Επιτέλους, τι γίνεται με την ΤΕΡΝΑ και το ΠΑΣΟΚ;

42

Σχετικά με την αποκάλυψή μας για τις σχέσεις του συμβούλου της Κας Μπιρμπίλη , κου Ν. Βασιλάκου με τον Κο Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ (Διάβασε εδώ), αλλά και τη σχέση του συνδέσμου παραγωγών ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας( με την ΤΕΡΝΑ στην οποία στεγάζεται, λάβαμε κάποια emails περί πιθανότητας σύμπτωσης.

Προς αποφυγή λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, δημοσιεύουμε την πρόσκληση για Δ.Σ. του συνδέσμου αυτού όπως απεστάλη με email προς όλα τα μέλη Δ.Σ. και τους συμβούλους. Η μεγάλη έκπληξη δεν είναι ούτε ότι ο Σύνδεσμος είναι παρακλάδι της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ούτε το ότι προσκαλείται ο σύμβουλος της Τίνας Κος Ν. Βασιλάκος, ούτε ότι έγινε στα κτήρια της ΤΕΡΝΑ.

Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι το Δ.Σ. αυτό που έγινε εντός της προεκλογικής περιόδου (16.09.2009), έχει ως 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη: Δράσεις για τις 100 πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές!!!

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι σοβαρά:

1.Είναι συγκοινωνούντα δοχεία ο Σύλλογος του Κου Περιστέρη με το ΠΑΣΟΚ;

2. Τι σχέση έχουν οι εργολάβοι των ΑΠΕ με το πρόγραμμα 100ημερών της Κυβέρνησης για τον πολίτη και τη ρευστότητα στην αγορά;

Περιμένουμε απαντήσεις

Υ.Γ. Ας μην ξεχνά το προεκλογικό σύνθημά του ο Κος Παπανδρέου: «Διαφάνεια παντού!»

Δημοσίευση σχολίου

42Σχόλια
  1. Είναι απίστευτοι οι τύποι!!!!
    Μπράβο σου καφενείο, που ξεφτιλίζεις αυτούς που μας τα παίρνουν από παντού και πάνε να διαλύσουν τη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΥΠΕΚΑ θα γίνει ΥΤΕΡΝΑ. Η αλητεία προωθεί νομοσχέδιο "Εθνικού Συμφέροντος" να γεμισουν ΤΕΡΝαιολικά πάρκα στα βουνά της Ελλάδας. Προανείγηλε η Μπιρμπίλω ΑΥΞΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ 2011!!.

    Που το ξέρει η @+-@#>> ότι πρέπει να αυξηθεί το 2011? Γιατί ανέβασε την τιμή που θα αγοράζει το ρεύμα από τις ΤΕΡΝΕΣ? Επειδή δεν έχουν λεφτά για επιδοτήσεις, αύξησε το κόστος της ζωής μας, για να μπορεί να δανειστεί ο Περιστέρης από τον φίλο του τον Ταμβακάκη στην Εθνική, και να ζούν αυτοί καλά σε βάρος ΟΛΟΥ του λαού ΚΑΙ της βιομηχανίας.

    Το "Εθνικό" συμφέρον είναι ΤΕΡΝεθνικό συμφέρον. Δίνει δικαίωμα παρακαμψης αδειοδοτήσεων , παράκαμψη του ΣτΕ και προνόμια στους μπουλντοζιέρηδες και τους καταπατητές.

    ΠΡΑΣΙΝΗ ανάπτυξη! ΟΛΕΣ οι οικολογικές οργανώσεις στέλνουν διαμαρτυρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Οι μόνοι που δεν διαμαρτύρονται είναι οι αγορασμένοι της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ειρήνης... σεσημασμένα λαμόγα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΑΠ έλεγε οτι στις πρωτες 100 πρώτες μέρες θαα ορθοποδίσει η οικονομία. Τρίχες!
    Αυτοί οι ελεινοι οι εργολάβοι που κολάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβαίνετε; Με τις "δρασεις 1ησ προτεραιότητας στις 100ημέρες" ο Περιστέρης εννοεί να βάλει δικούς του σε θέσεις κλειδιά για να λυμαίνεται τη χώρα.
    Ετσι και έκανε: έχωσε 2 γενικούς γραμματεις, 1 σύμβουλο και να δουμε τι άλλο θα βγει στο φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KΑΦΕΤΖΗ, ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΤΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Δ. Ραχιώτης που αναφέρεται στη λίστα αποδεκτών (7ος), είναι αυτός που μπήκε στο ΔΣ της ΡΑΕ;

