Ο ήλιος της δικαιοσύνης ο νοητός.

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σε ένα υπόγειο ρεύμα πολιτισμού μετεξελίχθηκε το ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Ορμητήριό του είναι η καυτή σαν λάβα ψυχή του ενός εκατομμυρίου συμπατριωτών μας που με τα πηγαία σχόλια και άρθρα τους αμφισβητούν τα σαθρά θεμέλια της εξουσίας για να υψώσουν από βάση μηδενική στην θέση τους μια ουτοπία. Το δικό τους στέρεο κοινωνικά και γυάλινο πολιτικά οικοδόμημα. Κάτι που πάντα με εξιτάριζε. Αναπόφευκτο. Επειδή αν καθ’ υποχρέωση έρπεις η αδούλωτη σκέψη σου γεννάει ως φυσική επιταγή φτερά. Και πετά. Ψηλά. Πάνω και πέρα από τον δεσμώτη της. Τον μολυβένιο ορίζοντα της εξουσίας που κόντρα στον σκοπό του την ηλεκτρίζει φορτίζοντάς την με ενέργεια. Για να αγγίξει το διαχρονικά ασύλληπτο. Τον ήλιο της δικαιοσύνης τον νοητό.

Αυτό πέτυχε το ακηδεμόνευτο διαδίκτυο μέρος του οποίου είναι και το ντυμένο γιορτινά εξ αιτίας της επιτυχίας του ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Για να δικαιωθεί πανηγυρικά ο Μαρξ που πρέσβευε πως η πλουτοκρατία είναι νομοτελειακά έτοιμη να εμπορευτεί ανά πάσα στιγμή το σχοινί του απαγχονισμού της! Στην αχαλίνωτη απληστία της μας κατέστησε συνιδιοκτήτες επί του κυρίαρχου των αποκλειστικών ως χθες προνομίων της. Την ενημέρωση! Την αυθεντική πλουραλιστική και άμεση ενημέρωση δίχως διαμεσολαβητές. Και το γράφω εγώ αναιρώντας κατ’ ουσία την επαγγελματική μου υπόσταση. Ναι γιατί μου την είχε το σύστημα εκθεμελιώσει πολύ πριν την αμφισβητήσει το ΚΑΦΕΝΕΙΟ ή εγώ. Με την ερήμην μας διαμόρφωση χοάνης από την οποία διοχέτευε στο περιβάλλον τους μολυσματικούς ιούς μιας πολιτικής κοινωνικής οικονομικής και κυρίως πολιτιστικής αποχαύνωσης.


Δεδομένου λοιπόν της αποστροφής που η φύση αισθάνεται απέναντι στα κενά η εισβολή του ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, και του κάθε διαδικτυακού καφενείου, χαρακτηρίζεται ως νομοτελειακή υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως η όποια εξέλιξή τους θα αφορά το πλαίσιο και όχι το περιεχόμενο. Την αισθητική και όχι τις αρχές. Αν έτσι θα έχουν τα πράγματα τότε καλώς έτσι να πάνε ως τον δις.. εκατομμυριοστό επισκέπτη καφετζή!!!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr