Ο Ρουσσόπουλος η Εκκλησία κι Εμείς…

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Μόνον θυμηδία και αποστροφή. Αυτά τα συναισθήματα μου προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του κοντοχωριανού μου ( από τα Φιλιατρά έλκω την καταγωγή μου εγώ από την Κυπαρισσία (αυτός) υπουργού επικρατείας και πάλαι ποτέ δημοσιογράφου Θόδωρου Ρουσσόπουλου. Κυρίως στο κορυφαίο σημείο της επίκλησης του ταχυδρόμου βιολογικού του πατρός για να ενεργοποιήσει το συγκινησιακό μας στοιχείο και ν’ αφήσουμε τρυφερές λέξεις συμπαράστασης για το άτομό του. Έτσι που να μας τρέχουν από το στόμα πλάι τα δάκρυά μας!! Πιθανόν και να μου είχε συμβεί αν ως Έλληνας αγνοούσα την ύπαρξη και του επαγγελματικού του πατρός ( πρόκειται για τον πάτερ πατρόνε γνωστής-μιας από τις πέντε- μεγαλοαστικής οικογένειας του τόπου), πάνω στην θεμελιώδη στήριξη του οποίου έχτισε όλη την δημοσιογραφικά ελεγχόμενη σταδιοδρομία του. Για να συνεχίσει χρησιμοποιώντας την ως εφαλτήριο προκειμένου να πραγματώσει όλες τις πολιτικές και οικονομικές του φαντασιώσεις. Και ως εδώ καλά. Όστις ήθελε να παραπλανηθεί παραπλανήθηκε.


Αλλά μέσα από τα σιελώδη υγρά της συνέντευξης μας προέκυψαν αφ’ ενός (εκτός του ανεκδιήγητου Εφραίμ) και έτεροι πατέρες, τούτη τη φορά πνευματικοί, και αφ’ ετέρου επειδή κατονομάσθηκαν, διερωτώμαι μήπως όφειλαν να αποκληρώσουν δημοσίως το πνευματικό τους τέκνο, δεδομένου ότι ανήκουν στην ιεροσύνη της ορθοδοξίας, την οποία ο υπό έλεγχο υπουργός χυδαία εκμεταλλεύεται. Εκτός και αν του πρώτου διδάξαντος μητροπολίτη Μεσογαίας Παντελεήμονα και ακολούθως του διάσημου Γιοσάκη και των λοιπών γνωστών σε όλους συγγενών, από την υποχρέωση τήρησης των χριστιανικών αξιών εξαιρούνται οι πάσης φύσεως και ηθικής κρατικοί αξιωματούχοι, προκειμένου οι ρασοφόροι ποιμένες να τους κρατούν μετά ομήρους στην.. πανάκριβη συγνώμη τους. Έτσι μόνον θα εξιερωθεί κατ’ αυτούς το χέρι που αμάρτησε και θα αποδοθεί ο αμαρτήσας ως περιστερά λευκός ξανά στην κοινωνία. Τόσο απλά..


Όμως εμείς ως.. μνησίκακοι θνητοί που δεν εμπορευόμαστε τις θεϊκές συγνώμες απαιτούμε κάτι τις παραπάνω. Την κεφαλή της Σαλώμης επί πίνακι όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Δηλαδή την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία όλων όσων στο όνομα του πνευματικού τους αμάρτησαν για το παιδί ή την σύζυγό τους. Και φυσικά την δήμευση της περιουσίας τους. Γιατί μας ανήκει.


Ευγένιος Ανδρικόπουλος

enadrik@otenet.gr