    http://www.et.gr/view_publication/2009/14/528/text?form.submitted=True

    Παντοδύναμοι, βάζουν παντού τους δικούς τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @12.31 ΝΑΙ!!!!
    Διορθώνω: Έχωσε 2 γενικούς γραμματεις, 1 σύμβουλο, 1 μέλος Δ.Σ. στη Ρυθιστική Αρχή Ενέργειας (ανεξάρτητη αρχη σου λέει...) και συνεχίζει...
    Να δούμε που θα φτάσει το σκορ της ΤΕΡΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΛΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

    ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΕΡΝΑ.
    ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
    ΚΑΙ ΚΑΤΩ... ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΝΑ.

    ( γιατί είναι κακό... !!!!!
    Ετσι χτυπάνε την γραφειοκρατία τα ΑΛΑΝΙΑ του ΠΑΣΟΚ.... που να χάνεις χρόνο τώρα..απο ΤΕΡΝΑ..να πάει Υπουργείο...και απο εκεί να πάει στην ΤΕΡΝΑ το έργο...
    πουφ...γραφειοκρατία..
    για αυτο...

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΕΡΝΑ.
    πασοκ. πρώτα ο μεγαλοεργολάβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΓΑΠ θα φύγει νύχτα με τον πράσινο εξυγχρονισμό της κακιας ώρας που μας πουλάει. Είχαμ ε τους εργολαβους δημοσίων έργων και τώρα μας προεκυψαν οι εργολάβοι πρασινης ανάπτυξης. Μεγάλη κομπίνα στήνεται αλλά δεν θα τους κάτσει. Ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο να πληρώνει τα κρατικοδίαιτα λαμόγια και με ψευτοδημοσκοπήσεις δεν θα τη γλυτώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το κόλπο της ΤΕΡΝΑ με τα αιολικά τέρατα το στήνει η Μπιρμπίλω, ο Γιωργάκης ή το βαθύ ΠΑΣΟΚ;
    Αυτο δεν έχω καταλαβει γιατί όλοι τους κρύβονται.
    Ποιος ειναι ο εγκέφαλος ρε καφετζή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το μαγείρευαν από την περίοδο Σημίτη. Πολλοί περιβαλλοντικοί σύλλογοι στην επαρχία, θυμούνται περίεργες πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από άσχετα βουνά και ψάχνοντας είδαν σε χάρτες της ΡΑΕ τα βουνά να είναι για αιολικά πάρκα.

    Βέβαια η Μπιρμπίλη είναι η βολική κάουντερκάλτσουρ λαϊφστάϊλ για να παραστήσει την ταγμένη πρασινοσκουφίτσα.

    Η εταιρία από τότε έψαχνε για λεφτά στις τράπεζες (που δεν έπαιρνε απλά γιατί τα αιολικά θέλουν υπέρογκες επιδοτήσεις ΚΑΙ ακριβό ρεύμα και η ΔΕΗ τότε δεν ήταν κορόϊδο), ΛΟΥΦΑΞΕ επί ΝΔ και νάτην ξανά... Με αυξημένα τιμολόγια στον καταναλωτή ΚΑΙ αυξημένη τιμή αγοράς από τον ΔΕΣΜΗΕ.

    Το έγκλημα έχει προμελέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάλλον έχεις δίκιο 1:07 , αλλά τη σχέση τις πρώτες 100ημέρες δεν καταλαβαίνω.

    Πού κολλάνε όλοι αυτοί με τα αιολικα παρκα με τις 100 πρώτες ημέρες ΠΑΣΟΚ?
    Δεν κολλάνε. Είναι μυστήριο.
    Ας μας εξηγήσει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1:11 Ο τίτλος της ανάρτησης είναι "Επιτέλους... κλπ". Στις πρώτες 100 μέρες απλά πάνε να περάσουν ένα νομοσχέδιο Μπιρμπίλη
    http://www.opengov.gr/minenv/?p=109

    Οι οικολόγοι στην Ελλάδα ασχολιόμαστε χριστουγενιάτικα. Οι ίδιοι οικολόγοι που καταλάβαμε ότι το όράμά μας για ήπια Ελλάδα και ήπια ανάπτυξη έγινε τέρας σε βάρος του ίδιου του οράματός μας. Μεταξύ Χριστουγέννων και των Φώτων κατλάβαμε την απάτη.

