Την λύση της συνομοσπονδιας προωθεί ο Ντερβίς Ερογλου

Ο νικητής των προχθεσινών λεγόμενων εκλογών στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει κάθε λύση που αναγνωρίζει «δύο λαούς, δύο κράτη και δύο δημοκρατίες» στο νησί.
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα εργαστεί για μια σύντομη λύση στο κυπριακό.
Για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, είπε ότι ο στόχος του για 28 έδρες δεν επιτεύχθηκε, επειδή τις τελευταίες τρεις μέρες έφθασαν κάποιοι από την Άγκυρα που επηρέασαν τους ψηφοφόρους.
Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Τουρκίας αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις Τζεμίλ Τσιτσέκ έκαμε και αυτός λόγο για δύο δημοκρατίες και δύο λαούς και ισχυρίστηκε ότι οι λεγόμενες εκλογές θα συμβάλουν στη λύση του κυπριακού.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλι Ταλάτ αποδίδει τη νίκη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας στην απογοήτευση των Τουρκοκυπρίων από την μη εκπλήρωση των υποσχέσεων που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για άρση της λεγόμενης απομόνωσης και στην προπαγάνδα ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για λύση του Κυπριακού.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα.........
πολλά οικονομικά προβλήματα στα κατεχόμενα αύξησαν τις ψήφους προς το κόμμα του Ντερβίς Έρογλου.
Ανεξάρτητοι αναλυτές στις κατεχόμενες περιοχές εκτιμούν ότι αρκετοί ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος ψήφισαν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας για να το εκδικηθούν επειδή δεν εκπλήρωσε πολλές από τις υποσχέσεις του.
Όπως δήλωσαν, τα ποσοστά του κόμματος Εθνικής Ενότητας αυξήθηκαν λόγω της ανεργίας, της βαριάς φορολογίας και της μη εκπλήρωσης των προσδοκιών στο Κυπριακό.