Λεωφορείον η Ελλάς ή Μια Προσομοίωση του Μεταναστευτικού!

16
Γράφει ο Τυχαίος

Μ' αρέσει να γράφω αλληγορικά. Να σ' αναγκάζω να διαβάζεις πίσω από τις φράσεις και τις λέξεις και να στοχάζεσαι χωρίς να σε δεσμεύω με τις δικές μου στεγνές - στυγνές - θέσεις και αντιλήψεις. Μου ζητάς αναγνώστη μου να γράψω κάτι για το μεταναστευτικό. Για να με κρίνεις μετά και να μου κολλήσεις το ταμπελάκι. Ρατσιστής ή ανθέλληνας, συντηρητικός ή προοδευτικός. Ξέρεις εσύ γιατί χρόνια τώρα αυτό κάνεις. Δεν θα σου απαντήσω ευθέως. Δεν θα σου πω τι πιστεύω για το θέμα της ιθαγένειας. Θα σε καλέσω να φανταστείς μαζί μου ότι είναι ντάλα καλοκαίρι σε μια ελληνική γωνιά, στο σταθμό των λεωφορείων...
Πληρώνεις και βγάζεις εισιτήριο, εσύ κι άλλοι πενήντα συνεπιβάτες σου. Το λεωφορείο παλιό, σακάτικο, χωρίς κλιματισμό, μ' ανοιχτά τα παράθυρα να μπαίνει η σκόνη από παντού. Ο οδηγός μεροκαματιάρης. Απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ξεκινάτε. Το λεωφορείο γεμάτο, αγκομαχάει στις ανηφόρες. Στη μέση του πουθενά μια μανούλα με τα τέσσερα παιδάκια της κάνει σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Θέση ούτε για δείγμα.
-Άιντε κακομοίρα, ανέβα κι εσύ, της .........
λέει ο οδηγός που η ψυχούλα του δεν τον αφήνει να παρατήσει μια μάνα με τα παιδάκια της μέσα στον ήλιο.
Όρθιοι οι καινούριοι επιβάτες κουτρουβαλάνε μπρος-πίσω κάθε που το λεωφορείο τινάζεται στα κακοτράχαλα. Δεν είχανε ακόμα φτάσει οι δημοτικές εκλογές, βλέπεις! Παρακάτω δυο παλληκάρια, ξεθεωμένα, μισοεξαντλημένα γνέφουν στον οδηγό να τα πάρει μαζί του. Σταματάει. Ανοίγει τις πόρτες.
-Βρε λεβέντες, σαλτάρετε πάνω μη γίνεται σα σκουμπριά στο λιοπύρι. Δεν θα τον άφηνε η συνείδησή του τον οδηγό να παρατήσει δυο παλληκάρια να καούνε στην ερημιά.
Να μη στα πολυλογώ - γιατί μάλλον το πήρες γραμμή - ο οδηγός είχε φτάσει να έχει πενήντα καθιστούς και καμιά εκατοστή αξιοθρήνητους όρθιους. Ζέστη, σκόνη, το λεωφορείο παλιό, ζοριζότανε. Οι επιβάτες που είχανε πληρώσει εισιτήριο από το σταθμό ακόμα, τώρα φωνάζανε. Άλλοι γιατί δεν αντέχανε κι άλλοι λέγανε κάντε υπομονή φτάνουμε. Κάποιοι από τους όρθιους - ταλαιπωρημένοι κι ανήμποροι - ζητούσαν απ' τους επιβάτες να σηκωθούνε για να κάτσουν αυτοί. Κάποιοι τους φοβέριζαν κιόλας τους καθήμενους. Όχι από κακία αλλά από κούραση. Κανείς όμως από τους όρθιους δεν είχε πληρώσει εισιτήριο. Κάποια στιγμή στη διαδρομή μπαίνει ο εισπράκτορας στο λεωφορείο.
-Να τους κατεβάσετε και να απολύσετε τον οδηγό που τους ανέβασε χωρίς εισιτήριο και μάλιστα χωρίς να υπάρχει θέση! Ουρλιάζανε κάποιοι.
-Είστε ρατσιστές και φασίστες! Απαντούσαν κάποιοι άλλοι. Το λεωφορείο είναι δημόσιο!
-Μα θα κλατάρει με τόσο κόσμο και θα μείνουμε όλοι μαζί στην ερημιά! Υπενθύμιζαν τρίτοι.