    Θα βάλω σε σχόλιο τις ανακοινώσεις που έχω...

    Τώρα, αν θες την θεωρία μου... Το βαθύ πασόκ, και το βαθύ κράτος, και το βαθύ τραπεζικό, και το βαθύ πετρελαϊκό (και έχουν κοινούς παρονομαστές, ξύπνιο παιδί είσαι) το προμελετούσαν. Οι Αντρικοι και οι ΓιΑΠηδες είναι του συναφιού Αλ Γκορ και παρέας. Η διαφήμιση στημένη χρόνια με τα παγόβουνα και την καταστροφή του σύμπαντος, και τα δάκρυα του Σκάϊ. Πολλά τα λεφτά. Η Μπιρμπίλη λένε οι γλώσσες ήταν επιλογή Αντρίκου (αυτές οι γλώσσες ψάχνουν πάντα και πονηρά). Έδεσε η σούπα. Πλήρωνε μα_άκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ
    Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ
    ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΜΟΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ !

    ΑΥΓΟ ΜΕΛΑΤΟ !

    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΑΝΤΟΥ,
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΠΑΣΟΚ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ
    Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ
    ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΜΟΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ !

    ΑΥΓΟ ΜΕΛΑΤΟ !

    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΑΝΤΟΥ,
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΠΑΣΟΚ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ANTRIKOS......
    ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ.

    Ο ΑΛΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ
    Ο ...THΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ.ΤΩΝ ΣΗΦΟΥΝΑΚΑΙΩΝ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ
    ΕΙΝΑΙ... ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

    ΠΑΣΟΚ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οικολογικές οργανώσεις14 Ιανουαρίου 2010 στις 1:45 μ.μ.

    Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2009
    Αρ.Πρωτ.



    Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

    Σας συγχαίρουμε για την σημαντική πολιτική πρωτοβουλία που λάβατε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη των διεθνών στόχων για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Το σχέδιο νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση περιέχει λύσεις που αναμέναμε για καιρό. H χωροθέτηση των αιολικών πάρκων σε περιοχές με χαμηλή φυσική αξία, αλλά και η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης είναι σημαντικά πρώτα βήματα προς μια πιο αειφορική ενεργειακή πολιτική για την Ελλάδα.

    Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι στην προσπάθεια να δοθούν λύσεις για την κλιματική αλλαγή δημιουργείται ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα: η άνευ όρων πρόσβαση μιας αναπτυξιακής δραστηριότητας στους τελευταίους ανέγγιχτους πυρήνες της ελληνικής φύσης.

    Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής φύσης που οι ευαίσθητες αυτές περιοχές γίνονται προσβάσιμες σε τέτοια κλίμακα σε εμπορική εκμετάλλευση. Και αυτό έχει γίνει δυνατό βασισμένο στην υπόθεση ότι η δραστηριότητα αυτή είναι «πράσινη» και καθαρή. Η αιολική ενέργεια είναι μια καθαρή μεν δραστηριότητα ως προς τις εκπομπές αερίων ρύπων, βιομηχανική δε ως προς τις σημαντικές επιπτώσεις της στη φύση. Η «πράσινη ανάπτυξη» δεν είναι πάντα πράσινη λοιπόν. Εκτός εάν γίνει με γνώμονα τον ορθό περιβαλλοντικό σχεδιασμό.

    Το σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ τοποθετεί αιολικά πάρκα παντού, χωρίς καμία σοβαρή πρόβλεψη για δικλείδες ασφαλείας που θα προστατεύουν την φύση. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τελευταίες ανέγγιχτες βουνοκορφές και νησίδες της χώρας θα γεμίσουν δρόμους, δίκτυα μεταφοράς ρεύματος και άλλα έργα υποδομής, με αποτέλεσμα να γίνουν εύκολα προσβάσιμες, και άρα ευάλωτες σε περαιτέρω υποβάθμιση. Έτσι, οι πιο σημαντικές περιοχές της χώρας για την διατήρηση της βιοποικιλότητας υποβαθμίζονται ανεπανόρθωτα και γίνονται ευάλωτες στις ανθρώπινες επεμβάσεις.

    Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πλουσιότερες σε βιολογική ποικιλότητα χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στον κόσμο. Έχει 1043 είδη σπονδυλωτής πανίδας, 47 από τα οποία είναι είδη που τα συναντούμε μόνο στην Ελλάδα και 613 είναι προστατευόμενα. Είναι εντυπωσιακό ότι η Ελλάδα, με την μικρή της έκταση, φιλοξενεί περίπου το 1.9% της παγκόσμιας σπονδυλωτής πανίδας και περίπου το 60% της Ευρωπαϊκής. Επίσης, στην Ελλάδα απαντούνται 80 είδη που κατατάσσονται ως παγκοσμίως απειλούμενα στο Κόκκινο Βιβλίο της IUCN.

    Από την άλλη, η Ελλάδα διατηρεί αναλογικά πολύ χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου: η Ελλάδα, σύμφωνα με το Παράρτημα Ι στο Πρωτόκολλο του Κυότο, εκλύει λιγότερο από το 0.6% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των χωρών του παγκόσμιου Βορρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οικολογικές οργανώσεις14 Ιανουαρίου 2010 στις 1:47 μ.μ.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο λοιπόν, η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει σημαντικά και αναλογικά περισσότερο στην διατήρηση της βιοποικιλότητας από άλλες χώρες του κόσμου, ιδίως σε ότι αφορά συγκεκριμένα σπάνια είδη και οικότοπους. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν ο στόχος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να μην ανταγωνίζεται ή να υποσκάπτει τον στόχο της διεθνούς κοινότητας για την ανάσχεση της μείωσης της βιοποικιλότητας.

    Προς μεγάλη απογοήτευση της διεθνούς κοινότητας, ο στόχος που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Γκέτενμποργκ με ορίζοντα το 2010 δεν εκπληρώθηκε . Οι προσπάθειες για την ανάσχεση της μείωσης της βιοποικιλότητας πρέπει να ενταθούν παγκοσμίως.

    Ας μην συμβάλει η Ελλάδα, λοιπόν, στην περαιτέρω καταστροφή της φύσης. Το σχέδιο νόμου υποβιβάζει την αξία της φύσης, χωρίς μέτρο, σε μία προσπάθεια να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπου όπως είναι προφανές, η συνεισφορά μας ως χώρα είναι πραγματικά αμελητέα. Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να θυσιαστεί η φυσική κληρονομιά μας.

    Υπάρχουν λύσεις. Μία ισορροπημένη γεωγραφικά ανάπτυξη των ΑΠΕ, με κομβική προϋπόθεση τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Μας ενδιαφέρουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε οικιακό επίπεδο, η χωροθέτηση των αιολικών πάρκων σε περιοχές με μικρή φυσική αξία και η θεσμοθέτηση ζωνών αποκλεισμού με κριτήριο την προστασία των περιοχών που είναι σημαντικές για την βιοποικιλότητα της χώρας. Και όχι μία διαστρεβλωμένη εκδοχή της «πράσινης ανάπτυξης», η οποία δεν περιέχει αληθινά περιβαλλοντικά κριτήρια.


    Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

    Οι συνυπογράφουσες οργανώσεις και φορείς πιστεύουμε ότι τα παραπάνω είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή, έτσι ώστε να επιτευχθούν συγχρόνως ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Α.Π.Ε., αλλά και ο διεθνής στόχος για την ανάσχεση της μείωσης της βιοποικιλότητας.

    Το σχέδιο νόμου παραβιάζει τις Οδηγίες για την προστασία της φύσης (Οδηγία 79/409 και Οδηγία 92/43) καθώς τις Οδηγίες για την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Οδηγία 2001/42 και Οδηγία 97/11), όπως και αναλύουμε στις θέσεις μας στη συνέχεια. Κρίνουμε λοιπόν ότι η χώρα μας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο παραπομπής στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Αυτό βέβαια πρόκειται να καθυστερήσει σημαντικά την προώθηση των ΑΠΕ στην Ελλάδα.

    Με βάση τα παραπάνω, σας καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση για την χωροθέτηση των αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, με προτεινόμενες περιοχές αποκλεισμού σε εθνικό επίπεδο. Είναι γνωστό ότι τα πουλιά αποτελούν ρυθμιστές των οικοσυστημάτων και εξαιρετικούς δείκτες της κατάστασης τους. Έτσι, εάν οι ευαίσθητες περιοχές για τα πουλιά εξαιρεθούν, μπορεί να προστατευθεί το πολυτιμότερο μέρος της ελληνικής φύσης. Προτείνουμε την εξαίρεση περίπου του 23-25% της ελληνικής επικράτειας από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων με κριτήριο την προστασία των σημαντικότερων περιοχών για την βιοποικιλότητα της Ελλάδας. Με την εξαίρεση των περιοχών μπορεί χωρίς πρόβλημα να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος του μεριδίου 18% από ΑΠΕ στην τελική παραγωγή ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οικολογικές οργανώσεις14 Ιανουαρίου 2010 στις 1:48 μ.μ.

    Σας καλούμε να επανεξετάσετε σοβαρά το σχέδιο νόμου με γνώμονα την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς. Λύσεις υπάρχουν. Η μόνη προϋπόθεση είναι η πολιτική βούληση.


    Με τιμή,

    Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι επιστημονικοί φορείς

    Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
    Δίκτυο Αιγαίου
    'Φορέας των Συλλόγων για την Προστασία του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου'


    Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
    Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης
    Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ)
    ΦΟΙΝΙΞ- Εταιρεία Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης
    Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
    Σύλλογος ‘’Αίσωπος’’ Καβάλας
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ΄΄ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
    Πανελλήνια Ένωση Φιλόζωων ‘’Ο ΑΡΓΟΣ’’
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ Φιλοι των ΖΏΩΝ «Η ΕΛΠΙΔΑ»
    Κίνηση προστασίας Ζώων Εδεσσας
    ΖΩΦΟΡΟΣ Μ.Κ.Ο.
    Φιλοζωικος Συλλογος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    Φίλοι των Ζώων- Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών
    Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας" "LAWS’’
    ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
    TO KATAΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Προστασία Αδέσποτων Ζώων, 'Η Αγάπη'
    Ζωοφιλική Ενωση Ηλιούπολης
    Προστασία Ζώων Αιγίνης & Αγκιστριου
    Ζωοφιλικο Σωματείο Κατρινης ΕΛΠΙΔΑ & ΣΤΟΡΓΗ
    Φιλοζωικού Σωματείο ''ΑΡΓΟΣ'' ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Συλλογος Χανιων ‘’Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ’’
    Συλλογος ‘’Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ’’ Νεροκούρου Χανιων
    Επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας
    Φίλοι Περιβάλλοντος Πιερίας
    Περιοδικό Οικολογείν
    Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων
    Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σας. Να παρατηρήσω, ότι οι παραπάνω οργανώσεις (και οι πρώτες δύο είναι ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ) δεν είμαστε αυτό που θα έλεγαν "εθνικόφρονες ακροδεξιοί"

    Προφανώς τα λεφτά είναι πολλά γιατί πολλοί από εμάς θα συγκρουστούμε σε τοπικό επίπεδο και όχι με αναρτήσεις σε μπλογκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι οικολογικές οργανώσεις να μας ξεκαθαρίσουν το ρόλο τους, γιατί κάτι πουλάκια λένε οτι τα πιάνουν από την ΤΕΡΝΑ και αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. To nomosxedio vazei ta aiolika parka pantou?????
    Peraste apo thn Mykono kai 8a kaloperasete koufales ergolavoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ.

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

    Η Μύκονος θα γλυτώσει, έχει επώνυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάγκες όσοι ζειτε στην Αθήνα , δεν ξέρετε τι γίνεται παραεξω.
    Ολοι αυτοί οι Τερνες και Σια έχουν σχέδια για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ στα ομορφότερα παραθαλασσια μέρη στο Ιόνιο, και τα βαφτιζουν και δασικά για να τα παίρνουν τσάμπα με παραχωρηση δημοσίου, με τις ευλογίες των πολιτικαντηδων.
    Θα χυθει αίμα μονο αυτό σας λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @3.07
    Ο κόσμος έχει καταλάβει οτι η greenpeace είναι "υπαλληλος σε διατεταγμενη αποστολή".
    Οπου κι αν κοιτάξεις προγραμμα από συνεδριο αιολικών παρκων έχει πάντα καλεσμενο ομιλητή και όπου κι αν δεις επιτροπή έχει πάντα μέσα αυτή λούγκρα τον Πρόεδρό τους, δε θυμαμαι πως τον λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θα δείτε οτι μετά το "κίνημα κατά των διοδίων" θα έρθει "το κίνημα κατά των αιολικών παρκων".

