45 ευρώ θα είναι τελικά οι περικοπές στους βουλευτές

Ωδινεν όρος και έτεκε μυν τελικά στην γενική προσπάθεια λόγω της κρίσης.Ψίχουλα θα είναι οι περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών . Πάει και το 10% που είχε ανακοινώσει ο Παπανδρέου πάνε και οι μεγάλες εξαγγελίες

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έκανε γνωστό χθες μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, ο κ. Πετσάλνικος σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου πρότεινε τη μείωση κατά 15% της ειδικής αμοιβής ύψους περίπου 300 ευρώ που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους σε κάθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής. Η νέα αυτή «μίνι» περικοπή (της τάξεως των 45 ευρώ ανά συνεδρίαση που μπορεί να φθάσει σε μερικές εκατοντάδες ευρώ ετησίως) είναι, όπως υποστήριξε σε χθεσινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής, επιπλέον της μείωσης κατά 5% επί της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία, όπως διευκρίνισε, «ίσχυσε όλο το 2009, θα παραταθεί για το τρέχον έτος και για όσο ακόμη χρειαστεί...».

«Πενιχρές» όμως περικοπές ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξουν και στις απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής διά της φορολόγησης των δύο επιπλέον μισθών (συνολικώς, δηλαδή, 16) που λαμβάνουν ετησίως και ως τώρα φορολογούνταν αυτοτελώς με πολύ χαμηλό συντελεστή.