Εγώ τώρα θα ρωτήσω εσένανε.
Να κόψει εισιτήριο στους όρθιους ή να τους κατεβάσει; Όλους ή κάποιους απ' αυτούς; Στο δρόμο να πάρει κι άλλους ή το λεωφορείο θα κλατάρει; Όσοι είχαν εισιτήριο από το σταθμό - ιθαγένεια όπως την ξέραμε δηλαδή - τι να κάνουν; Να κατέβουν και να πάρουν άλλο λεωφορείο, και πιο να τους πάρει, ή να συνεχίσουν τη θλιβερή -όπως εξελίχθηκε - διαδρομή τους βλαστημώντας την ώρα που τους έλαχε το κακό;

Κάτσε τώρα να ξαναγράψεις την ιστορία μου. Να δώσει η όχι ο εισπράκτορας ιθαγένεια στους όρθιους που ανέβηκαν στο λεωφορείο που λέγεται Ελλάδα; Κι όσοι είχαν από το σταθμό ακόμα ιθαγένεια τι να κάνουν;
Αλήθεια, εσύ τι θα 'κανες αν ήσουν επιβάτης;
Τυχαίος

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
  1. Επειδή κάποιοι διάφοροι μας λένε ότι η Ελλάδα πια είναι χώρα υποδοχής μεταναστών και ΟΧΙ αποστολής μεταναστών, έχω να δηλώσω πόσο ΨΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, και ΚΟΠΡΊΤΕΣ είναι αυτοι που το υποστηρίζουν.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=9464&pubid=2879143

    Για όλους τους παραπάνω η επιστολική ψήφος ΑΠΟ ΟΛΑ τα κόμματα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ, αλλά για Πακιστανούς Σομαλούς Αλβανούς και λοιπά είναι το ζητούμενο να τους δώσουν και ιθαγένεια......πότε θα πάμε μια μέρα στη Βουλή θα πάρουμε τα ρόπαλα και θα κυνηγάμε μεχρι φόνου Τσίπρα Παπαρρήγα και λοιπούς εθνο-κοπρίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ζέστη αφόρητη και μια κοπέλλα από τους όρθιους λέει στον μπαμπά της να βγάλει την μπούρκα γιατί σκάει κι ο μπαμπάς της την απειλεί με λιθοβολισμό στην πρώτη στάση και ο κορίτσι κάνει μόκο. Άλλος όρθιος όχι μόνο δεν σέβεται που τον πήρε το αυτοκίνητο, αλλά φωνάζει ότι θίγεται που έχει ένα μικρό εικόνισμα. Που ακούστηκε να έχει εικόνισμα το λεωφορείο. Άλλος όρθιος, ευρωπαίος πολίτης με υπηκοότητα γειτονικής χώρας κλέβει ένα πορτοφόλι. Άλλος θέλει να πουλήσει πλαστα σιντί σε καθισμένο επιβάτη που τυχαίνει να έχει κανονικό μαγαζί δισκάδικο και πιάνονται στα χέρια. Άλλος όρθιος πούλησε ήδη σε καθιστό επιβάτη χορταράκι.
    Τι ωραίο λεωφορείο. Τι όμορφη που είναι η παγκοσμιοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟ.
    ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ Η ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ; ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΥΧΑΙΕ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποιοι βέβαια μέσα απο την καθημερινή προπαγάνδα της τηλεβλακείας ξεχνάνε ότι
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΟΣ
    που πάνε να την κάνουν οι εταίρες και τα τσιράκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ MEDIASUP ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΛΕΩΦΟΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΒΡΟΜΑΝΑΙ ΣΑΝ ΖΩΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΣΤΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΑΦΑΙΘΡΕΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΡΑΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγνωμη..
    Τι στο δι.....
    Αλλο τωρα, για να κονομησουν ,τρελλα σκηνοθετησαν διαζυγιο Μεκνεγακη...
    Αρπαχτες, κανουν ,μη τους παρακολουθησουμε, εκδοτες,καναλαρχες ολοι στοκολπο, πανω που παμε να ξυπνησουμε, καποιους, ηρθαν.
    Λοιπον μακρια ολοι, βοηθηστε κανεις μην αγορασει τα σκατοπεριοδικα[εκτακυτα Σαββατο], κανεις, ξυπνατε, ουτε τις εκπομπες γι αυτο.
    Μην χανομαστε, χρειαζετε μυαλο, να δειξουμε σ ολους αυτους ,που ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΡΠΑΧΤΗ ΧΟΝΤΡΗ, πως δε μασαμε. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεναγακη μεγαλο κολπο, σκηνοθεσια για κονομες, τρελλες, προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εν ταξει τυχαιε μας συγκινησες με την ανθρωπια σου και οταν μιλαμαι για ανθρωπους ετσι θα πρεπει να γινετε βοηθαμε να σε βοηθω να ανεβουμε τον γκρεμο ομως .......δειξε μας και την αλλη πλευρα του νομισματος εστω και αλληγορικα οπως λες οτι σου αρεσει να γραφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΥΧΑΙΕ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΠΟΣΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπραβο ρε Τυχαίε ! Ετσι ε?
    Να σοθυ πω κι εγω μια ιστορία?
    Καποιος Μια μερα δεν κλειδωσε καλα το παραθυρο και εκει που καθοταν στην κουζινα και ετρωγε με την οικογενειά του, βλεπει να μπαινει απροσκλητος καποιος. Πεινασμενος και ρακένδυτος. Ε...μια και ηρθε τον λυπηθήκανε και του εβαλαν ενα πιατο να φαϊ να φαει. Τον ειδαν ρακενδυτο, κοιταξαν τα ρουχα τους και του εδωσαν και μια αλλαξιά ρουχα να φορεσει αφου πρωτα πλυθηκε, φυριστηκε και ξεβρωμησε. Του εστρωσαν να κοιμηθει - οπου ειχαν οι ανθρωποι - για να μη τον αφήσουν να ξεπαγιασει και την άλλη μερα τον πηρε ο νοικοκυρης να τον βοηθησει στη δουλεια του και του εδωσε και χρηματα για τον κοπο του.

