ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (22/11/08)

0

Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ


Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από όλα τα λιμάνια της χώρας καθώς στα πελάγη πνέουν άνεμοι έως 9 μποφόρ και το νότιο Αιγαίο έως 10. Ο καιρός παρουσιάζει γενική επιδείνωση με χαμηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες στα Δυτικά και πιθανώς στα βορειοανατολικά και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.


Sky...
Με πολλά στοιχήματα, αλλά με πολύ περισσότερα ερωτηματικά, κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2009.


Στο μικροσκόπιο οι χειρισμοί Εφραίμ
....
Υποψίες για διακίνηση μαύρου χρήματος δημιουργούν στοιχεία από το άνοιγμα μέρους των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής Βατοπεδίου. Ο φάκελος με τα στοιχεία εστάλη την Παρασκευή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

CNN...NewYork....
Μεγάλη άνοδος στη Νέα Υόρκη. Wall Strret ..Χρηματιστ;hριο D.J...Αποδίδεται στην προοπτική του διορισμού του Τίμοθι Γκάιτνερ στο υπουργείο Οικονομικών.

Ethnosonline....Προϋπολογισμός της... συμφοράς με επιπλέον φόρους 7,1 δισ. ευρώ
, αύξηση των άμεσων φόρων κατά 18%, των φόρων ακίνητης περιουσίας κατά 58%, των έμμεσων φόρων κατά 9,7% και το μικρότερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της τελευταίας 15ετίας είναι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Δραματική υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο
το οποίο βρισκόταν στη Βενεζουέλα, οδήγησε στη φυλακή δύο Έλληνες αξιωματικούς, παρά την αντίθετη γνώμη του τοπικού εισαγγελέα αφού αποδείχθηκε ότι το πλοίο και το πλήρωμα δεν είχαν καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Εντοπίστηκαν δύο Κολομβιανοί λαθρεπιβάτες σε κρύπτη κάτω από το τιμονάκι του πλοίου, οι οποίοι μετέφεραν τέσσερις σάκους με ναρκωτικά.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας
στην οικονομία μέσω των τραπεζών, συνολικού ύψους 28 δις ευρώ, δρομολογεί την ένταξή τους στα μέτρα. Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα ξεκινήσει συναντήσεις με τους τραπεζίτες προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες και να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Απόστολος Βεντούρης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε, σήμερα, η Ένωση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, κι επίσημα σας μεταφέρω, ότι η υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού απέναντι στις εταιρείες μέλη της ΕΕΑ έχει, για μας, καταρρεύσει ως διαδικασία και ως σκεπτικό. Επόμενο είναι όταν υπάρχουν «ανεξάρτητες» Αρχές χωρίς «αρχές». Όταν υπάρχουν «ανεξάρτητες αρχές» που λειτουργούν σαν να έχουν εξαρτήσεις κι όχι με βάση τους νόμους, με βάση τους κώδικες δεοντολογίας και λειτουργίας».
kafeneio Αθλητικά....Σαββάτου....Επικίνδυνες αποστολές για Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην 11η αγωνιστική που δοκιμάζονται στις δύσκολες έδρες του Καυτανζόγλειο και Παγκρήτιου, με Ηρακλή και ΟΦΗ αντίστοιχα. Εκτός από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό το Σάββατο, αγωνίζονται Παναθηναϊκός-Θρασύβουλος (19:00) και Πανσερραϊκός-Πανθρακικός (16:45).

LondonTimes....Εκτενές δημοσίευμα στο πρόβλημα
της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα φιλοξενεί το περιοδικό Time κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στους παράνομους μετανάστες από την Ασία και τη Μέση Ανατολή που χρησιμοποιούν τα ελληνικά νησιά, όπως τη Μυτιλήνη, ως «γέφυρα προς την Ευρώπη».Ζώντας την εμπειρία μιας νυχτερινής περιπολίας της ελληνικής ακτοφυλακής, κατά την οποία συνελήφθησαν δέκα λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, ο δημοσιογράφος Jeff Israely περιγράφει το ανθρώπινο δράμα, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση που αποτελεί για την Ελλάδα η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

CNN....Ο Ιρανός Αλί Αστάρι, καταδικασμένος σε θάνατο τον Ιούνιο για
«κατασκοπεία» υπέρ του Ισραήλ, απαγχονίσθηκε, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Πληροφοριών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna. «Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Πληροφοριών, αρμόδιος για την αντικατασκοπεία, ανακοίνωσε τον απαγχονισμό του Αλί Αστάρι, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε θάνατο τον Ιούνιο για κατασκοπεία υπέρ του σιωνιστικού καθεστώτος», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

" TA NEA " online...
Φόροι ρεκόρ 7 δισ. παγώνουν την οικονομία
......Πρόσθετους φόρους- ρεκόρ 7,1 δισ. ευρώ επιβάλλει ο προϋπολογισμός του 2009, πλήττοντας την ανάπτυξη και τα εισοδήματα εν μέσω κρίσης, ενώ κόβει και τις επενδύσεις.

...το..kafeneio..πάει Μέγαρο.....οταν η Ανατολή συναντά τη Δύση σε ένα εκπληκτικής
ομορφιάς θέαμα που θα παρουσιάσει το πολυταξιδεμένο και ξακουστό Χοροθέατρο Cloud Gate της Ταϊβάν, από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

.Συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Βάγια Βοιωτίας
ένας από τους τρεις Αλβανούς κρατούμενους που είχαν αποδράσει χθες τα ξημερώματα από το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών

Ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια της σημερινής προπόνησης
της Μπαρτσελόνα καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του στον κυριακάτικο αγώνα με την Χετάφε. "Ο Μέσι τελείωσε την προπόνηση με πόνους στο δεξί του πόδι", τόνισε μέλος του ιατρικού τιμ των "μπλαουγκράνα" και συνέχισε: "Μετά τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε πως δεν πρόκειται για θλάση".

Skyonline...Βόλος...
Το κυβερνητικό σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών θα κατευθύνει 28 δισεκατομμύρια ευρώ στην πραγματική οικονομία, επανέλαβε από τον Βόλο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.


.
Συνεδριάζει ο Ιατρικός ΣύλλογοςΤα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης -το Σάββατο- του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

.Πριν λίγο..
Προβλήματα από τους ανέμους...Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από όλα τα λιμάνια της χώρας καθώς στα πελάγη πνέουν άνεμοι έως 9 μποφόρ και το νότιο Αιγαίο έως 10. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει το Σάββατο στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η νέα ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Η Σκόνη του Χρόνου".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)