Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Στο εδώλιο ο Μαντούβαλος για το παραδικαστικό

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα θα καθίσουν, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης. Μαζί τους παραπέμπονται σε δίκη, ο δικηγόρος και συνεργάτης του πρώην βουλευτή, Χ. Χατζηπαναγιώτου και ο δικηγόρος Σ.Ντινόπουλος.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις τους, με τις οποίες ζητούσαν να αναιρεθεί το βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που τους παρέπεμπε σε δίκη για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.

Ο Ευάγγελος Καλούσης, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την τέλεση του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας δικαστή.

Οι δύο δικηγόροι παραπέμπονται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη από κοινού και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.