    Αυτά τα μοντέρνα κόλπα των εργολάβων με τα "αυτοχρηματοδοτούμενα" για να τρώνε απ'ευθείας από το λαό και οχι μέσω ΥΠΕΧΩΔΕ δεν θα περάσουν εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όλα αυτά με την πρασινη αναπτυξη είναι κομπίνα στο όνομα της προστασίας περιβαλοντος.
    Οι λίγοι θα βγάλουν πολλά λεφτά και οι πολλοί από τη μια θα σφίγγουν το ζωνάρι και από την άλλη θα έχουν τις ανεμογεννητριες της ΤΕΡΝΑ πάνω από το κεφάλι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η σχέση της ΤΕΡΝΑ με την Μπιρμπίλη και το Πασόκ είναι διαφανής και καθαρή και κάθε υπαινιγμός περί του αντιθέτου θα παταχθεί μια ποινή μια 120άρα στον λόφο απέναντι. Μην ακούτε ότι χαλάει το λίμπιντο.. Μόνο στους τράγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ti douleia exei h TERNA me tiw 100meres gamw thn koinwnia mou? Ti lamogia einai autoi ergolaboi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είπαμε ρε 7:52: Οι δράσεις τους τις πρώτες 100 ημέρες ΠΑΣΟΚ ήταν να χώσουν τους δικούς τους στον κρατικό μηχανισμό για να κάνουν τις δουλειές τους. Μην παραξενεύεσαι, έτσι είναι η Ελλαδίτσα γιαυτό δεν παει ποτέ μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μπράβο ρε γατόνι καφετζή γιατί οι πασόκοι έχουν ξεσαλώσει και την αντιπολίτευση την κάνετε μόνοι σας τρεις μπλογκοψυχές: καφενείο, ταχάλια, αντί.

    Να σας ανάψει λαμπάδα ο Σαμαράς ......
    γιατί μόνος του ούτε στο Μητσοτάκη δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οικολογάκια 1.45 μην ποστάρετε στα blogs ανώνυμα σαν προστάτες της φύσης.
    Είστε διπρόσωποι και γλύφτες και μια ζωή κάνετε κολοτούμπες στη κάθε ΤΕΡΝΑ και στα αιολικά πάρκα και σε κάθε μεγάλη εταιρεία που γαμάει το περιβάλλον γιατί μια ζωή κάνετε ότι σαν πει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Και κυνηγάτε κακομοίρηδες βενζινάδες που πετάνε λάδια και φουκαράδες νταμαριτζήδες που βγαίνουν 1 μέτρο απ το οικόπεδο για να κοψουν χαλίκι.

    Αμα είχατε αρχ.... θα τα βάζατε με τους μεγάλους ρε κότες γαμώ την γκρινπις και τη βεβεεφ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αμ γιατί νομίζετε οτι διώρισε αυτό το σούργελο Υπουργο Περιβάλλοντος;
    Τι ήταν αυτή;
    Ειχε καμμιά ιδιαίτερη παιδεία;
    Ηταν καταξιωμένη επαγγελματίας σε κάποιο χώρο;
    Ηταν επιφανές στέλεχος του κινήματος;
    ΤΙΠΟΤΕ απο όλα αυτά.
    Ηταν το μεσάζον λαμόγιο για το deal με τους εργολάβους.
    (Ταμίας ο αρχιπράκτορας Αντρίκος)
    Πάρτε ΠΑΣΟΚ, τώρα, βλήματα που το ψηφίσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η μπιρμπίλη είπε στο Υπουργικό οτι θα γίνουν επενδύσεις 3δις αιολικά πάρκα με το νομοσχέδιο.
    Θυμίζει Βερελή με τους αυτοκινητοδρομους.
    Η διαφορά είναι οτι οι αυτοκινητόδρομοι είναι έργα που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος. Οι ανεμογεννήτριες τι είναι; Να σωθεί ο πλανήτης που ρυπαίνει η Κίνα;
    Και αυτο το "αλλιώς θα πληρώνουμε ακριβό ρεύμα από το 2013" είναι παπαριά και σύνθημα. Ας μας το εξηγήσουν να πειστούμε. Αλλά και να πειστούμε, καλύτερα να βάζουμε εμείς φωτοβολταικά στις ταράτσες παρά να καταστρεψουν χιλιάδες στρέμματα με ανεμογεννητριες οι εργολάβοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΔΕΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑ.....

