ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΧΑΛΗ?

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Γιατί Μιχάλη μας γιατί?... Τί σου φταίξαμε και μας κάνεις κομμάτια την ψυχή?... Γιατί έπρεπε να μας σμπαραλιάσεις την εικόνα του ενός και μόνου επαναστάτη μετά τον Τσε?... Άκου να πεις ότι άλλα σου λέει to στόμα του και άλλα τα γραπτά του?...Είναι δυνατόν?... Δεν δώσαμε τότε σημασία στον Πάγκαλο που μίλησε για ντιντήδες των Βορείων Προαστείων. Είπαμε γαύρος είναι ξεσπά το μένος του στον νεαρό Τσίπρα που είναι βάζελος. Δεν επιμείναμε γιατί στην τελική υποθέσαμε ότι μεγάλος άνθρωπος είναι τον ζηλεύει για τα rockabilly looks του.


Ξέρεις τί είναι να τον έχεις τον άλλο ίνδαλμα, σύμβολο επαναστατικότητας γιατί έτσι τον πλασάρουνε τα ΜΜΕ και γουστάρει την εικόνα του Ξεσηκωμένου Νειάτου?... Πώς να κάνουμε χωρίς τον Θεωρητικό του Μπαχαλισμού, που θα μας έφερνε την Επανάσταση στο σπίτι μαζί με Super McDonald χάμπουργκερ και fries?... Ποιός θα ψάχνει για μας κορμοράνους στον Βοτανικό?... Βιότοπο, υπό ένταξη στο Natura 2000, στον Ελαιώνα και Αη-Γιάννη Ρέντη?... Να κάνει Birdwatching στις πολυκατοικίες της Ιεράς Οδού?...


Θα μας πεις ενδείξεις είχαμε αλλά δεν πονηρευτήκαμε. Ας πούμε τότε που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο να πάει στη ............Γένοβα για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Ιταλού διαδηλωτή Κάρλο Τζουλιάνι αλλά έκανε πίσω και δεν πήγε. Και που όλως ατυχώς είχαν συλληφθεί και Έλληνες από τις Ιταλικές αρχές. Τυχερό παιδί- είπαμε- που έχει πολιτικό ένστικτο και μύτη και μυρίστηκε τη δουλειά. Ή ας πούμε αυτά το πήγαινε – έλα με τους βάζελους που άλλα τους έλεγε και άλλα τους έκανε.


Πόσο μας πλήγωσες Μιχάλη μου για το χάλι του, που Αλλού Τρώει και Πίνει και Αλλού Πάει και Δίνει τους Κουκουλάτους συντρόφους του. Αλλά βέβαια έτσι δεν είναι από την Κατοχή η κουκούλα?... Να κρύβει το πραγματικό της πρόσωπο που είναι αυτό του καταδότη. Τί άσχημη προσγείωση για όλους εκείνους που τον πίστεψαν και έκαψαν τις περιουσίες των φτωχών μικρομεσαίων. Κρίμα για την Αριστερά και για τους αγώνες της. Στράφι πήγαν τελικά.