Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

…νομίμως!

γράφει ο Ανθηρόστομος
και …αγιογραφεί η Υακίνθη

- Παππού, το αποφάσισα! Τελικά, όταν μεγαλώσω δεν θα γίνω Εκπρόσωπος ή Ηγούμενος αλλά ΟΠΑΠάρχης…
- !!!...
- Παππού, εγώ ο ίδιος θα ορίζω τον μισθό μου, τα πρίμα μου και τα λοιπά μου! Θα λέω στον εαυτό μου«Τάκη, πόσα θέλεις;» και θ’ απαντώ στον εαυτό μου«Τάκη,θέλω πεντακόσια χιλιάρικα»και θα ξαναλέω στον εαυτό μου«Τάκη, εγκρίνονται-πάρε κι άλλα εκατό, πρίμ γιατί κουράζεσαι πολύ» και θα ξαναπαντώ στον εαυτό μου«Ευχαριστώ,Τάκη, αλλά δεν προσθέτεις και μερικά παραστασιακάκια και οδοιπορικάκια; Γιατί πολυξοδεύομαι στα Μαζεράτια,στ’ Αρμάνια,στα Μπουλγκάρια και σ΄όλα τα λοιπά Λαϊφστυλάρια, τελευταίως. ΚΙ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ. Παππού!...
- Τάκη, το παρακάνεις και θα επέμβει ο Κωστίκας…
- Λες, Παππού να παρατήσει τα κοψίδια και τις παιχνιδομηχανές για πεντακόσια ψωροχιλιάρικα αφού δεν τ’ αφήνει για τα δις και τρίς των Καρτελάδων και των Τοκογλυφτάδων; Παππού, είδες το νέο SONY PLAYSTATION 3-HDD 80GB + DRAKE'S FORTUNE+ MOTORSTORM;…
- Γαβ, Γαβ-Γαβ-Γαβ-Γάαααβ…Άουουου! Ούουου…
- Κακομαθημένε Ντικ! Όχι εδώ! Στο πρακτορείο, απέναντι, σήκωσε το πόδι σου…

2 σχόλια:

 1. Από 1-1-2008, εξάλλου, οι βουλευτές λαμβάνουν αύξηση 3,5% και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν δικαστικά και αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών που δόθηκαν με νόμο στους δικαστές.
  Η βουλευτική αποζημίωση, οι συνεργάτες, το «φέσι» στον ΟΤΕ και τα αυτοκίνητα
  Περίπου 6.000 ευρώ είναι το καθαρό ποσό που λαμβάνουν μηνιαίως ως βουλευτική αποζημίωση οι 300 Έλληνες βουλευτές και οι 24 ευρωβουλευτές. Στο ποσό αυτό αθροίζονται τα επιδόματα από τις συμμετοχές στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, τα οποία φθάνουν τις 1.500-2.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως. Η πλέον περιζήτητη Επιτροπή είναι αυτή των Οικονομικών Υποθέσεων, η οποία συνεδριάζει περισσότερες φορές σε σχέση με τις υπόλοιπες, οπότε τα έσοδα απ’ αυτήν είναι μεγαλύτερα.
  Οι βουλευτές εισπράττουν επίσης επίδομα οργάνωσης γραφείου από 1.200 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα αν εκλέγονται στην Αθήνα ή την επαρχία. Επίσης, δικαιούνται επίδομα κίνησης από 450 έως 1.000 ευρώ (ανάλογα πάλι με τον τόπο εκλογής τους).
  Άπαντες λαμβάνουν και τα οικογενειακά επιδόματα (γάμου και τέκνων) του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Οι 300 δικαιούνται επίσης ταχυδρομική ατέλεια έως 1.000 ευρώ μηνιαίως (το ποσό διπλασιάζεται στις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα) και συγκοινωνιακή ατέλεια (συν 104 εισιτήρια της «Ολυμπιακής» ετησίως για τις μετακινήσεις τους).
  Το ποσό των 13.500 ευρώ ετησίως δικαιούται κάθε βουλευτής ως ατέλεια σταθερής τηλεφωνίας. Επιπλέον, η Βουλή πληρώνει 250 ευρώ μηνιαίως για κινητό σε κάθε βουλευτή (δίχως τα πάγια). Το «φέσι» του Κοινοβουλίου προς τον ΟΤΕ, πάντως, έχει ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ!
  Η Βουλή μισθοδοτεί, εξάλλου, έναν επιστημονικό συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για κάθε βουλευτή, ενώ κάθε βουλευτής δικαιούται την απόσπαση έως και τεσσάρων συνεργατών του από δημόσιες υπηρεσίες ή τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου στο πολιτικό του γραφείο. Στους βουλευτές διατίθεται επίσης προαιρετικά και ένας αστυνομικός για τη φρούρησή τους.
  Η πιο «κλασική» υλική παροχή της Βουλής είναι το βουλευτικό αυτοκίνητο. Για τη μίσθωση των οχημάτων έχει υπογραφεί σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2008 (οι 99 νεοεκλεγέντες πήραν τα αυτοκίνητα όσων δεν εξελέγησαν). Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας προανήγγειλε ότι πιλοτικά η Βουλή θα μισθώσει με τη νέα συμφωνία υβριδικά αυτοκίνητα.
  Και φορολογικά και ασφαλιστικά προνόμια
  Η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται αυτοτελώς, δηλαδή ξεχωριστά από κάθε άλλο εισόδημα. Όσον αφορά στις κρατήσεις, αυτές γίνονται για την ασφάλιση και συνταξιοδότηση και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Βουλευτών. Για όσους «επλήγησαν» από το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, η Βουλή καταβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία ανήκαν ως επαγγελματίες.
  Οι βουλευτές εξασφαλίζουν σύνταξη 1.400 ευρώ με μόλις τέσσερα χρόνια θητείας, την οποία μπορούν να πάρουν στα 65 τους. Πλήρη σύνταξη (ίση με το 80% της αποζημίωσης, δηλαδή 4.500 ευρώ) παίρνουν εάν κάνουν 17 χρόνια βουλευτές.
  Τέλος, οι 300 εισφέρουν μέρος της αποζημίωσής τους στα κόμματά τους. Το ύψος της κράτησης αποφασίζεται από κάθε κόμμα ξεχωριστά. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν ορίσει το 10% της αποζημίωσης (περίπου 600-650 ευρώ). Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εισφέρουν το 1/3. Το ΚΚΕ υποχρεώνει τους βουλευτές του να στέλνουν όλα τα χρήματα της αποζημίωσης στο κόμμα, λαμβάνοντας μισθό από τον Περισσό ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες.
  Ο πραματευτής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δ. Ψωμιάδης: Συνδικαλισμός ίσον φασισμός

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  «Συνδικαλισμός ίσον φασισμός για μένα», είπε ο αναπληρωτής νομάρχης Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ψωμιάδης (αδελφός του νομάρχη), στους συνδικαλιστές που τον επισκέφθηκαν χθες και ζήτησαν την παρέμβαση της Νομαρχίας προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (πρώην όμιλος Λαναρά). Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν έντονα, του είπαν ότι είναι «ντροπή» να έχει τέτοιες απόψεις, τον κατήγγειλαν και αποχώρησαν.

  Λίγο νωρίτερα ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ, είχε αφήσει αιχμές εναντίον του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας ότι καλό είναι να ασχοληθεί και με πιο σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της ανεργίας και των κλειστών εργοστασίων. Του Δ. Ψωμιάδη δεν του άρεσε, γύρισε προς το μέρος του Π. Τσαραμπουλίδη, τον ρώτησε αν είναι συνδικαλιστής και όταν εκείνος απάντησε ναι, του είπε: «Εχω άποψη, συνδικαλισμός ίσον φασισμός».

  Αργότερα ο Δ. Ψωμιάδης επιχείρησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις. Μίλησε για «παρερμηνεία» όσων είπε.  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/11/2008

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=32805104

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.