    172 περιβαλλοντικές οργανώσεις καταθέτουν ηχηρή πρόταση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας



    172 περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικοί φορείς και κινήσεις πολιτών καταθέτουν μια ηχηρή πρόταση στον Πρωθυπουργό και στην Υπουργό Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

    Η καταστροφή της φύσης και η κλιματική αλλαγή είναι δύο τόσο αλληλένδετες παγκόσμιες περιβαλλοντικές κρίσεις, που δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά. Οι φορείς χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του Υπουργείου για τη λήψη μέτρων ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Παρόλα αυτά στο σχέδιο νόμου φαίνεται πώς ο «υπερβολικός ζήλος» για προώθηση των ΑΠΕ έχει ως αποτέλεσμα να μην προβλέπεται καμία σοβαρή δικλείδα ασφαλείας για την προστασία της φύσης, παραβιάζοντας έτσι την κοινοτική νομοθεσία.

    Η ευρεία προώθηση των αιολικών πάρκων σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας σηματοδοτεί την άνευ όρων πρόσβαση μιας εμπορικής δραστηριότητας στους τελευταίους ανέγγιχτους πυρήνες της ελληνικής φύσης.

    Η αιολική ενέργεια είναι μια καθαρή μεν δραστηριότητα ως προς τις εκπομπές αερίων ρύπων, βιομηχανική δε ως προς τις σημαντικές επιπτώσεις της στη φύση. Εάν εγκριθεί το σχέδιο νόμου οι πολύτιμες βουνοκορφές και νησίδες της Ελλάδας θα γεμίσουν δρόμους και δίκτυα μεταφοράς ρεύματος με αποτέλεσμα να γίνουν εύκολα προσβάσιμες και άρα ευάλωτες σε περαιτέρω υποβάθμιση.

    Η «πράσινη ανάπτυξη» δεν είναι πάντα πράσινη λοιπόν. Εκτός εάν γίνει με γνώμονα τον ορθό περιβαλλοντικό σχεδιασμό.

    Οι φορείς προτείνουν λύσεις για το πώς τα δύο αυτά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν συγχρόνως. Η χαρτογράφηση των ευαίσθητων στα αιολικά πάρκα φυσικών περιοχών της Ορνιθολογικής δείχνει ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο Ευρωπαϊκός στόχος για τις ΑΠΕ, ακόμα και με τον αποκλεισμό του 25% της Ελληνική επικράτειας.

    Καλούν την Πολιτεία να σταθμίσει με προσοχή τους πραγματικούς παράγοντες που έχουν σημασία για τη χώρα μας, βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία και ανάγκες και πέρα από αβάσιμες εκτιμήσεις και εντυπώσεις. Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μια από τις πλουσιότερες σε βιολογική ποικιλότητα χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στον κόσμο. Η προστασία αυτού του πλούτου πρέπει να διαφυλαχτεί και να αντιμετωπιστεί ως μοναδικό πλεονέκτημα της χώρας.

    Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΙ GREENEPEACE ΚΑΙ WWF ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ 172 ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ!!!!!!!

    ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΛΑΔΩΣΕΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!!!!!!!

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπράβο στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία που ύψωσε ανάστημα για την προστασία της φύσης μας.
    Μπράβο και σε σας που αναδεικνείετε τις μεθοδεύσεις των εργολάβων στο σχέδιο "πρασινες μπουλντόζες"

    http://www.ornithologiki.gr/gr/politiki/show_article.php?artID=391&locale=gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ξέρει κανείς αν ο κυριος Περιστερης έδωσε συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Συγχαρητηρια Κυρια Τίνα για την επιλογή του κ.Βασιλάκου για τη θέση του πρόεδρου της ΡΑΕ!

    ΒΟΑ ο τόπος για τη σχέση του κ.Βασιλάκου με τον κ. Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ.

    Αλήθεια, πόσα χρήματα εισέπραξε ο κ.Βασιλάκος από τον κ.Περιστέρη όταν του παραχώρησε την εκμετάλλευση της πατέντας του (Δοκτορ γαρ) για τα ΥΓΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ??

    Τί? Ούτε αυτό το ξέρατε Κυρία Τίνα??

    Για ψάξτε λίγο προς ΟΒΙ(Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας)μεριά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. δείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης flyboard.ru ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα:
    http://whois.domaintasks.com/flyboard.ru

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου