Σύγχρονες Ανθρωποθυσίες

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Οι δανειολήπτες στο Χορτιάτη και στο Μενίδι που αυτοκτόνησαν χθες, είναι μόνο τα θύματα που γίνονται γνωστά. Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά θύματα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό του σύγχρονου Θεού-Χρήμα.

Από τότε που ο άνθρωπος δημιούργησε τους Θεούς, οι ανθρωποθυσίες αποτελούσαν μέρος ενός τελετουργικού για τον εξευμενισμό των Θεών, για να καρποφορήσει η γη ή για να στεριώσουν ανθρώπινα οικοδομήματα.
«Αν δε στοιχειώσετε άνθρωπο, γιοφύρι δε στεριώνει» μας λέει ο θρύλος για το γιοφύρι της Αρτας. Οι ανθρωποθυσίες δε σταμάτησαν ποτέ καθώς πιστεύεται. Στο όνομα όλων των θρησκειών θυσιάστηκαν και θυσιάζονται μέχρι σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σε ιερούς και ανίερους πολέμους.
Στην εποχή μας, ο σύγχρονος Θεός λέγεται χρήμα και το όνομα της θρησκείας αυτού καπιταλισμός. Οι ναοί της σύγχρονης θρησκείας λέγονται Τράπεζες. Οι Μητροπόλεις της ονομάζονται Κεντρικές Τράπεζες και το σύγχρονο Ιερατείο που καθορίζει τις τιμές των ειδωλόθυτων, το σύγχρονο θυσιαστήριο, ακούει στο όνομα «Χρηματιστήριο».
Για το ιερατείο του χρήματος, ο Θεός-Χρήμα είναι αποταμιευμένη εργασία, που για να επιβιώσει, χρειάζεται να τρέφεται συνεχώς με νέο χρήμα. Για τους αιρετικούς-άπιστους, η αποταμιευμένη εργασία, το χρήμα δηλαδή, δεν είναι τίποτα παραπάνω από νεκρή εργασία, που για να επιβιώσει χρειάζεται διαρκώς ζωντανή εργασία, δηλαδή ζεστό αίμα, όπως ο Δράκουλας. Δίχως αίμα ζωντανών θα περιφέρεται ολονυχτίς αναζητώντας θύματα, μέχρι να βρεθεί αυτός που θα τον λυτρώσει από αυτήν την ακατάπαυστη δίψα για φρέσκο αίμα.
Οι δανειολήπτες στο Χορτιάτη και στο Μενίδι που αυτοκτόνησαν χθες, είναι μόνο τα θύματα που γίνονται γνωστά. Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά θύματα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό του Θεού-Χρήμα.
Κάθε βράδυ, πίσω από κλειστές κουρτίνες, εκτυλίσσονται άπειρα καθημερινά οικογενειακά δράματα σε ολόκληρο τον κόσμο, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά. Τον τελευταίο καιρό, με την οικονομική κρίση τα θύματα αυξάνονται συνεχώς. Ζεστό αίμα ρέει διαρκώς στο θυσιαστήριο και γι αυτόν ακριβώς το λόγο, παρά την κρίση, το χρηματιστήριο ανεβαίνει διαρκώς. Μόνο οι αιρετικοί και οι άπιστοι μπορούν να δουν αυτήν την αλήθεια. Δυστυχώς!