    Ειχε πει οτι ειναι περαστικος αλλα δεν ειχε σκοπο να το κουνησει απο κει. Απροσκλητος ειχε μπει στο σπιτι, καλα ηταν, ειχε φαϊ, ειχε δουλειά, ε.... καποια μερα ομως, φερνει και μια "τσουπρααααα !" . Παντρευεται κανει και 2 παιδια αλλα δεν ελεγε να παει παραπέρα. Γεννήθηκαν τα παιδια στο νοσοκομειο, πηρε τα επιδοματα. Στο σπιτι που ζουσε ουτε δραχμή. Εχω τη μανα μακρυα, εχω τον πατερα, εχω τα πεθερικα και παει λέγοντας. Τ απιδια πηγαιναν στο σχολειο, αυτο που με συνδρομη των χωριανων ειχε γινει και που τον δασκαλο τον πληρωναν ολοι οι κατοικοι του χωριου, οπως και το νοσοκομειο στην πόλη. Ερχονται και 2 ξαδερφια ( ειπε) και καποια μερα αρχισαν να λειπουν πραγματα απο το σπιτι και το χωριο. Ψαξε απο δω κι απο κει βρηκαν ποιοί το εκαναν. Τους δικους τους κλεφτες τους ηξεραν και φυλαγονταν οι χωριανοι.

    Ελα ομως που μετα απο λιγο καιρο ο λεγαμενος ήθελε και "μοιραδι απ'τον τοπο" στο χωριο !!!! Και οταν μιλουσαν οι χωριανοι βγηκαν και μερικοι και ειπαν. Γιατι μωρε να μη του δωσουμε ?

    Ετσι κ.Τυχαιε? Εμεις τους φορους, τις θητειες, εμεις τους γονιους μας στην πεινα και την ανεχεια να πληρωνουν με το υστερημα τους για τα σχολεια, τα νοσοκομεια, τους δρομους, να φτιαξουν τις δουλειες και πολλα αλλα, εμεις τις υποχρεωσεις κι αυτοι να μπαινουν με το ετσι θελω και να απαιτουν δικαιώματα ?
    Δηλ. αυτος εχει δικαιωμα στο θεο του και στην πιστη του μεγαλυτερο απο μενα μεσα στο σπιτι μου, στη χωρα μου και απαιτει ΕΓΩ να σεβομαι τα δικα του κι αυτος δεν εχει το φιλοτιμο ουτε του φιλοξενουμενου να σεβαστει τα δικα μου?
    Αυτος εχει το δικαιωμα της ισοτητας στην περιθαλψη , στην παιδεια , στην ελευθερία μεγαλυτερο απο μενα μεσα στο ιδιο μου το σπιτι?
    ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟς ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΕΤΟΙΜΟ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ?

    Οταν εμεις πηγαιναμε μεταναστες επρεπε να εχουμε εκτος απο χαρτια αλλα και δουλεια εκει που θα πηγαιναμε ακομα και τα δοντια μας φτιαγμενα.
    Στην Αμερικη το νησι Ελις τι ρολο επαιζε?

    και κατι τελευταιο.
    Παντα εμεις οι Ελληνες ειμασταν φιλοξενος λαός. Η λεξη φιλοξενεια ειναι Ελληνικη. Αλλα μπερδευουμε την ανθρωπια με τη βλακεια.

    ΑΛΛΟ ΟΙ ΧΤΕΝΕς ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΒΟΥΡΤΣΕς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "....γνέφουν στον οδηγό να τα πάρει μαζί του. Σταματάει. Ανοίγει τις πόρτες"

    "Γνεφουν" ....."Ανοιγει τις πορτες"

    Καταλαβαινεις οτι οσα γραφεις ειναι λάθος και δεν ταιριαζουν με το θεμα?

    Μήπως επρεπε να γραψεις " τρυπωσαν" ή πηδηξαν μεσα" ή " μπηκαν με το ετσι θέλω? " και οσοι ειχαν πληρωσει εισητήριο ενιωσαν μαλ@@@ες και κορόϊδα με περικεφαλαια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ Η ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ; ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ.
    Έστω κι αν οι άχρηστοι πολιτικοί μας κατάφεραν να την κάνουν πολυχώρο ήρθε η ώρα ο ιδιοκτήτης λαός να ξεκαθαρίσει τα του οίκου του από την κόπρο του Αυγείου.
    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου