ψάχνεσαι.

Και ποιός, μεταξύ μας, Υπουργός είναι διατεθειμένος να μπει σε τέτοια σοβαρή δοκιμασία. Να αποβληθεί ως ανακόλουθος των σιωπηλών νόμων, της πλουτοκρατίας του τόπου.

Δεν είμαι δεξιός, ούτε κομμουνιστής.

Απλά είμαι ένας προβληματισμένος Έλλην. Πρώην Σοσιαλιστής..

Ο οποίος, εκ των προτέρων, ευχαριστώ για την φιλοξενεία. Μιας και σεις είστε το μοναδικό – κυριολεκτικά, το μοναδικό – βήμα, για να εκτονώσω τον νταλκά μου, βγάζοντάς τον με τη μορφή του παραπάνω παραπόνου μου.
Ευχαριστώ...