Προσοχή:Μηνύσεις κατά blogger στο Ρέθυμνο!

2
Είναι σημάδια των καιρών μας, φαίνεται, να αρχίσουν να διώκονται και οι bloggers που βγαίνουν επώνυμα, έχοντας το θάρρος τής γνώμης τους!!
Μηνύσεις κατά του Νίκου Ντακάκη,για άρθρο του στο blog του που δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση του Ρεθύμνου!!
Και εδώ:η ανάρτηση του Ντακάκη σχετικά με το θέμα:http://athivoles.blogspot.com/2008/09/blog-post_23.html

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
 1. "...Προσέξτε, τι γράφετε και πώς το γράφετε! Κλήθηκε σήμερα, ενώπιον Πταισματοδικείου Ρεθύμνου ο Νίκος Ντακάκης "...να δώσει εξηγήσεις κατόπιν μηνύσεως-εγκλήσεως...."

  Φίλε καφετζή...
  -------------------
  Όπως γνωρίζεις πολύ καλύτερα από μένα, σε διάφορα blogs υπάρχει πλήρης ασυδοσία.
  Από πολλούς δυστυχώς έχει χαθεί και η έννοια του μέτρου.
  Θα μπορούσαμε να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους κλήθηκε ο Νίκος Ντακάκης να απολογηθεί ως κατηγορούμενος ενώπιον της ή του Πταισματοδίκη Ρεθύμνου;
  Τελικά μήνυση ή έγκληση υποβλήθηκε σε βάρος του;
  Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους.
  Και για την ιστορία.
  Όταν η αναγγελία μιας αξιόποινης πράξης ενώπιον των αρχών γίνεται από το ίδιο το θύμα, ονομάζεται έγκληση, αν όμως γίνεται από τρίτον ονομάζεται μήνυση.
  Θα θέλαμε να μάθουμε το λόγο, χωρίς να αναφερθούν ονόματα, παρά μόνο συγκεκριμένες πράξεις.

  Φιλικά.
  gianniotis.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένας blogger πρέπει να έχει ηθική.

  Οι κύκλοι της νομιμότητας και της ηθικής τέμνονται, μεν, αλλά δεν ταυτίζονται. Η ηθική είναι ευρύτερη, πλατύτερη έννοια της νομιμότητας.
  Η νομιμότητα απαιτεί συγκεκριμένα και τιμωρεί συγκεκριμένα. Απαγορεύεται αυτό, επιτρέπεται εκείνο. Αυτή είναι η ποινή για την παράβαση των εντελλομένων.
  Η ηθική δεν απαιτεί, αλλά παραγγέλλει και προσδοκά. Δεν τιμωρεί τίποτα. Η ηθική δεν απαιτεί, δεν εντέλλεται πράξεις. Προσδοκά πράξεις. Είναι θέμα αγαθής προαίρεσης και αρετής.
  Η παράβαση της νομιμότητας οδηγεί σε κυρώσεις.
  Η παράβαση μιας ηθικής αρχής, η μόνη κύρωση που συνεπάγεται, είναι ο ευτελισμός του ανθρώπου. Η καταρράκωση της ανθρωπιάς του, όταν βέβαια είναι άνθρωπος.

  Αρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου