«Οι ενεργοί πολίτες, ο Π. Κόνσουλας αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης,

συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για οριστική παύση των εργασιών στο Σακέτα»

Άλλη μία “μάχη” έδωσαν σήμερα στο ΣτΕ, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και πολίτες του Βύρωνα, κατά την εκδίκαση της αίτησης αναστολής των εργασιών, για την κατασκευή 36 κατοικιών αξιωματικών, μέσα στον Υμηττό στο στρατόπεδο Σακέτα.

Και συνεχίζουμε! Απαιτούμε την απομάκρυνση των στρατοπέδων και κάθε οχλούσας δραστηριότητας από τον Υμηττό -συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των «εμπορικών» αλλά και των «δημοτικών» ή «κρατικών» χρήσεων (όπως η παλαιότερη πρόθεση του Δημάρχου Βύρωνα για στέγαση διοικητικών υπηρεσιών ή η νεότερη πρόθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ για κατασκευή καταστροφικού για το δάσος κόμβου-μαμούθ και αυτοκινητοδρόμων), την κατεδάφιση των κτισμάτων, την ανάπλαση-δενδροφύτευση των εκτάσεων, και την απόδοση στο πράσινο για ανοιχτό φυσιολατρικό χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικής επιμόρφωσης.
Επίσης να κηρυχθεί ο Υμηττός Εθνικός Δρυμός με ΜΙΑ Ζώνη Απολύτου Προστασίας και να ιδρυθεί Δασαρχείο Υμηττού.

Παράλληλα με τα ένδικα μέσα, καλούμε τους πολίτες των περιοχών γύρω από τον Υμηττό, δυναμικά να αντισταθούν, στα σχέδια της κυβέρνησης και των ιδιωτικών συμφερόντων που για ........
ακόμη μια φορά επιχειρούν τη λεηλασία του τελευταίου εναπομείναντα πνεύμονα πρασίνου...με τον κατακερματισμό του βουνού σε πολλές ζώνες ΜΗ-προστασίας, με την κατασκευή αυτοκινητόδρομων και με την επέκταση εμπορικών και δημοσίων δραστηριοτήτων.
Καλούμε λοιπόν τους πολίτες του Βύρωνα και των όμορων Δήμων να συμμετάσχουν:
Στη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο ΣΠΑΥ, έξω από το στρατόπεδο Σακέτα τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 19.00.

Για το ίδιο θέμα, ο Νομικός Σύμβουλος της Παράταξης, κ. Λουκάς Αποστολίδης ―πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας― δήλωσε:

«Στην εκδίκαση της αίτησης αναστολής η πλευρά του Υπουργείου Άμυνας μας εξέπληξε όταν ζήτησε αναβολή επικαλούμενη λόγους απορρήτου.
Λόγους απορρήτου για τους οποίους η πολιτική ηγεσία δεν φάνηκε να έχει γνώση ή αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα με προχειρότητα και ανευθυνότητα.
Επιτέλους πρέπει να κατανοήσουν ότι ο Υμηττός και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα ζωής. Καθολικό το αίτημα των πολιτών είναι να διασωθεί αυτός ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής. Το προστατευτικό νομοθετικό πλαίσιο του Υμηττού κανένας δε δικαιούται να το παραβιάσει.
Στο πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων για την προστασία της Β΄ ζώνης του Υμηττού, η αντίδικος πλευρά ουδένα επιχείρημα ανέπτυξε.
Η «καραμέλα» του απορρήτου δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την αυθαίρετη και παράνομη δόμηση του Υμηττού.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι το αίτημα για αναβολή θα απορριφθεί και ότι η διακοπή των εργασιών για διαμερίσματα στον Υμηττό, θα συνεχισθεί μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του Φλεβάρη του 2010 και πέραν. ».

Για την Δημοτική Παράταξη «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική»
Ο Επικεφαλής
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