Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν ο Κομμουνισμός και ο Φασισμός έπαιζαν .σκάκι

Γράφει ο Αλκιμος

Μια παρτίδα σκάκι μεταξύ των βασικών εκφραστών του φασισμού και του κομμουνισμού.
Ένα σκίτσο ηλικίας 100 ετών, που θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο, αποθανατίζει τον Αδόλφο Χίτλερ σε ηλικία 20 ετών να παίζει σκάκι με τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό του Βλαντίμιρ Λένιν.
Το περιστατικό αυτό συνέβη στη Βιέννη γύρω στο 1909, όπου ο Χίτλερ εργάζονταν ως περιστασιακός καλλιτέχνης, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στην Σχολή Καλλών Τεχνών, και όπου βρέθηκε για ένα διάστημα και ο Λένιν, κατά την περίοδο που ήταν εξόριστος.
Το συγκεκριμένο σκίτσο έγινε από την εβραία δασκάλα του Χίτλερ, στη Σχολή Καλλών Τεχνών, ονόματι Emma Lowenstramm, και υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την γνησιότητά του. Αρκετά διαφωτιστικό είναι το πρόσφατο άρθρο του βρετανικού Telegraph, εδώ....
Μπορεί να μην έχει βέβαια καμιά ιδιαίτερη πολιτική σημασία η συγκεκριμένη εικόνα καθώς και το περιστατικό που απεικονίζει, μπορεί να αποτελεί όμως, εντούτοις, μια από αυτές τις περίεργες συγκυρίες που διαμορφώνουν τελικά τους ανθρώπους και καθορίζουν το μέλλον.
Όμως, αξιοσημείωτο είναι, ότι οκτώ χρόνια μετά (1917), ο αρχηγός του Β' Ράιχ, ο Κάιζερ Wilhelm II, θα χρηματοδοτήσει την Οκτωβριανή επανάσταση των Μπολσεβίκων, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό DER SPIEGEL (50/2007).
Πόσο τυχαία είναι αυτή η «φιλία» μεταξύ των αρχηγών του Β' και του Γ' Ράιχ, με τον ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης;
Ο καθένας που ενδιαφέρεται για την αλήθεια πίσω από την πολιτική, και τη σημερινή της μετεξέλιξη, ας ψάξει, βάζοντας τα κομμάτια του πάζλ, όμως, στην σωστή τους θέση, διότι η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση καταφέρνουν να καμουφλάρουν την πραγματικότητα, κάνοντας τους πολίτες να ακολουθούν αυτό, που ίσως στην πραγματικότητα μισούν. http://alkimosarchive.wordpress.com/
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.